Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. turnaj Bowlingzone Senior Open vyhrála Blanka Hanusíková

7. 1. 2015

V sobotu se odehrál  2. turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně v Pardubicích Bowlingzone. Tato série je organizována ve spolupráci s ESBC CZ  a je započítávána do Seniorského bodovacího žebříčku ČR 2014.

Při druhém pokračování serie bylo vybráno jednodušší hausové mazání o délce 41 stop, ale ani to nebyl problém, aby se hrála hodně velká čísla.

V kvalifikaci byl nepřekonatelný Vratislav Kulhánek se skvělým průměrem na 6 her 237,3 a jeho nejhorší hra byla skvělých 218. Druhá po kvalifikaci byla nejlepší žena, Marie Frýbortová s průměrem 217,7 a třetí Zdeněk Žabka.

V semifinálovém kole exceloval Jiří Egert, který zahrál 247 a 255 a z prvního místa postoupil do finále. V těsném  závěsu následovala Marie Frýbortová a Vratislav Kulhánek. Zdeněk Žabka měl výbornou 1. hru ( 238 ), ale ve druhé se mu o 102 kuželek dařilo méně a bohužel do finále neprošel. Alespoň, že mu udělala radost naše první biatlonová olympijská medaile ze Soči.

1. finálový vyřazovací krok byl velice napínavý, výkonově byl nejlepší duel Vráti Kulhánka s Blankou Hanusíkovou, kde Vráťovi ani 434 na 2 hry nestačilo k postupu do super finále. Po tuhém boji také vypadla celý den skvěle hrající Marie Frýbortová, která v poslední hře hodila svoji nejhorší hru v turnaji 170 ( předtím vše přes 200 ) a o 22 kuželek prohrála s Františkem Čermákem. Nejtěsněji to bylo duelu Dany Hanušové a Petra Mráčka, který pouze o 2 kuželky postoupil. Z prvního místa po semifinále si v poslední dvojici pohlídal postup Jiří Egert, i když Vladimír Pitaš mu na konci druhé hry dělal vrásky na čele, stačily ještě  2 strike a ……

SUPER finále je ale už buď a nebo, protože se hraje pouze na 1 hru. Od začátku vypadalo, že o vítězi bude brzy rozhodnuto. A bylo tomu tak. Blanka Hanusíková nenechala nikoho na pochybách, že nejlepší formu si nechala až na super finále. 227 a nebylo co řešit. Druhé místo také celkem v poklidu si pohlídal zkušeně hrající Petr Mráček. Největší boj byl o třetí místo, kde lepší pouze o 9 kuželek byl František Čermák.

Všichni finalisté posbírali pěkné price money a nejvíce 2.000,-Kč si tedy odvezla Blanka Hanusíková, což je i vidět z fotografie.

Celkové pořadí finalistů:

  1. Blanka Hanusíková
  2. Petr Mráček
  3. František Čermák
  4. Jiří Egert
  5. Vratislav Kulhánek
  6. Marie Frýbortová
  7. Vladimír Pitaš

Turnajová série je započítávána do seniorského Žebříčku ČR Senior Masters . Započteno všem hráčům bude 6 turnajů s nejvyšším bodovým ziskem. Příští turnaj se koná v neděli 02.03.2014 a pořadatelé upravili Propozice k lepšímu, do finále a superfinále postupuje 2x tolik hráčů (16 a 8), což je jistě příjemná zpráva.

Výsledková listina