Jdi na obsah Jdi na menu
 


Upoutávka na nový turnaj dvojic - Baker CZ

27. 9. 2021

Proč tento název? Světová bowlingová federace již od letoška bude na svých akcích (Mistrovství světa apod.) pro soutěže dvojic používat herní systém Baker. To znamená, že dvojice hráčů hraje spolu všechny hry s tím, že hráči se pravidelně střídají po frame (tedy nikoliv po každém hodu jak bývá zvykem, ale po ucelených a dokončených frame). Jeden tedy hraje liché frame, druhý sudé frame. Uvidíme, zda o tomto systému bude v budoucnu uvažovat také Evropská bowlingová federace. U nás je to v běžných turnajích zcela neobvyklá záležitost, ale pod hlavičkou ČBA takto běží Mistrovství ČR 5ti členných týmů a snad se na Baker systém v budoucnu přetransformují MČR dvojic, což však záleží na pořadateli MČR, tedy na ČBA. Z toho důvodu jsme připravili turnaje v daném stylu, aby si na to mohli čeští hráči zvyknout a vyzkoušet si ho i u nás během celého roku. Hrát se bude jen v nejlepších sportovních centrech.

V roce 2021 se budou konat dva zaváděcí turnaje (30.10.21 Pardubice, 18 drah AMF a 11.12.21 Kaštanka Brno, 8 drah Brunswick), v roce 2022 by z toho mohla být celoroční série s 8 turnaji. Turnaj je otevřen pro libovolné dvojice od dětí po seniory, herním dnem bude obvykle sobota. Ženám, dětem a seniorům jsou ke všem hrám připočítávány HDC.

Přijďte si systém vyzkoušet, je to zajímavý styl hry, ve kterém, chce-li být dvojice úspěšná, musí být dobří oba hráči současně. Detaily, propozice a veškeré informace včetně možnosti registrace do turnaje, najdete na turnajových stránkách BAKER CZ.

baker-cz-obrazek.jpg