Jdi na obsah Jdi na menu
 


Magyar Old School 2019 - Výsledky

4. 3. 2019

Pondělí 12:00 hod: Přátelé, bohužel až do této chvíle jsme nedostali oficiální výsledkovou listinu, snad bude k dispozici brzy... Nicméně základní fakta a české úspěchy: 1x 1. místo, 1x 2. místo, 2x 4. místo, nejvyšší nához. Naši vlajku drželi především Zdeněk Havlíček a Standa Nejezchleba. Ale ani ostatní se neztratili, 3 češi se dostali do Masters - Zdeněk Havlíček, Standa Nejezchleba, Milan Soušek. Standa trochu smolně skončil na 4. místě, nicméně v dané konkurenci je to velký úspěch. V Masters exceloval Ĺudo Jurinyi, který v superfinále deklasoval maďarského hráče Lászlo Gyomaie.

Páteční galavečer byl letos velmi pěkný, hrála nám živá hudba (kytara náš starý známý Gábor). Proběhlo i "losování" různých bowlingových cen - koule, tašky, leštidla na koule. Češi si domů dovezli to leštidlo...

Detaily přidáme, jakmile dostaneme výsledky, ale je možné se podívat aspoň na pár fotek a kraťounké video z pátečního večera. A ty dorazily v pondělí odpoledne...

Výsledková listina z Maďarska dorazila, tak se na to pojďme podívat...

Jednotlivci: hned první den excelentně zabojoval Zdenda Havlíček, s průměrem přes 208 vyhrává kvalifikaci. Další z našich končí na 9. místě Milan Soušek a na 16. místě Standa Nejezchleba. Do finále ale postupují jen 4, takže Zdeněk. Tady nejprve deklasoval místního Zoltána Skobricse 311:154. Ano, je to na 1 hru, Zdenda zahrál 299. Zoltán jen zíral. Ve druhé hře ale Zdeněk podlehl Lászlóvi Gyomaiovi 183:224. Takže první den a máme stříbro.

Dvojice: i dnes se našim zadařilo. Kvalifikačních 6 her vyneslo na 2. místo dvojku Havlíček - Nejezchleba a na 3. místo Soušek - Polívka. Opět jdou do finále jen 4 dvojice, přičemž hned v 1. kole na sebe narazily právě tyto dvojky. Zdeněk se Standou poráží Milana s Daliborem 376:363. Ve druhé hře Standa se Zdeňkem zdolali maďarskou nadějnou dvojici Skrobrics - Gyomai poměrem 369:340 a obsazují tak 1. místo! Milan s Daliborem podlehli i ve druhé hře, tentokrát Slovákům 387:425 a končí na velmi solidním 4. místě.

Týmy: české barvy hájí 5 hráčů a 1 hráčka a tak máme pouze 2 týmy. Kvalifikace na 6 her moc nevyšla, mysleli jsme výše... Brokešovi s Daliborem končí na 9. místě a Zdeněk, Standa, Milan až na místě jedenáctém. Takže žádný další postup, žádná další medaile. Týmy nakonec vyhrávají maďarští borci Zoltán Skobrics, László Gyomai, György Bódis, kteří porazili v závěrečném souboji slováky.

Masters: do Masters postupovalo 16 nejlepších hráček a hráčů na základě All Event. Tady je na 3. místě Zdeněk Havlíček, na 10. místě Milan Soušek a na 14. místě Standa Nejezchleba. Hraje se KO systémem na 1 hru (1-16, 2-15,...). Po ne zrovna korektním srovnání hráčů do KO (2 slováci odstoupili a pořadí nebylo znovu srovnáno, pouze 2 postupující náhradníci nahradili jména odstoupivších, takže v důsledku nehráli hráči systémem nejlepší proti nejslabšímu..., protesty slovenské a pak i české výpravy nebyly vyslyšeny) šli proti sobě do souboje Zdeněk Havlíček se Standou a Milan Soušek nafasoval Zoltána Skobricse. Standa Zdeňka poráží a jde tedy dál, Zdeněk tak končí, stejně tak Milan. V dalším kole Standa nastupuje proti maďarovi László Véghovi a i tady je úspěšný 207:199. Tak se Standa dostává mezi 4 nejlepší. Dalším soupeřem je Ludo Jurinyi. S ním Standa padá 164:175. Nastupuje tedy do boje o 3. místo, jeho soupeřem je László Paál. A opět těsná prohra 205:215. Standa tak končí na hodnotném 4. místě. Masters vyhrává Ludovít Jurinyi, který ve finálové hře poráží dosud skvěle hrajícího László Gyomaie 195:147. 

Takže celkově 1x zlato (Zdeněk Havlíček), 1x stříbro (Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba), 2x 4. místo (Zdeněk Nejezchleba v Masters a dvojice Milan Soušek - Dalibor Polívka). Navíc nejvyšší nához turnaje 299 má Zdeněk Havlíček. Zdeněk tak byl naší hlavní hvězdou a vlastně nejen naší, nikdo jiný zde totiž úspěšnější co do cen nebyl. Gratulujeme všem úspěšným!

Výsledková listina ke stažení

Na fotce naši dva nejlepší a vítěz Masters, další fotky níže ve fotoalbu. Z pátečního večera krátké video.

nasi-nejuspesnejsi-hraci.jpgvitez-masters-ludo-jurinyi.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019 Magyar Old School