Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 3. turnaj, Brno, výsledky

2. 1. 2015

Absolutní vítězové - František Plešinger a Marie Frýbortová

Třetí turnaj Českého Seniorského Poháru  skončil. Konal se ve dnech 17. - 18.05.2013 v brněnské Kostce. Na hráče čekalo krátké mazání Wiper. Předehrávalo se už v pátek, tuto rundu s přehledem vyhrál Vlastimil Chládek s průměrem 207,00 a zajistil si tak postup do sobotního finále. Ostatní museli čekat na výsledky sobotních kvalifikací. Nakonec postoupili i další hráči z této rundy.

Kvalifikaci  zvládl nejlépe Petr Tomášek  s 1251 ze 6ti kvalifikačních her, druhý skončil Vlastimil Chládek a třetí Josef Bešík . V kategorii žen startovní pole ovládla Marie Frýbortová  před Irenou Šlechtovou . Smolná pozice prvního nepostupujícího do finále spadla na Josefa Bočana a Janu Plešingerovou. Oba obdrželi alespoň cenu útěchy.

Finále  hraje 30 nejlepších, 20 mužů a 10 žen. Jeden z favoritů, Josef Bešík, odpadl v průběhu první finálové hry ze zdravotních důvodů. První hrou jede do čela Jirka Stulík  s 233, v ženách Zdenka Pláničková  se 181. Oba však nezvládli své další hry, takže do stupňů vítězů nezasáhli. Vyrovnanými výkony a závěrečnou hrou 244 se absolutním vítězem stáváFrantišek Plešinger , v ženské kategorii Marie Frýbortová . Gratulujeme! A jak dopadly výsledky v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Stanislav Vilášek , Miloslav Kratochvíl, Karel Levák

Muži 58 - 64 let: František Plešinger , Vlastimil Ševčík, Vojtěch Plánička

Muži 65+ let: Petr Tomášek , Tomáš Rathouský, Walter Enders

Ženy 50- 57 let: Irena Šlechtová , Danuše Krejčová, Zdeňka Jansová

Ženy 58 - 64 let: Marie Frýbortová , Dagmar Stulíková, Zdenka Pláničková

Ženy 65+ let: Alena Endersová , Marie Horáková, Zdenka Kolářová

Na absolutní vítěze, jakož i na trojici nejlepších čekala dlouhá řada pohárů a cen , oceněny byly i nejvyšší náhozy ve všech šesti kategoriích. Příjemné nekuřácké prostředí centra Kostka včetně dobře fungující techniky a ochotného personálu, to vše podtrhlo přátelskou atmosféru pěkného turnaje, kde jednou z důležitých složek vedle bowlingových výsledků jsou setkání přátel a bowlingových kolegů. Turnaj probíhal za příjemné atmosféry bez zádrhelů, či problémů. Za to děkujeme jak všem 67 hráčkám a hráčům, tak i centru Kostka Brno.

Fotky z turnaje  jsou již vloženy - záložka Foto-Video a zde ČSP 2013 Brno. Je jich skoro stovka a jsou samozřejmě i ke stažení do Vašich PC.

Celoroční žebříčky  ukazují stav po 3 turnajích. Jsme tedy v polovině, další 3 nás ještě čekají. Nejbližší bude 17. srpna v Ústí nad Labem na Klíši, a pak v říjnu Chomutov a na závěr v listopadu Pardubice. Celoroční žebříček nám pak poskytne odpověď, komu pořadatel ESBC CZ uhradí kompletní startovné na příštím ME Seniorů (230 EUR) a samozřejmě také dostane velký putovního pohár za rok 2013. ME Seniorů by se příští rok mělo konat buď ve Velké Británii nebo ve Finsku. O tom rozhodne komisariát ESBC na letošním ME v Mnichově v červnu 2013. Na čele pánské kategorie je po dnešku Vlastimil Ševčík před Františkem Plešingerem, v dámské pak Marie Frýbortová před Danuší Krejčovou. Ale cíl je ještě daleko, navíc ze 6ti turnajů ČSP se započítávají jen 4 nejlepší, takže se budou body v posledních dvou turnajích odepisovat.

Otevřeme nyní obsazovačku  na čtvrtý Český Seniorský Pohár v Ústí nad Labem, centrum Klíše. Jako obvykle žádáme, aby hráči z bližšího okolí obsazovali úvodní hrací rundy, poslední runda je určena pro hráče ze vzdálenosti 200 km a více. Děkujeme za pochopení!

Ještě jednou díky všem za krásný seniorský turnaj, bezprostředně před námi je Old School v Bratislavě  (6. - 8.6.13), to je taková malá generálka na ME Seniorů, včetně zcela stejného mazání a hlavně je to příjemné prostředí, je zde mnoho cen, velká společná večeře, losování hodnotných cen, atd. atd. Jsou tu ještě dvě poslední volná místa ve čtvrtek od 10:00 hod, jinak je kompletně obsazeno. Hrají zde senioři ze 4 zemí. Pak už nás čeká ME Seniorů v Mnichově a tady se, doufejme, každý pokusí zúročit své bowlingové umění naplno...

Milan Soušek, 19.05.2013

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-05-18 Brno