Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. dubna 2018 bylo slavnostně otevřeno nové centrum Bowling Brno

7. 4. 2018

Do tohoto článku vloženo 09.10.18: aniž bychom to předem nějak tušili, objevil se rozhovor s Vlastíkem Chládkem na prestižním internetovém médiu iDnes. Podívejte se na to TUDY, abyste pochytili smýšlení a styl uvažování Vlastíka Chládka...

V pátek 6. dubna 2018 bylo slavnostně otevřeno zbrusu nové bowlingové centrum Bowling Brno (www.bowlingbrno.cz). Největší v ČR, má 20 drah AMF nejlepšího typu. Vlastík Chládek si k tomuto významnému okamžiku pozval své přátele, jakož i hlavní realizační osoby. Bylo to setkání příjemné, pestré, s plnou péčí o všechny přítomné. Kdo chtěl, donesl Vlastíkovi coby poděkování knížku, na níž mu nějakým způsobem záleží. Pochopitelně jsem nemohl zůstat pozadu a rovněž přispěl něčím trochu neobvyklým, ale doufejme zajímavým. Tuto "sbírku" bude mít jako trvalou připomínku na všechny přítomné. Setkání bylo velmi inspirativní, prohlížet si veškeré prostory mohl každý podle libosti. Bohatý raut byl prostě špičkový. Očekávaný okamžik formálního otevření centra nastal krátce po 18. hodině, krátký slavnostní akt zahrnoval stručné proslovy všech hlavních osob podílejících se na plánech, stavbě samotné a důležitých doprovodných prací. Poté Vlastík Chládek uskutečnil první hod v novotou zářícím centru, připil si se svými hosty a vyzval je, kdo má chuť, ať si dráhy vyzkouší osobně. Což také hodně hostů využilo.

Co říci k samotné stavbě: je umístěna v Líšni, vybudována byla "na zelené louce", i když přesnější je na svahu kopce s pěkným výhledem na část Brna. Je až neuvěřitelné, že v únoru 2017 tu byl holý svah a v dubnu 2018 zde stojí tato krásná stavba. Centrum vedle bowlingu nabízí i 4 kurty pro beach volejbal. K dispozici je velmi prostorné parkoviště. Budova sama působí příjemně, je jednopodlažní s velkými prosklenými plochami, bohatě počítá i s venkovními sezeními. Uvnitř najdete hodně otevřeného prostoru, bohatě prosvětleného. Velké mořské akvárium opticky odděluje prostor velké restaurace od prostoru bowlingového. Oba prostory spokuje zajímavě řešený velký bar. 20 drah má pohodlné prostory pro hráče, z toho 10 drah až dejme tomu v luxusním provedení. Pro návštěvníky je zde recepce, bowlingový obchod, bohaté zázemí všeho typu, včetně třeba pronajímatelných úložných boxů pro hráčské potřeby. Nad drahami dominuje největší LED panel v republice, který svými motivy dotváří atmosféru. Má vícečetné možnosti použití. Při bowlingových turnajích budou používány tmavé nerušící motivy. Celý prostor působí vzdušně, otevřeně, vysloveně příjemně. Je zcela zřejmé, že bowlingoví nadšenci získali krásný stánek, v němž se budou cítit prostě dobře. O provoz se starají profíci, takže i z pohledu praktického je vše připraveno k tomu, aby se zde dobře cítili zcela všichni bez rozdílu svého bowlingového umění.

V sobotu a v neděli 7. a 8.4. je centrum připraveno pro první zájemce o prohlédnutí a vyzkoušení drah za symbolickou cenu. Od pondělka se pak rozjede běžný provoz. I my jsme tam již naplánovali pár turnajů (viz dřívější články o Bowlingu Brno), nejbližším z nich je Moravia Open (S), na který je již dnes přihlášeno přes 100 hráček a hráčů. Zúčastnit se může kdokoliv. Další turnaje a akce jsou již zveřejněny na stránkách centra.

Podívejte se níže na spoustu fotek ve Fotoalbu, do kterého jsme ke stávajícím přidali i ty z dnešního slavnostního otevření (od fotky č. 15 dále).

Milan Soušek, 07.04.2018

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bowling Brno