Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. turnaj v Olomouci vyhrávají Plešingerovi

12. 3. 2017

2. turnaj vyhráli Plešingerovi

V sobotu 11.03.17 se konal tentokrát v Olomouci druhý turnaj Seniorského Poháru dvojic. V roce 2017 se odehraje celkem 6 turnajových dní – 3 na jaře, 3 na podzim. Do roku se započítávají 4 nejlepší turnaje, prémiové body za náhozy se započítávají ze všech odehraných turnajů bez omezení. Příště hrajeme seniorské dvojice 8. dubna v Pardubicích.

Mazací model nám dnes přinesl celkem zajímavé dlouhé mazání. Bojovat o úspěch dorazilo 32 hráček a hráčů.

Kvalifikace byla ve znamení dvojice Tomáš Rathouský – Milan Soušek, která se součtem 1732 (2x4 hry) byla jasně nejlepší. O 110 bodů méně měli domácí Jana Lébrová s Petrem Šenkapoulem a třetí nejlepší s 1578 byly Dana Hanušová s Blankou Hanusíkovou. Do semifinále postupovalo 10 nejlepších tandemů, jako poslední to byli Stanislav Velek a Jiřina Zapletalová. O 7 bodů méně zahráli Drahomír Koukal a Věra Krejchová, což znamenalo smůlu prvního nepostupujícího.

Semifinále se hraje jako play off na součet dvou her (4 hry dvojice), systém 1-10, 2-9, atd. Postup do finále si zajistili vítězové vzájemných duelů a kromě toho jeden nejlepší poražený. Tím byla dvojice Jiří Dostál Oldřichem Smékalem.

Finále hrané na 2 hry od nuly zahájily nejlépe Dana HanušováBlankou Hanusíkovou, Plešingerovi a Tomáš RathouskýMilanem Souškem. Rozdíl mezi nimi byl velmi těsný. Rozhodnout musely druhé hry, kterými se na stupeň nejvyšší dostávají ve finále pěkně hrající Plešingerovi se součtem 866. Druhým v pořadí utekli o 50 bodů, což byli Tomáš RathouskýMilanem Souškem. Za nimi se součtem 804 na třetím místě Blanka HanusíkováDanou Hanušovou. Nejvyšší hra dvojice se odehrála již v kvalifikaci – 454 měli Rathouský – Soušek. Nejvyšší hra jednotlivce 238 patřila Blance Hanusíkové. Nejlepší ženou turnaje se stala po zásluze Jana Plešingerová.

Roční žebříček obsahuje zatím jen dva turnaje a tak není možné na cokoliv usuzovat. Faktem je, že zde hrají svoji důležitost i prémiové body za vysoké náhozy.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, těšíme se na příště, obsazovačka je na to již připravena.

Milan Soušek, 12.03.17

Na fotce jsou vítězní Jana a Fanda Plešingerovi, další fotky najdete ve fotoalbu – viz dole.

(na ČBA výsledky odeslány 12.03.17)

Výsledková listina ke stažení

1.-misto-frantisek-a-jana-plesingerovi.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-03 Olomouc