Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. turnaj Bowlingzone Senior Open vyhrál František Kučírek

7. 1. 2015

Přinášíme zpravodajství od pořadatelů z BZ Senior Open v Pardubicích... Jen připomínáme, že tento seniorský turnaj je vkládán i do našeho seniorského ročního bodovacího žebříčku SENIOR MASTERS  (viz stejnojmenná záložka). Započítává se 6 nejlepších turnajů. Žebříček Senior Masters bude s těmito výsledky aktualizován zítra...

V Pardubicích se radoval František Kučírek !

V neděli se odehrál  6. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích. Tentokráte na přání se hrálo na mazacím modelu, který bude na mistrovství Evropy seniorů ve Finsku. Mazací model je vybrán z dílny výrobců mazaček Kegel a vůbec to není jednoduché mazání.

Turnaj byl plný zajímavých zvratů a hlavně semifinálové a finálové boje byly někdy na ostří nože, protože v nich rozhodovala jen jedna jediná kuželka. To se týkalo pozdějšího vítěze Františka Kučírka.

Kvalifikaci na 6 her ovládl Jiří Stulík  těsně následovaný Stanislavem Nejezchlebem a dvojnásobným vítězem Tomášem Rathouským. Spousta hráčů měla své výsledky jako na houpačce, tak i držitel nejvyššího náhozu 256 Jiří Hindrák, který hned vzápětí potvrdil pěknou stopadesátjedničkou.

V semifinálovém kole zavelel k útoku Tomáš Rathouský  a do prvního kroku finále postupoval z prvního místa těsně následovaný nejlepší ženou Dagmar Prokopovou ( 2 kuželky ) a třetí byl bez handicapu hrající Jiří Hindrák.

V prvním kroku finále byl nejlepší Josef Bešík  a s 211 a 198 zrušil Jardovi Morávkovi superfinálovou účast. Dramatické až do posledního hodu to bylo mezi Františkem Kučírkem a  Dagmar Stulíkovou. František Kučírek „zdrtil“ svého soupeře o 1 celou kuželku. Druhá nejlepší byla Dagmar Prokopová s výbornou první hrou 221 a třetí nejlepší v prvním finálovém kroku byl stabilně hrající Tomáš Rathouský.

Superfinále bylo jasnou záležitostí Františka Kučírka , pokud bychom nepočítali handicapy, tak zvítězil suverénně o 37 kuželek, což je na jednu hru obrovský rozdíl. Přetahovanou o druhé místo pro sebe o kus handicapu urvala nejlepší žena turnaje Dagmar Prokopová před stále se usmívajícím Milanem Souškem. Čtvrtý o 2 kuželky byl Josef Bešík a pátý Tomáš Rathouský, který mohl dát „tři v lajně“ (myšleno vítězství ). Bohužel mu finále nevyšlo. Na 6. místě skončila druhá nejlepší žena Anna Brokešová, která v semifinále málem vypadla ( první hra 122 ). 7. a 8. místo si rozdělili zase muži v pořadí Jiří Stulík a Ratko Burič.

Celkové pořadí v turnaji:

  1. František Kučírek
  2. Dagmar Prokopová
  3. Milan Soušek
  4. Josef Bešík
  5. Tomáš Rathouský
  6. Anna Brokešová
  7. Jiří Stulík
  8. Ratko Burič

Výsledková listina

Jméno Typ Velikost Změněno
Výsledky ke stažení  Výsledky ke stažení Bowlingzone Senior Open 2014-06-15.xls Soubor 123,50 kB 16.06.2014 18:17