Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše Dáša Flegelová...

28. 1. 2019

Dáša bojuje. O tom žádná. Kdo neví: Dáša Flegelová utrpěla na Mistrovství Evropy 2018 ve Vídni velice závažný úraz páteře. To bylo v červnu 2018. Po leteckém transportu do nemocnice ve Vídni absolvovala několik operací jak tam, tak později i u nás v ČR. Bohužel ochrnutí vlivem přerušení míchy je těžký osud. Dáša je v péči odborníků, snaží se, bojuje, zajímá se... Na popud nás (Seniorbowling CZ) byla založena sbírka a zvláštní bankovní konto, vybralo se docela dost peněz pro ní. Ale... peníze samozřejmě nejsou vše, šlo o to, abychom Dášu v jejím stavu podpořili a umožnili jí alespoň částečné zlepšení jejího života. Měli jsme v plánu pořízení speciálních komunikačních prostředků a vybavení, aby mohla kdykoliv se jí bude chtít komunikovat se svojí rodinou, s přáteli, kamarádkami... A to se podařilo, nakoupeno bylo vše, co je k tomu třeba. A to jsme velmi rádi, že se aspoň tímto způsobem můžeme podílet na zlepšení Dášiny situace. Za to patří poděkování všem seniorům, kteří naši iniciativu podpořili a také finančně přispěli. Seniorskou sbírku kromě zásadních našich aktivit na všech seniorských bowlingových akcích podpořila i ČBA na svých internetových stránkách. Celkem se vybralo až neskutečných cca 150 tisíc Kč, jež byly dány výhradně ve prospěch Dáši a její rodiny. 

Současný stav je takový, že Dáša v ČR absolvovala dost operací k tomu, aby  mohla alespoň komunikovat s rodinou a svým okolím, po stránce fyzické není stav pochopitelně dobrý, Dáša komunikuje, vidí, vnímá, ale jinak je odkázána na péči nemocnic, rodiny a svých nejlbližších. Na lednovém Seniorském poháru v Pardubicích jsme se s Dášou telefonicky a přes videopřenos spojili a je třeba říci, že jí to velice potěšilo. Za to a další péči a aktivity patří dík Anežce... V blízké době se Dáša vrátí do specializovaného zařízení v Kladrubech a věříme, že se alespoň částečně podaří místním specialistům Dášu celkově zlepšit, i když celkové vyhlídky nejsou zase až tak růžové. Přerušení míchy je závažné poškození a snažíme se doufat, že se to přece jenom podaří zlepšit. 

Ve prospěch Dáši vedle zásadní seniorské sbírky přispěla řada přispívatelů. Všem bez rozdílu patří velké poděkování, jsme vděčni za každou korunu. Sbírkové bankovní konto s číslem účtu 670100-2202714561/6210 (M bank) je stále otevřené a účtem plně disponuje rodina Dáši. 

Děkujeme všem, kteří Dáše chtějí pomoci. To je pro nás všechny velmi vítaná věc, Dášu známe dlouhé roky a víme, o jak obětavou ženu zdravotnici jde, co všechno byla schopna a ochotna zařídit a udělat. Ale jak už to tak někdy v tom našem občas prohnilém světě bývá, vyskytl se zcela na podzim 2018 ojedinělý problém na straně jednoho organizátora turnajů - na podzim skončila jeho série, vítězům slíbil finanční prémie předat místo hráčům Dáše. Bohužel se to jaksi nepodařilo a peníze "kdesi" uvízly, na Dášino konto od něho nepřišlo prostě nic, přestože již uteklo pár měsíců. Nelze ale teoreticky vyloučit, že k předání těch peněz nakonec dojde někdy později... Uvidíme, možná se ten dotyčný pochlapí  a přece jenom Dáše předá to, co hráčům té jeho turnajové série řekl. Naštěstí to byl zcela ojedinělý případ, který doufejme, nijak nenaruší další aktivity jednotlivců, skupin, firem, pořadatelů ve prospěch Dáši.

Přejme Dáše, aby se její svět do budoucna aspoň trochu zlepšoval, držme jí palce a věřme, že nějaké to zlepšení v budoucnu alespoň částečné nastane. Chceme i nadále Dášu a její rodinu podporovat, chceme s ní být i nadále v kontaktu a pomáhat, jak jen to bude možné. Ještě jednou - poděkování všem, co přispěli a myslí to dobře. Veškeré vybrané finanční prostředky má k dispozic její rodina a je jen na ní, jak to ve prospěch naší Dáši využije. 

Milan Soušek, 29.01.2019