Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovakia Old School 2012, Bratislava - Výsledky

2. 1. 2015

Druhý ročník BNC Senior Open úspěšně za námi...

Celkem 28 aktivních hráček a hráčů ve věku 50 a více let se zúčastnilo 2. ročníku mezinárodního seniorského turnaje Old School 2012, který se konal v termínu od 7. do 9. června 2012 v BNC Bratislava. Jedná se o třídenní turnaj, v rámci kterého se hraje 6 her jednotlivci, další den 6 her dvojice a třetí den 4 hry trojice. Každý den se konalo finále v příslušné kategorii, do kterého se kvalifikovali vždy 4 nejlepší.

V jednotlivcích se z našich nejdále dostal Marcel Štochl , který se do denního finále probojoval, ale nezadařilo se mu a skončil na 4. místě. Po loňsku malé české zklamání, ale další medailové možnosti byly na obzoru.

V pátek se hrály dvojice a tady už naše barvy slavily úspěch. Do denního finále se dostali jako čtvrtí Vráťa Kulhánek s Vlastou Ševčíkem . První souboj s polským vítězem kvalifikace sice prohráli, ale byli úspěšní v boji o bronzovou medaili, porazili maďarský pár, získali bronz a tím i finanční prémii. Gratulujeme!

Po pátečním klání byla na programu večerní zábava spojená s velkým bohatým rautem. Rozjezd v podobě domácí polévky byl jen na roztažení žaludku. Pak již následovaly hukulské hody v podobě celého uzeného vepříka, dále pečeného divočáka, rolády z divočiny, nejrůznějších salátů, zákusků atd. atd. Součástí večera bylo i vystoupení tanečnic v duchu orientu, a skvělá lidová muzika, se kterou mnozí zůstali vzhůru dlouho do nočních až ranních hodin. V průběhu večera proběhlo i losování cen pro hráče, tentokrát se losem přidělovaly 4 televizory Panasonic, takže o napětí nebyla nouze a radost výherců byla veliká. Štěstí se docela bohatě usmálo na naše hráče, jeden televizor si odvezli Závladští a druhý Vráťa Kulhánek. Zábava a hodování se protáhly hodně pozdě do noci...

V sobotu, tedy v poslední hrací den se hrála soutěž trojic. Naše barvy měly dvě tři favoritní trojice a jak se ukázalo, bylo to očekávání oprávněné. Do finále se dostala trojice Vráťa Kulhánek, Marcel Štochl, Vladimir Stanishevskyi . Dostali se tam jako třetí tým, takže do KO na jednu hru šli proti druhému týmu, což byli silní domácí Ĺudo Jurinyi, Pavol Kečkéš a Janko Debnár. Tedy hodně silný soupeř. Naši však hráli jako z partesu a navíc slovenský tým chyboval, takže z toho bylo přesvědčivé vítězství a tedy postup do boje o zlato. V něm za soupeře měli naši borci maďary, loňské vítěze a tak se čekal tvrdý souboj. Souboj však ovládla nervozita, naštěstí obou týmů a tak čísla nebyla nijak velká a rozhodovalo se v posledních hodech. Tady svou pevnou ruku ukázal Vladimir a náš tým tak mohl slavit, porazili svého soupeře o 10 kuželek... Velká gratulace a poděkování úspěšným reprezentantům!

Hned po skončení trojic se začala hrát soutěž Masters jednotlivců podle výsledků All events celého turnaje. Sem postupovalo 32 nejlepších celkového pořadí. naše barvy hájilo celkem 9 hráčů, což dávalo pěkné naděje. Po odehraných 4 hrách bylo jasno, do finále Masters jdou Vlastimil Ševčík  a Josef Bešík , přičemž Tomáš Rathouský  zůstal za branami o jedinou kuželku. První hru v systému Roll Off zahrál výborně Pepa Bešík (223) takže šel dál, tím ale vyřadil druhou naději Vlastu Ševčíka, který s výsledkem 209 získal 5. místo. V dalším kole se Pepíkovi trochu přestalo dařit, porazil jej Janko Debnár a tak získal náš zástupce bronzový úspěch. Ve finále Jan Debnár podlehl maďarovi Zoltánovi Skobriczovi, který obhajoval loňské prvenství, což se mu podařilo.

Takže české barvy si odvážejí pěkná umístění, 1. místo z trojic, třetí místo z dvojic, 4. místo z jednotlivců a 3. a 5. místo z Masters . Celý turnaj ale, což je pro něj charakteristické, provázela příjemná atmosféra, přátelství a výborná pohostinnost jak centra BNC Bratislava, tak i sponzorů turnaje a organizátorů.

Za rok se tam rozhodně zase vrátíme. Navíc se zde narodily úvahy o vytvoření mezinárodního seriálu, které se snad ze stádia úvah dostanou do podoby reálné... uvidíme, budeme informovat.

Díky všem našim, bylo to stejně jako minule moc hezké...

Nezapomeňte se podívat na fotky, záložka Foto-Video.

Milan Soušek, 10.06.2012

Výsledková listina All Events

Výsledková listina Jednotlivci finále

Výsledková listina Dvojice finále

Výsledková listina Trojice finále

Výsledková listina Masters

Výsledková listina Masters finále

 

Náhledy fotografií ze složky 2012 Old School Slovakia