Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. turnaj ČSP 2018, Brno - Výsledky

27. 5. 2018

Jirkova brněnská poezie

Máme za sebou 5. turnaj Seniorského Poháru, který si odbyl svoji premiéru v novém centru Bowling Brno. Letos se sem v rámci ČSP vrátíme ještě 2x. Mnozí si tak mohli poprvé vychutnat zdejší prostředí a vše, co k tomuto centru patří. Vše klapalo, jak mělo. Snahu o úspěch mělo celkem příchozích 76 hráček a hráčů. Mazací model stejný jako na Moravia Open, rekreační, 42 stop. Proč zmiňujeme Moravia Open? Proto, že na tomto turnaji před týdnem se děly věci, celkový kvalifikační průměr všech hráčů tehdy byl 181, tady na Seniorském poháru 180. Opět přehršel velmi pěkných her, dvoustovkami se to jen hemžilo. Ve finále (36 hráčů) mělo hned 20 hráčů průměr přes 200. Přičemž mnozí z nich by se za průměr 200 vlastně styděli. Úžasné představení, skvělé hry, většinová spokojenost…

Kvalifikace: Jiří Hindrák 1340, Jiří Egert 1337, Zdeněk Havlíček 1331, mezi ženami byla nejlepší Jana Lébrová 1297. Na postup do finále bylo třeba mít na kontě nejméně 1147 v případě mužů, to jako poslední splňoval Fanda Brokeš. Dámám stačilo 1101, což zahrála Dana Soukupová a ta se také jako poslední do finále protáhla.

Mazací pauzu před finálem jsme využili k vylosování čtyř šťastlivců, kterým jsme předali dvoustovky. Samozřejmě jsme je vyfotili, takže se podívejte, o koho se jednalo.

Finále, které jsme zde viděli, v podstatě nemělo v dosavadní historii Českého Seniorského Poháru konkurenci. Finálový průměr 200+ měla dvacítka hráček a hráčů. Jen pro ilustraci - třeba taková Jana Lébrová zahrála 651. To by kdekoliv jinde znamenalo přesvědčivé prvenství. Tady ale tento nádherný součet přinesl „jen“ desáté místo. Jirka Hindrák má součet 816, průměr 272, Mirek Křesťan průměr 245, Ivan Burian 228, atd. atd. Finále bylo jako bowlingová poezie. Stejně jako minulý týden se i nyní ukázal Bowling Brno jako centrum zrozené pro bowlingovou radost. Doufejme, že to tak hodně dlouho vydrží. Jediné, co ještě zbývá do plného lesku je Perfect game. Hodně her jí bylo blízko. A tak dosavadní nejvyšší hrou v Brně je 299 Pavla Konečného, kterou zahrál v rámci Moravia Open.

Poděkovat se sluší sponzorské firmě Masna Krahulčí a ovocnářské společnosti Zeotrade. Vedle výborných masných produktů se tak úspěšní mohli třeba ihned dopovat vitamíny z jablek, pomerančů, broskví…

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Miroslav Křesťan, Ivan Burian

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Dana Hanušová, Jana Lébrová

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, Vladislav Dedera, Richard Nosek

Ženy 58-64 let: Eva Štefková, Dáša Flegelová, Marie Frýbortová

Muži 65+ let: Petr Tomášek, František Brokeš, Tomáš Rathouský

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Dagmar Prokopová, Anna Brokešová

Absolutními vítězi se dnes stávají: Jiří Hindrák a Miluše Nováková

Nejvyšší nához turnaje 278 zahrál Jirka Hindrák. Děkujeme všem příchozím hráčkám a hráčům za krásné odpoledne, gratulujeme ke skutečně skvělým výsledkům. Ty už jsou zabudovány i do aktuálního republikového bodovacího seniorského žebříčku Senior Masters.

Senior Masters - aktuální stav na čele ročních žebříčků: Muži: Vladimír Pitaš, Petr Florík, Jiří Stulík. Ženy: Jana Lébrová, Dana Hanušová, Míla Nováková. Nahlédněte tam i na jednotlivé věkové kategorie.

Šestý turnaj ČSP 2018 se bude hrát v Praze na Zličíně v sobotu 28. července 2018, bude-li zájem, budou i páteční předehrávky. Poslední runda je opět vyhrazena, tentokrát pro hráče min 150 km od Prahy. Bohužel se sem vejde jen 24 hráčů… Obsazovačka je na to již připravena a lze se hlásit.

Nejbližší akce seniorů jsou: od 27.05. Slovak Old School, 10.06. Moravia Open s předehrávkou v sobotu, pro zájemce pořádá Vláďa Pitaš 15. – 17.06. soustředění v Peci a pak už je Mistrovství Evropy seniorů od 23.06. ve Vídni (mimochodem mazací graf na to už je k dispozici, v neděli jej vložíme na náš web do sekce aktuálního ME seniorů).

Ještě jednou díky všem, brzo se setkáme na některé další akci

Milan Soušek, 27.05.2018

Výsledková listina ke stažení

Fotka: absolutní vítězové turnaje Jiří Hindrák a Míla Nováková, níže pak Jirka Hindrák coby majitel nejvyššího náhozu. V přiloženém fotoalbu pak jsou další fotky, včetně vítězů jednotlivých kategorií.

2018-05-csp-brno--26-.jpg2018-05-csp-brno--27-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-05 Brno