Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME 2017 - výsledky, komentáře

25. 6. 2017

Shrnutí šampionátu: ME seniorů 2017 v Dublinu se zúčastnilo celkem přes 900 hráček a hráčů z celé Evropy. Z ČR se do Dublinu vypravilo 15 žen a 25 mužů. Samozřejmě očekávání byla, jelikož předchozí šampionáty vždy znamenaly pro ČR bohatou medailovou žeň. Letos tomu tak nebylo, medaili jsme nepřivezli žádnou. To ale neznamená, že by chyběly kvalitní výsledky. Co chybělo, byla trocha štěstíčka. Snad se k nám vrátí příští rok, kdy se ME hraje ve Vídni... Nahlédněme na jednotlivé kategorie a nejúspěšnější hráče:

Muži single A: Jiří Hindrák s průměr přes 207 skončil na 23. místě, Ivan Burian na 40. místě. Muži single B: Jirka Stulík 40. místo s průměrem přes 195, Jirka Vrážel 41. místo s průměrem jen o málo nižším. Muži singly C: Vláďa Pitaš 21. místo, průměr přes 196, Fanda Kolář 41. místo. Ženy singly A: Jana Lébrová 6. místo, na bronz chybělo 34 kuželek. Míla Nováková 14. místo. Ženy singly B: Jana Plešingerová 13. místo. Ženy singly C: Anna Brokešová 90. místo. Ženy obecně hrály níže, než je u nich zvykem.

Muži double A: 5. místo Jirkové Hindrák a Vrážel, na 3. místo ztráta 84 kuželek. Ivan Burian, Mirek Křesťan 50. místo. Muži double B: 58. místo Jirka Appeltauer, Standa Dohnálek, 68. místo Milan Soušek, Jirka Stulík. Muži double C: 7. místo Zdenda Havlíček, Standa Nejezchleba. Na medaili chybělo rovných 60 bodů. Ženy double A: Věra Fryšová, Blanka Hanusíková 14. místo, Jana Lébrová, Míla Nováková 16. místo. Ženy double B: Jana Plešingerová, Dana Soukupová 6. místo. Na bronz bylo třeba o 64 kuželek více. Ženy double C: z ČR neobsazeno.

Muži týmy: 20. místo Jiří Hindrák, Ivan Burian, Jiří Vrážel. Na bronz chybělo 150 kuželek. 110. místo Standa Nejezchleba, Zdeněk Havlíček, Milan Soušek. Ženy týmy: Jana Lébrová, Blanka Hanusíková, Míla Nováková 12. místo, 46. místo Dáša Stulíková, Lenka Tětková, Maruška Konečná.

Masters: smolovatě se nikdo z našich do Masters nedostal. Jiří Hindrák skončil v kategorii A na 7. místě, ztrátu měl na 6. místo 2 kuželky, na 5. místo 3 kuželky, na 4. místo 22 kuželek. Přičemž do Masters jde 6 nejlepších... Muži ostatních kategorií mělo do Masters daleko. V případě žen byla situace rovněž velmi nadějná. V dámské kategorii B Jana Plešingerová 15. místo, na 6. místo chybělo Janě sice 120 kuželek, ale poslední sada her v trojicích ji prostě nevyšla. 17. místo obsazuje Dáša Stulíková.

Podrobný přehled her a umístění všech českých hráček a hráčů je zde ke stažení v excelu Výsledková listina ke stažení

Kompletní detailní výsledky všech hráčů ME jsou ke stažení zde.

V každém případě patří všem poděkování za snahu, za pěkné hry, jež v několika případech smolně neskončily nějakou tou medailí. Vložili jsme i nějaké ty fotky (viz dole Fotoalbum) a pokud někdo má pěkné fotky z místa konání, neváhejte nám je poslat, rádi zveřejníme.

Výsledky dosažené na ME se promítnou i do seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters v souladu s propozicemi žebříčku. Aktuální žebříček by měl být k dispozici během pár dnů.  

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Bowlingové koule bezpečně dorazily do Čech, k vyzvednutí po dohodě kdykoliv, nevyzvednuté koule budou dopraveny v neděli 0,9.07.17 do Pardubic.

Shrnutí šampionátu se právě rodí, zveřejníme do 06.07.17 včetně fotek.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

POZOR: nakládka koulí do dodávky v Dublinu: v neděli 02.07. mezi 11 a 12 hod (anebo podle předchozí osobní dohody). Výdej koulí v ČR: od středy 05.07. do neděle 09.07. podle dohody. Anebo varianta - v neděli 09.07. se v Pardubicích koná Bowlingzone Senior Open, což lze využít pro odběr koulí (MS tam bude). Můžeme si tak zahrát a případně si po ME spravit bowlingovou chuť (obsazovačka ZDE).

ODJEZDY AUTOBUSŮ 02.07.17 z DCU na letiště: od 04:30 hod až do večera budou jezdit autobusy na letiště každou půlhodinu.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sobota 01.07.17:  Dnes se odehrálo Masters, kde jsme smolně neměli žádného zástupcer. Poté proběhl medialový ceremoniál, rovněž bez české účasti a večer se konalo slavnostní závěrečný Galavečer.Podrobnosti přineseme v průběhu příštího týdne, tak tedy aspoň pár fotek z rozlučkového galavečera (viz dole proklik na fotoalbum). Kdo máte nějaké pěkné fotky, pošlete je EMAILem do středy 05.07. do půlnoci, přidáme je na náš web...

Všem hráčkám a hráčům patří poděkování za snahu a mnohdy pěkné hry, pár pěkných unmístění v TOP 10 máme. Příští rok se tedy pokusíme ve Vídni uspět a vrátit se k obvyklosti posledních ročníků, tedy importu medailí do ČR. Šťastnou cestu domů!

Pátek 30.06.17: Zcela poslední den ME 20127 se hrály všechny typy soutěží. Přinášíme přehled nejlepších hráčů ČR ve svých kategoriích, podrobné výsledky budou k dispozici v týdnu od 06. do 08.07.2015. Jak je vidět z výsledků níže, letos domů nepovezeme žádnou medaili. Poslední naději držel Jirka Hindrák v Masters, ale tam k obrovské smůle nepostoupil. Postupuje 6 hráčů, Jiří skončil na 7. místě, o 2 kuželky za ještě postupovým 6. místem a 3 kuželky dokonce za 5. místem. Tohle je tedy skutečně pech a ČR tak z ME po pár rocích nedoveze nějakou tu medaili. Přitom umístění v jednotlivých soutěžích jsou velmi pěkná... Budeme si tedy muset počkat na Vídeň 2018.

Muži singles: kat. A: 23. místo Jiří Hindrák, kat. B: 40. místo Jiří Stulík, kat. C: 21. místo Vladimír Pitaš.

Ženy singles: kat. A: 6. místo Jana Lébrová, kat. B: 13. místo Jana Plešingerová, kat. C: 90. místo Anna Brokešová.

Muži doubles: kat. A: 5. místo Jiří Hindrák, Jiří Vrážel, kat. B: 58. místo JIří Appeltauer, Stanislav Dohnálek,  kat. C: 7. místo Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba.

Ženy doubles: kat. A: 14. místo Věra Fryšová, Blanka Hanusíková, kat. B: 6. místo Jana Plešingerová, Dana Soukupová, kat. C: neobsadili jsme.

Týmy: muži: 20. místo Ivan Burian, Jiří Hindrák, Jiří Vrážel, ženy: 12. místo Blanka Hanusíková,. Jana Lébrová, Míla Nováková.

All Events muži: kat. A: 7. místo Jiří Hindrák, kat. B: 70. místo Jiří Vrážel, kat. C: 57. místo Vladimír Pitaš.

All Events ženy: kat. A: 16. místo Miluše Nováková, kat. B : 15. místo Jana Plešingerová, kat. C: 75. místo Anna Brokešová 

Čtvrtek 29.06.17: Předposlední hrací den ME nám přinesl tak trochu zklamání... Jednak nás ve dvou případech lépe hrající soupeři vytlačili z medailových pozic a jednak se nezadařilo naším nadějím v poslední sadě her a ani Janě Plešingerové, ani Míle Novákové se nepodařil útok na Masters ve svých kategoriích. I přesto jsou ale dosažené výsledky velice dobré a umístění velmi cenná.

Radost nám i nadále dělá Jirka Hindrák, který již jako poslední český reprezentant drží vlajku, jeho ambice na účast v Masters stále žije nadějným životem. Po dnešních hrách sice klesl z 1. místa na třetí, nicméně jeho pozice rozhodně beznadějná není, naopak. Zítra se samozřejmě ještě hraje a pár hráčů může Jirku také ještě dostihnout. Je tam tak 4 až 5 jmen, kteří Jirku reálně ohrožují. Jsme však optimisté, cca 3 z nich hrají na centru, kde se hrají mužské dvojice a panuje shoda, že právě toto centrum patří mezi nejobtížnější... Zítra se hrají ještě zcela všechny typy soutěží, na konečné výsledky si tedy musíme počkat do zítřejší půlnoci.

Vzhledem ke značné roztříštěnosti heren a časů není k dispozici moc fotek, ale vynahradíme to v závěrečném zhodnocení celého šampionátu a sem přidáme i ty neformální fotky (kdo má zajímavé fotky, prosím zašlete nám je, rádi je zveřejníme). A tak tedy aspoň dnešní "nadějné ženy", jimž to bohužel nevyšlo...

dsc04417.jpgdsc04430.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Středa 28.06.17: Některé medailové naděje se rozplynuly, ale další zůstávají.... Muži: V singlech jsou české ambice na dejme tomu nejlepší desítku v dané kategorii již bez reálných základů. Double: kat. A: Jirkové Hindrák a Vrážel již byli definitivně odstrčeni z medailových pozic a nyní jsou na místě čtvrtém. Stejně je na tom dvojka kat. C Standa Nejezchleba, Zdeněk Havlíček. Rovněž 4. místo.

Ženy singly: kat. A: Jana Lébrová se zařadila na 6. místo. Double: Jana Plešingerová s Danou Soukupovou klesly na 4. pozici, ani tady tedy bohužel medaile nebude..  

All Events: kat.A: Jirka Hindrák je v této chvíli na čele, tedy 1. místo, Ivan Burian je na místě třetím. Nicméně zde se ještě odehraje dost velké množství her, takže rozhodnuto není nic... Ivan má postup v oblasti teorie, ale Jirka má šance velmi reálné. Bohužel to už není v jeho rukách a musí čekat, co ostatní aspiranti předvedou. Kat. C: Petr Tomášek, pokud zahraje poslední sadu her výborně, může se posunout hodně vysoko, šance tady je... Ženy kat. A ženy: Jana Lébrová 9. místo, Blanka Hanusíková 10. místo. Míla Nováková má ještě možnost dostat se hodně nahoru, zbývá jí jedna sada her. Kat. B - tady se nově objevuje Dagmar Stulíková na 2. místě, ale toto umístění velice pravděpodobně nevydrží... Jana Plešingerová má rovněž 1 sadu her před sebou a pokud jí hry vyjdou, mohla by zasáhnout i do Masters. Potřebovala by zahrát snad něco kolem 1100, a to ona umí!  Jinak ve všech kategoriích All Events se hraje ještě ve čtvrtek a v pátek, vše tedy může být ještě jinak....

Úterý 27.06.17: dnes jsme hráli jednotlivce, dvojice a všechny odehrály i trojice. Jak to tedy po dnešku s námi vypadá:

Muži singly: kat. A: Jirka Hindrák klesl na 13. místo, Ivan Burian 24. místo, kat. B: Jirka Stulík 26. místo, kat. C: Vláďa Pitaš zahrál krásných 1209 a je z toho zatím 16. místo. Muži double: kat. A: Jirkové Hindrák a Vrážel stále drží 2. místo (!), kat. B: Jirka Appeltauer a Standa Dohnálek 28. místo, kat. C: Zdeněk Havlíček a Standa Nejezchleba spadli z medailové pozice na 4. místo. Muži týmy: odehráli zatím jen Vlasta Bobek, Petr Tětek a sparing. Ostatní ještě nehráli.

Ženy singly: kat. A: Blanka Hanusíková 24. místo, kat. B: Dáša Flegelová 24. místo, kat. C: Anna Brokešová 52. místo. Ženy double: kat. A: Věra Fryšová, Blanka Hanusíková 7. místo, Jana Lébrová, Míla Nováková 8. místo, kat. B: Jana Plešingerová, Dana Soukupová stále drží 3. místo (!), kat. C: ještě jsme nehráli. Ženy týmy: všechny naše ženy mají týmy odehrány, naše želízka v ohni Jana Lébrová, Blanka Hanusíková, Míla Nováková jsou v této chvíli na 3. místě... vydrží to? Trojic ještě sice hraje dost, ale není to na tom centru zrovna jednoduché...

All Events: Jiří Hindrák je v této chvíli na 7. místě, přičemž 3 hráči před ním již mají odehráno vše, aly ti by neměli Jirku ohrožovat, takže je Jiří Hindrák vlastně na 4. místě. Velmi nadějné! Držíme palce! Jen připomínka - do Masters postupuje 6 nejlepších. Ivan Burian na 24. místě má také ještě jistou naději, sice spíše v oblasti teorie, ale při vynikajícím výkonu v poslední sadě her by to také vyjít mohlo... Jisté šance jsou tu ještě pro Jirku Stulíka a snad i Vláďu Pitaše, oběma zbývá jedna sada her. Blanka Hanusíková je ve své kategorii na 2. místě, má vše odehrané a musí tak čekat, jak to bude na konci... Dáša Flegelová je na 6. a Anežka Lencová na 7. místě své kategorie B. Ale POZOR, na 15. místě máme Janu Plešingerovou, kterou teprve čekají singly a přitom na 2. místo ztrácí 908 bodů, což je cca 152 průměr... A Jana umí zahrát rozhodně více, takže další naše žhavé želízko v ohni! Jana hraje singly ve čtvrtek od 17 hodin.

Pondělí 26.06.17 kolem půlnoci: máme další čerstvé výsledky a nutno říci, že pro české barvy se začínají rýsovat docela zajímavé šance na úspěch. Jsou ale odehrány zatím 2 dny, další 4 nás ještě čekají. Takže jak jsme na tom:

Muži singly: v kat. B Jiří Stulík stále z našich nejlepší, ale klesl na 15. místo.  Muži double: v kat. A Jirka Vrážel a Jiří Hindrák jsou na 2. místě s výkonem 2330. V kat. C se dnes výborně předvedli Zdeněk Havlíček a Standa Nejezchleba, jejich součet je 2289 a jsou v této chvíli na 3. místě! Doufejme, že to vydrží, tady by mohla možná být i medaile? All Events začíná teprve nabíhat, ještě nikdo nemá odehráno vše. Dobře si stojí Jirka Hindrák, doufejme, že se mu bude dařit i v singlech a trojicích. Další výsledkové zprávy budou zítra, tedy v úterý večer.

Ženy double: kat. A Blanka Hanusíková s Věrou Fryšovou jsou na 5. místě se součtem 2015. Tím přeskočily dosud z CZ nejlepší dvojici Jana Lébrová, Míla Nováková. Kat. B Jana Plešingerová s Danou Soukupovou se stále drží na 2. místě!

Dnes se také konal obvyklý meeting ME. Asi nejdůležitějšími informacemi jsou: soutěž má nového prezidenta, přesněji prezidentku. Stala se jí Lia Fievet. A místa konání ME v dalších rocích: 2018 Vídeň, 2019 Bologna, 2020 Berlín.

Pondělí 26.06.17: tak zde máme první oficiální výsledky (přímý proklik na ně viz níže). Jirka Stulík, kat. B, zatím na 11. místě. Dvojice kat. B Ivan Burian, Mirek Křesťan zatím 6. místo. Dvojice kat. C Pepa Bešík, Vláďa Pitaš 9. místo. Dvojice kat. A ženy Jana Lébrová, Míla Nováková 4. místo. Dvojice kat. B ženy Jana Plešingerová, Dana Soukupová 2. místo. Pochopitelně vše je na naprostém začátku, všechny typy soutěží se hrají současně a tak je vše skutečně jen velmi informativní. Nicméně 2. místo Jany a Dany vypadá nadějně, ale ještě hraje moc a moc lidí.... Držíme palce!!!

Neděle 25.06.17: je sice neděle, ale ME již právě dnes mělo na pořadu první hry jednotlivců, dvojic, i trojic. V singlech odehrálo pár mužů, i žen, ve dvojicích několik dvojic mužů i žen, trojice hrajeme až od úterka. Podle prvních zkušeností z dneška nebyly hry moc jednoduché, většina dnes hrajících se hledala... Konkrétní výsledky nejsou do této chvíle zveřejněny, a tak budeme čekat, až se na výsldkovém webu objeví. Jakmile se to stane, vložíme je i sem. Prohlédněte si tedy zatím alespoň pár fotek ze slavnostního zahájení ME, na němž nás coby vlajkonoš reprezentoval Ivan Burian. 

Sobota 24.06.17: ME začalo slavnostním zahájením v koncertní hale The Helix. Defilé vlajkonošů všech zemí, hymny, pak pár krátkých projevů a kulturní program. Na závěr večera velký společný raut. Hrát se začíná zítra, zde je PLÁN her našich. Budeme se snažit vkládat sem denně komentáře a zásadní výsledky. Kompletní výsledky budou k dispozici na stránkách ME 2017.

Společná fotka naší necelé výpravy

spolecna-fotka.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2017 ME Seniorů Dublin, Irsko

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář