Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2019-03, Brno - Výsledky

17. 3. 2019

V Brně výborné výkony, dominoval Láďa Jirků

3. turnaj ČSP proběhl 16.03.2019 na Bowling Brno. Nahlášeno přes 75 hráčů, po různých omluvách si přišlo zahrát 64. Neomluva ani jedna, což nás velmi těší... Mazání Wall street. Tedy rekreační, slibovalo vysoké hry a to se do značné míry také vyplnilo. Dvoustovek v kvalifikaci i finále halda, většina hráčů a hráček byla spokojena. A to je dobře, jsme rádi, když se senioři bowlingem baví a padají jim pěkná čísla.

Ale popořádku...

Kvalifikaci ovládl Honza Štulc součtem 1314. Nádherná kvalifikace... Za ním končí druhý Petr Tomášek. Oba vyhráli své rundy a obdrželi tak speciální cenu Vlastíka Chládka pro vítěze rund – jeho originální knížku. Z dámské části se nejlépe dařilo nejvíce Janě Lébrové se součtem 1240.

Na postup do finále bylo třeba zahrát 1039, což byl případ Božky Pankivové a v případě mužů 1127, tohle přesně měl poslední chlapský postupující Renda Bejdl.

Speciální prémii pro prvního nepostupujícího si převzal Roman Dušek. A on si převzal i cenu pro cenu útěchy, tedy pro úplně posledního, jímž byla Alice Váňová. No tak doufejme, že Roman nezkonzumoval tu cenu sám a Alici ji skutečně předal... :-)

Finále se hraje na součet 3 her od nuly. První hrou všechny drtí Fanda Mlčák – 254. Ostatní jen koukají, co s ním udělat. Ale pak se ukázalo, že dělat není třeba nic, Fanda Mlčák se umlčel dalšími hrami zcela sám... Druhé hry na sebe bere Evča Štefková číslem 246, následují ji s 233 Krista Janočková, s 226 Maruška Frýbortová. Druhé hry ovládly tedy naše dámy. Nicméně rozhodují obvykle třetí hry. A tady dává 252 Láďa Jirků, 249 Petr Mráček, 248 Vláďa Pitaš... prostě chlapi si tu dámskou nadvládu nenechali líbit a zabrali.

Celkovým výsledkem všech finálových her je, že Láďa Jirků podruhé za sebou bere 1. místo a v dámské části se k němu přilnula Evča Štefková, jejíž finálové hry znamenaly mezi ženami výkon nejvyšší. A proto jsou absolutní dnešní tituly v rukách Ládi a Evči. Oběma gratulujeme, není jednoduché dostat se až na vrchol. Vy jste to dokázali!

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži

50-57

Muži

58-64

Muži

65+

Ženy

50-57

Ženy

58-64

Ženy

65+

Ladislav Jirků

Petr Mráček

Stanislav Nejezchleba

Jana Lébrová

Eva Štefková

Anna Brokešová

Jan Štulc

Jan Rýdel

Zdeněk Havlíček

Božena Pankivová

Kristýna Janočková

Dagmar Prokopová

Miroslav Křesťan

František Mlčák

Vladimír Pitaš

Blanka Heřmánková

Marie Frýbortová

Věra Krejchová

Absolutní vítěz: Ladislav Jirků

Absolutní vítězka: Eva Štefková

Dnes tedy vidíme na stupních vítězů v kategoriích některá nová jména, což je dobře a dotyčným to budiž ze srdce přáno, ale Ladislav Jirků letos vítězí již po druhé a vede tak roční žebříček před Standou Nejezchlebem o 13 bodů. V dámské části se na vrcholu udržela Marie Frýbortová před druhou Kristýnou Janočkovou. Ale samozřejmě vnímáme to, že odehrán byl teprve třetí turnaj, v roce 2019 je jako obvykle turnajů 10, z nichž se do roku započítává 7 nejlepších. Takže na jakékoliv závěry je ještě skutečně brzo, všechno to jsou jen náznaky...

Poděkovat (rádi) musíme jednak všem hráčkám a hráčům, co si dnes přišli poměřit své bowlingové síly na Wall street, pohovořit se svými kámoškami a kámoši a pobavit se seniorským bowlingem. A také i perfektně fungujícímu centru BB Brno, to tady prostě nemá chybu.

Ještě jednou díky všem!

Čtvrtý turnaj Českého Seniorského Poháru se hraje v sobotu 27. dubna 2019 v Pardubicích. Čtvrtému turnaji se věnuje další článek na našem webu, kde se dozvíte veškeré podrobnosti. TUDY se tam můžete dostat přímo…

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 17.03.2019 lehce po půlnoci

Na fotce vidíte dnešní absolutní vítěze Ladislava Jirků a Evu Štefkovou. Na další fotky se podívejte v přiloženém Fotoalbu. A naše poděkování patří i sponzorskému skvělému podniku, jehož produkty jsou zde oblíbené a žádané...

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019-03 Brno