Jdi na obsah Jdi na menu
 


Restrikce se uvolňují, jak dál se seniorským bowlingem?

5. 5. 2020

Covid-19 je, zdá se, na ústupu, vláda uvolňuje restrikce. Od příštího týdne jsou volnější pravidla i pro sporty uvnitř, tedy i pro bowling. Jsou stanoveny podmínky - zavřené sprchy, zavřené šatny (zákaz převlékání), odstup hráčů 2 metry, dezinfekce rukou i "nářadí", roušky pro obsluhu a personál (kdo právě hraje, nemusí mít roušky, ostatní ano).

Uvedená pravidla jsou natolik omezující, že reálně je těžké si to představit. Navíc senioři jsou stále nejvíce ohroženou skupinou. Z toho důvodu platí, že Seniorský pohár v květnu se nebude konat. Pokud ale bude příznivý vývoj i nadále pokračovat, zahájili bychom naše akce v červnu, pravděpodobně 27.06.20 Pardubice (místo ME, které je zcela zrušeno) a pak pokračovali podle termínového kalendáře ZDE. Informace jsme dali i na stánky ČSP TADY.

Zcela chápu, že jsme na bowling po nucené pauze natěšeni, ale skutečně nechceme nic riskovat. O tom, zda skutečně začneme v červnu Seniorským Pohárem samozřejmě dáme zprávu, nejpozději do konce května. Série by pokračovala dál podle harmonogramu s tím, že by se letos konalo pouze 8 turnajů (březen, duben, květen zrušen bez náhrady, nový termín v červnu) a do celoročního žebříčku by se započítávalo jen 6 turnajů. Jinak ostatní beze změny.

Přeji všem pevné zdraví a snažím se doufat, že od toho června se opět budeme vídat.

Milan Soušek