Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seniorský rok 2023 otevírá první Český Seniorský Pohár

20. 1. 2023

Tak již je zde. Nový seniorský bowlingový rok 2023. Možná bude trochu komplikovanější, než jsme z dřívějška zvyklí, ale však my se s tím nějak srovnáme. Vlastně nás už trochu "vycvičily" covidové roky, že... Seniorský rok je z hlediska plánů již definován v našem Kalendáři. Tady jako obvykle naleznete vše, co se seniorských akcí týká, nejen ty, co pořádá náš spolek, ale také všechny ostatní oficiální. Po jejich odehrání se z Turnajového kalendáře proklikem dostanete na výsledky kterékoliv vybrané akce. Sem také zadáváme i případné změny, pokud někde u něčeho nastanou. Termíny si zaneste to do svých bowlingových kalendářů.

Seniorský rok u nás otevírá 1. turnaj Českého Seniorského Poháru. Ten se po počátečních zmatcích vlivem změn v termínech i v bowlingových centrech odehraje v sobotu 28. a v neděli 29.01.2023 na Zličíně v Praze. Změna byla nutná jak v termínu, tak i v centru, protože se nám zavřely Pardubice. Nejsme v tom sami, kdo se zajímá, ví, že se ty změny dotkly mnoha dalších akcí a soutěží. V dané souvislosti byly nutné i další změny v našem kalendáři, ale to už se netýká termínů, jen bowlingových center. Věříme, že se s tím naši senioři bez problému vyrovnají a najdou si na naše akce cestu. Že se o ně budeme starat jako o vlastní děti je stále stejné... :-)

Pro 1. turnaj ČSP již byl zveřejněn mazací model a další informace. Propozice pro rok 2023 mají pár drobných změn, nicméně herní systém je prakticky beze změny. Ty hlavní změny jsou jednak v rozšíření věkových kategorií u mužů za 2 na 3 (50-59, 60-69, 70+ let), ve zvýšení HDC pro ženy z 8 na 10 a zrušení postupů do finále v závislosti na procentuální skladbě mužů a žen v kvalifikacích (proto také byly upraveny HDC pro ženy).

Z hlediska mezinárodního vlastně už den před námi startuje odložené ME seniorů (nominované) v Aalborgu v Dánsku. Tady se začíná již 27.01.2023. Držíme všem našim palce, ať uspějí a mají ze svých vystoupení dobrý pocit.

Nezbývá, než nám všem hráčům a hráčkám "v letech" popřát příjemný bowlingový rok s pohodou v centrech i na drahách. Ať se daří a hlavně aby nám to zdravíčko vydrželo