Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ne všechno je naše práce....

25. 4. 2022

Jen takové malé, ale ne moc příjemné upozornění: podle pokynů ČBA se mají výsledky turnajů posílat v předepsaných provedeních, velikostech, formátech, atd. Pokud náhodou něco někdy přesně neodpovídá, mohu čekat vyčítavý telefonát, co je tam špatně a proč to nelze zveřejnit. Budiž, snaha je všechny ty regule plnit. Snažíme se poslat vždy to, co je předepsáno, v tom provedení, jak je to předepsáno.

Ale... u našich článků o turnajích na stránkách ČBA se občas objevují různé věci, jejichž autory rozhodně my nejsme. Občas nějaká věta navíc, tu a tam něco upraveného, občas něco smazaného. K autorství těch nevyžádaných korekcí se nikdo nehlásí... Typicky jde například o vložení jakési přílohy do našeho článku pod naším jménem, kterou jsme rozhodně neposílali. Naposledy u článku o dubnovém Seniorském poháru kdosi vyrobil přílohu, kterou vložil do našeho článku pod naším jménem, jakoby to bylo naše dílo. Nikdo se ani neobtěžuje zeptat se nás, zda tu jejich přílohu může do našeho článku přidat. Ujišťuji, že to naše práce není, něco tak odfláknutého bychom si zveřejnit ani nedovolili. Navíc je to tam pod názvem "Podrobné výsledky", přičemž se o podrobné výsledky nejedná. Zřejmě si to stáhli z našeho seniorského webu, nějak to upravili po svém a toto je pak vydáváno jakoby za naši práci. Opět jsem ČBA upozornil na tento opakující se problém a znovu požádal, aby bylo pod naším jménem zveřejňováno pouze to, co my jim k turnaji pošleme bez jakýchkoliv jiných "kreativních nápadů" pracovníků ČBA. Právě proto, že ČBA prý nemůže zveřejňovat nějaké detailní výsledky, tak je v našem článku vždy proklik na náš oficiální datový soubor Výsledková listina, kde ty veškeré detaily skutečně jsou.

Milan Soušek

Dodatek 25.04.2022: uvedená příloha byla na naše naléhání z článku o dubnovém ČSP dnes smazána. Snad se to již nebude opakovat. Bohužel u dřívějších našich článků je vše při starém, tedy s nevyžádanými korekcemi ČBA.