Jdi na obsah Jdi na menu
 


Old School Slovakia 2015 - Výsledky

5. 6. 2015

Zde je odkaz na OFICIÁLNÍ VÝSLEDKY

Zde jsou všechny výsledky pohromadě v excelu: Souhrnné výsledky (excel)

Do Bratislavy se letos sjelo téměř 90 seniorek a seniorů z nejméně pěti zemí. Třídenní setkání plné bowlingu, ale i zábavy, tedy mohlo začít... První den byly na pořadu dne jednotlivci (6 her) a denní finále jednotlivců. Druhý den, tedy v pátek, přišly na řadu dvojice a rovněž denní finále. Večer se pak jako obvykle konal velký raut se zábavou. V sobotu se hrají trojice, finále trojice a také Masters.

Čtvrtek 04.06.15: jednotlivci

Celkem 87 hráček a hráčů se sjelo na "půlkulatý" tedy 5. turnaj Old School Slovakia. Z toho 4O je z ČR. Máme tady opravdu kvalitní zástupce a tak šance na medailová umístění máme ve všech hracích dnech a i v Masters...

Ve čtvrtek se začínalo jednotlivci, celkem 6 her, které s kromě večerního finále jednotlivců započítávají i do Masters. Do finálové osmičky se probojovali hned 4 hráči z ČR: Vlasta Ševčík, Honza Fleischmann, Standa Nejezchleba a Milan Soušek. Ve finále se odehraje jedna hra a lepší 4 si to rozdají ply off systémem v boji o medailová umístění.

V první fázi tedy odpadají 4 nejslabší, kterými jsou Magdolna Kapronczay (H) - 150, Ivan Hrabinský (SK) - 171, Milan Soušek (CZ) - 196, Jan Fleischmann (CZ) - 196.

Dále jde z našich Standa Nejezchleba (213) a Vlasta Ševčík (197). S nimi pak slovenský Janko Debnár a Zoltán Skobrics z Maďarska, který je dnes k nezastavení. Oba naši však podlehli svým soupeřům a tak se právě oni spolu utkávají o bronz.

Konečné pořadí:

4. místo: Stanislav Nejezchlebadsc00030.jpg

3. místo: Vlastimil Ševčík

2. místo: Ján Debnár (SK)

1. místo: Zoltán Skobrics (H)

 

 

 

 

 

 

Pátek 05.06.15: dvojice

V kvalifikaci zahrály postupově dvojice Egert - Fleischmann - 8. místo, druzí jsou Štochl - Stanishevskyi (2. místo), Ševčík - Hübst (6. místo). Naše šance na kvalitní umístění tedy nejsou špatné. Po jedné hře finálových osmi týmů vypadávají naši Ševčík s Hübstem a do finálové čtyřky se tedy dostaly naše dvě dvojice. Bohužel v prvních KO hrách obě naše dvojice prohrály a střetávají se tak spolu v boji o bronz. Ten zvládají lépe Štochl se Stanishevským...

Konečné pořadí:

4. místo: Egert - Fleischmanndvojice--10-.jpg

3. místo: Štochl - Stanishevskiy

2. místo: Ján Debnár - Ondrej Šovčík (SK)

1. místo: Sallay Matyas - Kapronczay Magdolna (H)

 

 

 

 

Páteční večer byl ve znamení velkého rautu s příjemným posezením a živou hudbou. Po skončení her následovala společná večeře, pěkný raut a zábava. Zpočátku trochu organizovaná, později zcela neorganizovaná. Mezitím proběhlo losování 3 velkoplošných televizorů a nutno říci, že los byl docela spravedlivý - 1 televize jde do ČR, jedna do Maďarska a jedna zůstává na Slovensku.

 

Sobota 06.06.15: trojice

Českým týmům se dobře zadařilo, po kvalifikačních 4 hrách bylo na čele 6 českých trojic a dva slovenské. tyto týmy šly do finále. Po rozřazovací 1 hře zbyly pro boje o medaile 3 české a 1 slovenská trojice. Slováci Šovčík, Tahotný, Debnár prohrávají s našimi Vrážel, Ševčík, Hübst, čímž se kvalifikovali do boje o bronz. O zlato bojují Štochl, Stanishevskiy, Lébrová s týmem Vrážel, Ševčík, Hübst. obou souboje vycházejí celkem jednoznačně pro vítěze a je tedy možné udělit ocenění a prémie.

4. místo: Nejezchleba, Enders, Endersovátrojice--masters--nahozy-hracu--11-.jpg

3. místo: Šovčík, Tahotný, Debnár (SK)

2. místo: Vrážel, Ševčík, Hübst

1. místo: Štochl, Stanishevskiy, Lébrová

 

 

 

Sobota 06.06.15: Masters

32 nejlepších na základě všech odehraných 16ti her (6x jednotlivci, 6x dvojice, 4x trojice) se kvalifikovalo do Masters. zde se hrají 4 hry, vítěz čeká na svého soupeře, jenž se k němu musí probojovat sítem 5ti hráčů na 2. až 6. pozici.

Základní část vyhrává Anton Zoričák náhozem 880. svého soupeře musí hledat v pětici hráčů Vladimír Pitaš, Vladimir Stanishevskiy, Magdolna Kapronczay (H), Ján Debnár (SK) a Vlastimil Ševčík. Prvním kolem prochází úspěšně Vlasta Ševčík, druhým kolem Vladimir Stanishevskiy. právě on se tedy utkává o 1. místo s Antonem Zoričákem a v jediném rozhodujícím zápase vítězí 209:180. Gratulujeme!

Závěrečné pořadí Masters:

6. místo: Magdolna Kapronczaytrojice--masters--nahozy-hracu--13-.jpg

5. místo: Vladimír Pitaš

4. místo: Ján Debnár (SK)

3. místo: Vlastimil Ševčík

2. místo: Anton Zoričák (SK)

1. místo: Vladimir Stanishevskiy

 

Fotografie byly vloženy do Fotoalba, na které se dostanete buď úplně dole anebo z levého menu Fotoalbum. Děkujeme organizátorů, slovenským kamarádům a všem našim, co se do Bratislavy vypravili. 

Současně zveme na 2. ročník Czech Old School 2015, který se uskuteční od 8. do 11. října 2015 v Pardubicích. Ve čtvrtek se budou hrát jednotlivci + denní finále, v pátek dvojice + denní finále a večer velký raut se společnou zábavou, v sobotu trojice + denní finále, večer volná zábava, a v neděli dopoledne Masters. K přesunu Masters na neděli dopoledne jsme přikročili zejména z důvodu vysokého počtu her v sobotu. Kdo postoupí do Masters, bude jej hrát v neděli dopoledne, kdo do něj nepostoupí, může odjet domů hned v sobotu. Ale byla by to asi trochu škoda, protože v neděli 11.10.15 je vedle našich závěrečných bojů v Masters v Pardubicích Velká Pardubická. Tam je celodenní dostihový program, tudíž kdo není v Masters, může jej absolvovat celý a kdo se do Masters dostane, ten se nemusí bát, že by Velkou Pardubickou nestihl. Stihne celé odpoledne včetně hlavního dostihu.

 

Náhledy fotografií ze složky 2015 Old School Slovakia