Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. (výroční) turnaj Moravia Open - výsledky

3. 12. 2018

Mirek Křesťan dnes lepší, než Karel Hladík, ale Karel má zaslouženě na svém kontě celorok

Poslední Moravia Open rozhodoval nejen o dnešních cenách, ale také o cenách za roční pořadí. Na Bowling Brno přišlo 39 hráček a hráčů, včetně delegace ze Slovenska. Mazací model Gateway Arch prověřil schopnosti a umění všech.

Kvalifikačních 6 her pustilo do semifinále 24 úspěšných. Nejlepším kvalifikantem byl Mirek Křesťan se součtem 1313, za ním s 1279 je Miro Koník a třetí 1247 zahrál Mirek Bílek. Posledním postupujícím se stal Andrej Hoos, potřeboval 1071. Náhozem kvalifikace bylo 268 Mirka Křesťana. Vydrží to jako nához turnaje?

Semifinále, jež se načítá ke kvalifikačním výkonům, znamená stopku pouze pro 4 hráče, na udržení se ve finále bylo třeba mít součet 1460 nejméně, což splnil jako poslední Standa Vilášek. Za pozornost stojí hra 276 Ládi Jirků, kterou se ujímá nejvyššího náhozu turnaje. Tento nához nakonec vydržel až do konce.

Finále na součet dvou her + dosavadní celodenní průměr. První hrou 254 jde Libor Mach do čela, nicméně za ním se tlačí Mirek Křesťan a Luboš Slezák, jejich hry jim dávaly naději na celkový úspěch. Druhé hry katapultovaly nahoru dosavadního lídra ročního žebříčku Karla Hladíka – 259. Bude to stačit vedle už jasného celoroku i na dnešní prvenství? Ne, nestačilo to. Vítězem dneška se stává Mirek Křesťan se součtem 672,4 bodu. Druhý zpět zůstal o pouhý půlbodík Karel Hladík – 671,9 bodu. Velmi, skutečně velmi těsné… Třetí místo patří po zásluze dnes skvěle hrajícímu Luboši Slezákovi, jeho součet 658,4 je rovněž velmi hodnotný. Na 4. místo se dostává Libor Mach, jehož hra 254 znamenala velké naděje, ale druhá hra byla přece jenom trošilinku slabší, než bylo třeba – 193. Na víc, než 4. místo to dnes prostě nestačilo. Pátý končí Vláďa Pitaš. Náhozy turnaje patří Láďovi Jirků (276) a Janě Lébrové (243). Nejlepší ženou byla vyhlášena Jana Lébrová a nejúspěšnějším seniorem 60+ let Vláďa Pitaš. Všichni ocenění přebrali tradiční speciální ručně vyrobené keramické trofeje a k tomu dárkové balíčky. Gratulujeme!

Roční žebříček měl již předem jasného vítěze Karla Hladíka. Jeho dosavadní výkony a tím i umístění s bodovými zisky už nikomu neumožňovaly jej předhonit. Kromě bodů za umístění vydoloval i 31 bod za vysoké náhozy 220+. Karel tak v celoroku má na svém kontě 374 bodů. Jeho oceněním za to byla exkluzivní dárková sada Diplomatico. Druhý končí s výdělkem 319 bodů vítěz dnešního turnaje Miroslav Křesťan. El Dorado v prémiovém balení je tak rovněž ve správných rukách. Třetí pozice patří Petru Floríkovi, získal 254 bodů. Doufejme, že proslulý znalec rodiny Metaxy ocení i dárkové balení Jameson. 4. až 6. pozice znamenala dárková šampusová balení Cinzano, jejichž majiteli se stali Ladislav Jirků (4. místo), Ondřej Surán (5. místo)  a Jana Lébrová (6. místo). Trofej za nejvyšší celoroční hru převzal za 300 Ladislav Jirků a za 266 Jana Lébrová.

Co se týká seniorů 50+ let, budou jejich dnešní výsledky přidány i do bodovacího republikového žebříčku Senior Masters, což se tam objeví během dvou tří dnů...

Kromě těchto individuálních cen tradičně dostali všichni finalisté keramickou upomínku na prosincové finále.

Turnajové série Moravia Open 2018 (6 turnajů) se celkem zúčastnilo 139 různých hráček a hráčů. Velmi si toho vážíme a všem bez rozdílu děkujeme. Poděkování patří samozřejmě i centru Bowling Brno, kde vše vždy klapalo, jak mělo, a rovněž místním vstřícným a ochotným bowlerům.

Bude-li Moravia Open i v roce 2019 záleží na možnostech centra a do značné míry i na kalendáři turnajů ČBA, který bude znám až někdy v polovině prosince. Pokud bude Moravia Open pokračovat, samozřejmě zde uvítáme kohokoliv, kdo si na něj najde cestu.

Závěrem k dnešku jedna nemilost – fotky byly pořízeny, leč před jejich zpracováním se ukázalo, že zkolabovala paměťová karta… To je velmi velmi nemilé, nicméně se pokusíme z karty aspoň něco dostat a později zveřejnit. Zajímavé, že takové věci nastávají obvykle v ty nejdůležitější okamžiky. Díky za pochopení, pokusíme se o to, pokusíme se o to….

Dodatek 10.12.2018: tak bohužel se fotky skutečně nepodařilo zachránit, paměťová karta vniveč... proto jsme připravili alespoň náhradní formu fotek a zároveň se omlouváme. Díky za pochopení.

Milan Soušek 08.12.2018

Výsledková listina ke stažení

celorocni-porad---zleva-m.-krestan--2.---k.-hladik--1.---j.-lebrova--6.----o.-suran--5.-.jpgcelorocni-poradi---3.-misto-p.-florik.jpgcelorocni-poradi---4.-misto-l.-jirku.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-12