Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, srpen 2016 - Výsledky

10. 8. 2016

O vítězi nebylo od začátku do konce pochyb

Jediné, co pozdější suverénní vítězce Daně Hanušové chybí, je nejvyšší nához turnaje. Ze začátku se o něj tahala s Annou Brokešovou ( 243 – 245 ), pak přidala 249 a zdálo se, že to bude nejvyšší nához. Ve skvělém semifinále ale Drahomír Koukal dal 257 a tak mu patří nejen nejvyšší nához, ale také start v příštím turnaji zdarma.

Dana přijela se skvělou formou a tak bez větších zaváhání vyhrála kvalifikaci. V té jí sekundoval Vlado Pitaš s průměrem také přes 200 a další žena v pořadí Anna Brokešová.

KO semifinále je nejzábavnější a také nejtěžší část turnaje a jako pokaždé se zde děly věci. Krásná první semifinálová bitva Drahomír Koukal – Blanka Hanusíková (257-222) a ani náskok z první hry nestačil Drahomírovi na vítězství nad Blankou. Nebo souboj rovinářů Jirka Vojíř a Láďa Schůt  ( 203 – 210 ). Po 2 semifinálových hrách nakonec bylo několik těsných výsledků. Petr Tomášek porazil Marii Horákovou o 11 kuželek, a to i když po první hře o 27 prohrával, Drahomír Koukal nakonec o 8 kuželek podlehl Blance Hanusíkové a Jirka Vojíř o 19 prohrál s Láďou Schůtem. Ale ani Jirka ani Dalibor z toho smutní nebyli, protože díky svým výkonům se stali šťastnými poraženými a do finále také postoupili.

Stejně jako celý turnaj, i finále bylo spanilou jízdou Dany Hanušové (222 a 228 ) a už se hrálo jen o druhé místo. Tam se o 4 kuželky dostal nejlepší rovinář turnaje Milan Jindřišek a na Blanku Hanusíkovou zbylo třetí místo. Čtvrtý o kuželku před pátým Jirkou Vojířem skončil Petr Tomášek.

V celkovém ročním pořadí udržel vedení Vlado Pitaš o 8 bodů před Danou Hanušovou a na třetí místo poskočil Milan Jindřišek.

Další turnaj série Senior Open se hraje 4.9.2016 a přihlásit se můžete na obsazovacky.cz nebo přímo ZDE.

Výsledková listina

2016-08--1-.jpg