Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. Výsledky finále Senior Masters 2016

Jana Lébrová a Vladimir Stanishevskyi seniorskými šampiony roku 2016

V sobotu 18.02.2017 se v Praze na Ovčíně odehrál Finálový turnaj Senior Masters 2016. Zúčastnit se jej mohla pouze pětice nejlepších seniorek a seniorů z republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters 2016. Ne všichni pozvání využili, sjelo se šestadvacet uchazečů o nejvyšší seniorské vavříny. Speciální prémie v podobě startovného zdarma na ME seniorů 2017 v Irsku čekala na absolutně nejlepšího muže a ženu. Pro trojici nejlepších v každé kategorii byly připraveny speciální poháry z křišťálového skla.

Na úvod bylo třeba odehrát 4 kvalifikační hry, na jejichž základě se do závěrečného finále probojovala vždy trojice nejlepších v každé hráčské kategorii. Výsledkově asi nejvíce našlapaná byla kategorie mužů 65+ let, kde dva nepostupující zahráli velice slušně, ale nestačilo to, na postup bylo třeba přes 902 bodů. V dalších kategoriích byly výsledky také často hodně vyrovnané, ale úrovně M65+ nedosahovaly. Nejvyšší hru zahrál Vláďa Pitaš (258), což už nebylo překonáno ani ve finálových hrách. 

Finále hrané na 3 hry od nuly zahájil Vladimir Stanishevskyi 254, Jana Lébrová 216. Jako by to byla předzvěst závěrečného pořadí. V této chvíli ale neměl nikdo nic jisté. Druhé hry byly trochu slabší, nicméně Petr Pekár hraje 215 a Vláďa Dedera 214. Ve třetích hrách dal 245 Vláďa Dedera a potvrdil tím, že s počtem her zraje jako víno. 227 dává Vladimir Stanishevskyi a 214 Jana Lébrová. A tak bylo o výsledcích definitivně rozhodnuto.


Absolutními vítězi se stávají Vladimir Stanishevskyi a Jana Lébrová. Oba obdrželi své prémie a mohou se celý rok honosit titulem Czech Senior Champion. Gratulujeme!


A jaké je tedy finálové pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57: Stanishevskyi Vladimir, Pekár Petr, Hindrák Jiří

Ženy 50-57: Lébrová Jana, Hanusíková Blanka, Hanušová Dana

Muži 58-64: Dedera Vladislav, Ševčík Vlastimil, Vrážel Jiří

Ženy 58-64: Plešingerová Jana, Stulíková Dagmar, Flegelová Dáša

Muži 65+: Pitaš Vladimír, Havlíček Zdeněk st., Nejezchleba Stanislav

Ženy 65+: Breindlová Anna, Endersová Alena, Prokopová Dagmar


Galérie slavných na seniorském bowlingovém webu se tak obohatila o nová jména… 

Tím byl definitivně uzavřen seniorský ročník 2016, který přinesl tolik radosti především z Mistrovství Evropy 2016 a z dalších čistě seniorských akcí a opět se ukázalo, že v České Republice jsou senioři stále na vrcholu. Za to patří poděkování nejen těm úspěšným, ale naprosto všem seniorkám a seniorům.

A nyní se již soustředíme na rok 2017 a související žebříček Senior Masters. Je třeba trpělivě sbírat bodíky, nejen coby základ pro finále Senior Masters 2017, ale důležité je bodovat v Českém Seniorském Poháru, coby nominačním kritériu pro ME seniorů 2018, jež se bude hrát v roce 2018 v blízké Vídni. Pokud zde budou vyhlášeny kvóty, bude pro nominace rozhodující právě ČSP 2017.

Milan Soušek, 18.02.2017

(na ČBA výsledky odeslány 18.02.2017)

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíme Czech Senior Masters 2016: Janu Lébrovou a Vladimira Stanishevského. Neopomeňte nahlédnout i do Fotoalba k této akci.

nejlepsi-zena-jana-lebrova-a-muz-vladimir-stanishevskyi---absolutni-vitezove.jpg