Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky, komentáře, fotky 2022

19. 12. 2022

Dříve Mezinárodní finále Seniorských bowlingových lig, od letoška nově Grand Prix of Senior teams, jenž navazuje na předchozí dlouholetou tradici. Celkem 8 týmů (4 z SK, 4 z CZ, týmy z HU se bohužel omluvily, doufejme, že příští rok jim to vyjde) se zúčastnilo obnovené premiéry na dokonale připraveném bowlingovém centru Kaštanka v Brně.

Týmy měly kompletní servis včetně oběda, sladkých zákusků a veškerých nápojů mimo alkoholických. Nálada byla po celou akce velice příjemná, přátelská, vlastně s ohledem na datum konání až sváteční. Akce tak plně navázala na tradiční mezinárodní každoroční seniorská setkání. Za to patří poděkování naprosto všem hráčkám a hráčům, rozhodně centru Kaštanka brno a speciální poděkování patří i sponzorské firmě Silvernite a Kaštanka, děkujeme!

Herní systém byl jednoduchý a všeobecně známý, i v tomto jsme plně navázali na dřívější Mezinárodní finále SBL, jež organizoval náš spolek Seniorbowling CZ. Odehrála se kompletní skupina každý s každým s osmibodovým systémem (řádek proti řádku a celkový součet týmů - 2 body vítězství, 1 bod remíza, 0 bodů prohra). Od prvního utkání šly do čela týmy Kaštanka a Blue team. Postupem doby se Kaštanka začala na čele oddělovat od ostatních týmů, její náskok se zápas od zápasu postupně zvyšoval. Za ní se o pořadí přetahovaly týmy Blue team, SBK Lions Levice a ABB Brokeš. Ostatní zůstaly trochu pozadu, ale i tak občas sbíraly body od těch dosud více úspěšných týmů. K vidění byly občas velice vyrovnané dramatické hry, například Peter Fekete 245 proti svému řádku Miloslav Kratochvíl 247. Uvést by bylo možné i řadu dalších podobných dramat. Svoji roli hrály pochopitelně i hendykepy (ženy +8 bodů, věkové nad 60 let za každý rok +1 bod). Ale to k  nám seniorům samozřejmě patří. Poslední 7. utkání rozhodla o konečném pořadí v tabulce: 1. Kaštanka, 2. Blue team, 3. SBK Lions Levice, 4. ABB Brokeš, 5. Digi Slovakia, 6. Desperádi, 7. Mapir, 8. Prima Té-Té. Kaštanka docela dominovala (46 bodů), trojice na 2. až 4. místě byla srovnána mezi 34 a 36 body, další trojicee měla 27 a 24 bodů a závěr tvořily týmy s 12 a 10 body. To však ještě nebyl konec, toto nebylo definitivní pořadí.

O konečném pořadí rozhodovalo Superfinále, v němž se střetly na 1 hru sousedící týmy v konečné tabulce: o zlato se utkaly 1. a 2., o bronz 3. a 4., o 5. místo 5. a 6. a o 7. místo 7. a 8. tým.

V utkání o 1. místo Kaštanka porazila Blue team (654:599). V utkání o 3. místo porazili ABB Brokeš SBK Lion Levice (581:548). zápas o 5. místo vyzněl ve prospěch Desperádů na úkor Digi Slovakia (532:510) a v utkání o 7. místo Prima Té-Té porazila Mapir (528:510). Tím bylo definováno i konečné pořadí celé akce. Vítěze celého klání vidíme zde na fotce:

1.-misto.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale nezapomeňte nahlédnout na přiložené fotoalbum s více fotografiemi.

Oceněni byli samozřejmě i nejlepší jednotlivci: nejlepší muž Ondřej Surán (Kaštanka) s průměrem 216,63. Nejlepší žena Anna Brokešová (ABB Brokeš), průměr 189,38, celkově 15. místo mezi všemi jednotlivci. Nejvyšší náhozy dne měli na svém kontě Miloslav Kratochvíl (Kaštanka), hodnota náhozu 264 padla až v Superfinále, a Dana Soukupová s hodnotou náhozu 193, který se objevil rovněž až v závěrečném Superfinále. A nakonec zmiňme i nejvyšší náhozy týmů: 672 Blue team, 660 SBK Lions Levice, 654 ABB Brokeš.

Všichni úspěšní byli oceněni jak poháry, tak i speciálními cenami a naprosto všichni účastníci obdrželi pamětní medaile... Celý galaden byl zakončen kolem 18. hodiny, kdy se účastníci rozjeli domů. Výsledky jsou k dispozici níže ke stažení.

Grand Prix of Senior teams 2022 - výsledková listina (excel)

Příští ročník Grand Prix of Senior teams by se měl koncem roku 2023 uskutečnit v Bratislavě.

V průběhu dne však byly dohodnuty další akce pro rok 2023, a to zejména uvažovaná Mezinárodní seniorská superliga, v níž by mohlo v roce 2023 startovat až 12 týmů (z CZ, SK a snad i HU?). Hrálo by se předběžně systémem každý s každým v Brně na Kaštance a v Bratislavě. Uvidíme až podle zájmu, zda se tato zcela nová soutěž ujme a spustí. Přihlášky týmů je možné už dnes sbírat v obsazovačkách (kam zapište název týmu a zemi) a soupisky zašlete na adresu pořadatele (seniorbowling zavináč seniorbowling.cz.). Začít bychom mohli cca v březnu 2023 s finálem na podzim 2023. Propozice by mohly být připraveny v lednu 2023.

A druhý typ akce: Liga dvojic (soutěž běžela v roce 2022 ČR, pro rok 2023 by bylo možné soutěž rozšířit i pro slovenské dvojice/týmy. V rámci dvojice může hrát až 5 různých hráčů. Liga dvojice se může hrát pro slovenské dvojice buď v Brně na Kaštance (v tom případě kontaktujte Ondru Surána +420 724555700) nebo přímo v Bratislavě (kontakt Pavol Kečkéš). Skupina bude mít 8 týmů/dvojic. Registrace do 15.02.2023, hrají se 4 kola každý s každým od března do května, finále v červnu 2023 na Kaštance v Brně. Propozice pro skupiny najdete ZDE.

Ještě jednou děkujeme za dnešek zcela všem, přejeme příjemné dny v roce 2022, hezkou oslavu Silvestra a hlavně pevné zdraví v celém roce2023!

Milan Soušek, organizace