Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 4. turnaj, Pardubice, výsledky

24. 4. 2016

Bowlingové parádě v Pardubicích kralovali Ivan Burian a Eva Štefková

Dubnový, tedy 4. turnaj Českého Seniorského Poháru 2016, byl ve znamení mnoha rekordů a skvělé návštěvy. Za obojí lze jen a jen poděkovat.

Celkem 94 hráček a hráčů hrálo o co nejlepší umístění, první runda hrála velmi solidně a ten, kdo se průměrem blížil ke dvěma stovkám, začal kalkulovat, v kolik se hraje finále. Předčasně... Po druhé a třetí rundě nevěřícně sledovali výsledky: 1213 na 6 her bylo prosím pěkně první nepostupové místo pro muže!! A tento součet měli hned 3 hráči. Ještě nikdy v historii Českého Seniorského Poháru se něco takového nestalo... Jistě, přispělo k tomu mazání, ale i tak, prostě úžasné... V případě žen to bylo trochu jednodušší, první nepostupující byla Marie Horáková s 1125. Kvalifikaci vyhrává Petr Tomášek s 1481 a Míla Nováková s 1296. Jirka Stulík a Míla Nováková zahráli 279, v obou případech to zůstalo nejvyššími náhozy.

Losování startovného: první nepostupující Luboš Matera se chopil losování dvou hráčů, jimž bylo vráceno plné startovné: František Bora a René Bejdl, to jsou ti šťastní, co dnes hráli zadarmo (Fanda už nebyl, samozřejmě to má k vyzvednutí, u nás neplatí, že ceny nedostávají ti, co nejsou v daném okamžiku v herně...).

Do finále tradičně postupuje 36 nejlepších, tentokrát 25 mužů a 11 žen. A tady pokračovala skutečná smršť vynikajících her. Finále je na 3 hry od nuly. 7 her bylo vyšších, než 250, nejvyšší finálovou hru dal opět Jiří Stulík – 278. Ostatních dvoustovek bylo téměř nepočítaně. Byl to boj skutečně ukázkový, s nejvyšší kvalitou a za chybu se dalo považovat vše, co nebyl strajk.

V celkovém součtu se absolutním vítězem stává Ivan Burian a Eva Štefková. Ivan měl finálový průměr přes 239 a celodenní průměr přes 230. Fascinující. A rozhodně nebyl sám, kdo takových průměrů dosáhl, stačí si projít výsledkovou listinu. Eva ve finále průměr 209, celodenní 205.

Je třeba ještě jednou poděkovat jak za výbornou atmosféru celého dne a vynikající výsledky nemající obdoby. Za to patří dík nejen těm nejlepším, ale i všem jejich soupeřkám a soupeřům, jež rozhodně byli motivací pro vítěze. Byla to prostě úžasná sobota...

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Ivan Burian, Rostislav Kala, Petr Mráček

Ženy 50-57 let: Eva Štefková, Miluše Nováková, Jana Lébrová

Muži 58-64 let: Jiří Stulík, Vladislav Dedera, Vlastimil Ševčík

Ženy 58-64 let: Dagmar Stulíková, Dáša Flegelová, Jana Plešingerová

Muži 65+ let: Vojtěch Plánička, Petr Tomášek, Stanislav Nejezchleba

Ženy 65+ let: Anna Breindlová, Marie Horáková, Anna Brokešová

V ročním žebříčku se odráží nejen čistý bodový zisk za umístění, ale i prémiové body za vysoké náhozy. A těch dnes bylo opravdu požehnaně a roční žebříček tak dost podstatně ovlivnily. A tak to má být, chceme odměňovat pěkné hry...

V mužích bez rozlišení věku je pořadí po dnešku Mráček Petr, Pitaš Vladimír, Rathouský Tomáš. V dámském ročním pořadí to na čele vypadá takto: Frýbortová Marie, Flegelová Dáša, Hanušová Dana.

Vedle ročního žebříčku se body načetly i do republikového žebříčku Senior Masters 2016, kam se započítávají všechny čistě seniorské bowlingové akce.

V květnu hrajeme v Chomutově, bude zde i páteční předehrávka. Poslední runda je určena výhradně pro hráče min. 200 km od Chomutova, prakticky pro Moravu. Prosím respektujte to, děkujeme!

Milan Soušek, 24.04.2016

Výsledková listina

Senior Masters - aktuální stav

Na fotce vidíte absolutní vítěze – Ivana Buriana a Eva Štefkovou. Nezapomeňte se podívat na všechny fotky – viz dole anebo ve Fotoalbu.

vitezove-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-04 Pardubice