Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 6. turnaj Pardubice a roční pořadí 2012

2. 1. 2015

Putovní poháry mění na rok své držitele!

Druhý ročník Českého Seniorského Poháru, který se skládal z celkem 6ti turnajových dní na různých centrech, slavnostně skončil. Nutno říci, že putovní pohár pro nejlepšího muže i nejlepší ženu změnil své držitele. Výroční turnaj proběhl 24.11.2012 v centru Luka Bowling v Pardubicích. Pro ocenění jednak závěrečného hracího dne, ale především celoročního pořadí, bylo nachystáno 300 litrů Radegastu, přes 20 litrů originálních francouzských vín, množství značkových produktů od kávy, přes Proenzi 3+, produkty ústní hygieny, šikovné pomůcky do domácnosti, až po celkem 32 pohárků. A samozřejmě – 2 hlavní prémie pro nejlepšího muže a ženu roku 2012 o hodnotě 5.700 Kč každý. Pro hráče a doprovod bylo připraveno také občerstvení.

Začněme výsledky závěrečného turnajového dne. Mazání drah mělo být delší až dlouhé, nepříliš obtížné pro seniory. Centrum zaslalo graf na 42 stop, který nakonec byl použit. V průběhu dne se ukázalo, že mazání bylo skutečně obtížné a řadě hráče nadělalo vrásky na čele.

Ženy:  kvalifikaci zvládly nejlépe Naďa Dolejšová  a Eva Štefková  s průměrem přes 190. Na postup do semifinále bylo třeba 840, které zahrála Zdenka Pláničková . Rovná polovina žen tak zůstala před branami semifinále. Zde nejlepší pozici vybojovala opět Naďa Dolejšová  o kuželku před Evou Štefkovou . Do kompletní finálové čtveřice je doplnily Anna Breindlová  a Anna Brokešová . Finále doslova vybojovala vítězka Eva Štefková  před Annou Breindlovou  a Naďou Dolejšovou . Nejvyšší náhozy dne měly ve svých věkových kategoriích Naďa Dolejšová a Anna Breindlová.

Muži:  i muži se potýkali s obtížností mazání. Kvalifikační hry vyšly nejlépe Milanu Souškovi , průměr přes 210, a Tomáši Rathouskému. Na postup do 32 členného semifinále bylo třeba zahrát 832, tím šťastným bylVladimír Pitaš . Semifinále se vydařilo Františku Plešingerovi , který zde byl nejlepší před Vladimírem Hübstem . Šestnáctku hráčů postupujících do finále uzavíral nyní již dvojnásobná šťastlivec Vladimír Pitaš . Leckdo mu prorokoval finálovou výhru... To se však nevyplnilo. Nejlépe jej zvládl vítěz dne Ratko Burič , předVráťou Kulhánkem  a dnes celý den ve formě hrajícím Tomášem Rathouským . Nejvyšší náhozy dne ve svých věkových kategoriích zahráli Jan Fleischmann  a Milan Soušek .

Roční žebříček tak doznal závěrečné změny vlivem bodových přírůstků za tento poslední turnaj. Započítávají se nejlepší 4 turnaje a tak nebylo až do samotného vyhlášení výsledků zcela jasné, kdo jak dopadl.

Kategorie mladších žen : tohle byla kategorie, kde bylo v podstatě rozhodnuto už před dnešním turnajem.Dagmar Stulíková  svoji vítěznou pozici jen potvrdila. Druhá Eva Štefková musela turnaj vyhrát, aby měla jistotu druhého místa. A to se jí podařilo. Třetí tak zůstala Sváta Závladská , čtvrtá o jediný bodík zpět Marie Frýbortová  a pátá díky dnešnímu druhému místu Naďa Dolejšová . Nejvyšší nához roční série: 265 Zdeňka Jansová.

Kategorie starších žen : i zde bylo jasno už předem, Annu Breindlovou  už nikdo předběhnout nemohl a tak ta jen své vítězství potvrzuje před druhou Zdenkou Pláničkovou , která stříbro brala při bodové shodě jen díky vyššímu počtu lepšíc umístění v turnajové sérii před bronzovou Annou Brokešovou . S odstupem čtvrtá zůstala Alena Endersová  a pátá Marcela Serbusová . Nejvyšší nához roční série: 214 Anna Breindlová.

Kategorie mladších mužů : trio Dedera, Ševčík, Bzenecký bojovalo o prvenství ve své kategorii. Jasné předem nebylo nic. Vláďa Dedera dnešek moc nezvládl a nepřipsal si k dobru ani jeden bod. Podobně i Vlastimil Ševčík a tak jediný, kdo z tohoto tria bodoval, byl Eduard Bzenecký. Získal však jen 35 bodů a tak se z celkového prvenství mohl začít radovat Vladislav Dedera , druhý skončil o pouhé 3 body zpět Vlastimil Ševčík  aEduard Bzenecký tak dosáhl na třetí místo. Čtvrté místo patří Dušanu Závladskému  a páté Jiřímu Stulíkovi.  Nejvyšší nához roční série: 275 Jiří Stulík.

Kategorie starších mužů : v této kategorii bylo před posledním turnajem hodně nejasno. Vedl Vladimír Pitaš, horkými kandidáty na titul byli i Vladimír Hübst a za určitých okolností i Tomáš Rathouský. Tyto okolnosti nastaly, Vláďa Pitaš vůbec nebodoval, Vladimír Hübst i přes zisk 37 bodů na prvenství nedosáhl. To zůstalo v rukách Tomáše Rathouského , před druhým Vladimírem Pitašem  a třetím Vladimírem Hübstem . Na 4. místě skončil Jaromír Větrovský a pátý pak Petr Tomášek . Nejvyšší nához roční série: 256 Tomáš Rathouský.

Nejlepší ženou ČSP se tak stává Dagmar Stulíková , která přebírá od dosavadní držitelkyAnny Breindlové  Putovní pohár ČSP do svého ročního držení. Mezi muži nakonec roční tabulka vyzněla nejlépe pro Tomáše Rathouského , jemuž Putovní pohár na rok předal loňský držitel Josef Bešík. Oba vítězové, tedy Dagmar Stulíková a Tomáš Rathouský získávají i prémiový poukaz  na plnou úhradu startovného na ME Seniorů v roce 2013 v Mnichově v Německu o hodnotě 5.700 Kč .

Gratulujeme všem úspěšným hráčkám a hráčům, děkujeme všem, kteří se ČSP 2012 zúčastňovali, poděkování patří i bowlingovým centrům, kde jsme během roku 2012 hráli.

Příští ročník 2013  je již v hlavních obrysech připraven, prodiskutovány budou ještě některé detaily a v průběhu první poloviny prosince tak budou moci být zveřejněny Propozice ČSP pro rok 2013. Jisté je, že turnajová série se příští rok bude ještě více blížit struktuře mistrovství Evropy, budou upraveny hendykepy v závislosti na věku hráčů, určitě se zamyslíme i nad mazacími modely a pár dalšími věcmi. Co je jisté – 1. turnaj ČSP 2013 se koná v Praze v centru Na Ovčíně dne 12. ledna 2013 . Obsazovačka na něj bude připravena od pondělí 26.11.2012. Pozvěte své další kamarády, přátele, seniorské hráče z vašeho okolí. Těšíme se na setkání na ČSP 2013 a ještě jednou všem účastníkům děkujeme.

Obsazovačka: www.obsazovacky.cz

Turnajové stránky seniorského bowlingu: www.seniorbowling.cz

Milan Soušek, 25.11.2012, ESBC CZ

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-11-24 Pardubice