Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anketa k bodování seniorů v rámci turnajů Prestige 2022 ve vztahu k nominacím na ME a MS seniorů

28. 7. 2022

Vážené seniorky, vážení senioři!

Protože byl v rámci seniorských bowlingových akcí a setkání diskutován problém bodování seniorek a seniorů v rámci turnajové série Prestige, rozhodli jsme se uspořádat anketu na toto téma. Smyslem je zjistit názor seniorů na daný problém zejména vzhledem k tomu, že na základě bodovacího žebříčku seniorů v rámci Prestige 2022 hodlá ČBA nominovat seniorky a seniory na ME (nominované) a MS seniorů.

Žádáme všechny seniorky a seniory, které dané téma zajímá, aby kliknutím na odkaz níže otevřeli formulář ankety a vyjádřili zaškrtnutím jedné varianty odpovědi svůj názor na daný problém. Po ukončení ankety cca v polovině srpna sumární výsledky uveřejníme na našich stránkách. Věříme, že výsledky napomohou vyřešit daný problém ke spokojenosti všech zainteresovaných stran včetně hráčů samotných.

Za hlasování v anketě předem děkujeme.

Hlasování bylo ukončeno 20.08.2022.


Výsledky ankety:

I přes celkem nízký počet hlasujících je vidět vyšší preference varianty 1 (cca 60%), tedy bodování za pořadí bez zahrnutí pořadí neseniorů, než varianty 2 (cca 40%), což je bodování seniorů se zahrnutím neseniorů. Vysvětlení výsledků je vcelku zřejmé: senioři si podle výsledků ankety mírně většinově přejí mít svůj samostatný roční bodovací žebříček. Z tohoto pohledu soutěž Prestige z hlediska bodování seniorům spíše vyhovuje.

Všem hlasujícím děkujeme za projevení jejich názorů na danou problematiku.

Graf odpovědí Formulářů. Název otázky: Varianta 1: do seniorského žebříčku budou přeneseny body z každého turnaje se zahrnutím bodových zisků za pořadí včetně umístění i  neseniorů. Tj. pokud v turnaji bude na 1. místě  senior XY, přenese se mu do seniorského žebříčku plný počet bodů za 1. místo. Další senioři získají body za svá pořadí v turnaji podle bodovacího systému včetně zohlednění pořadí i neseniorů. Tato varianta tedy zohledňuje výkonnost seniorů s ohledem i na umístění neseniorů. Budou-li na turnaji např. jen 3 senioři, mohou být jejich bodové zisky výrazně jiné.
Varianta 2: do seniorského žebříčku bude možné získat tolik bodů, kolik připadá na umístění podle bodovacího systému bez ohledu na neseniory. Ve stejném případě, jak je uvedeno ve variantě 1, tak vítěz turnaje senior XY získá podobný počet bodů jako ostatní senioři (odstupňovaně podle bodovacího systému) jakoby nesenioři na turnaji vůbec nehráli. Tato varianta zohledňuje pouze výsledky seniorů bez ohledu na umístění neseniorů. Budou-li na turnaji např. jen 3 senioři, budou jejich bodové zisky velmi podobné, i když velmi mírně odstupňované.


Znění otázky: Preferujete variantu 1 nebo variantu 2? Možná je jen 1 odpověď. . Počet odpovědí: 32 odpovědí.