Jdi na obsah Jdi na menu
 


BNC Senior Open 2011, Bratislava - Výsledky

2. 1. 2015

BNC Senior Cup 2011

V centru BNC v Bratislavě se sešlo celkem 54 seniorek a seniorů ze Slovenska, Česka, Polska a Maďarska, aby odehráli první ročník BNC Senior Cup. Naše barvy zde zastupovalo 18 hráček a hráčů a rozhodně si nevedli špatně. Ostatně o tom vypovídají i výkony našich ve výsledkové listině...

Ve čtvrtek 09.06. odehráli 6 her jednotlivci. Český úspěch, ve finále jednotlivců byli totiž jen naši. Ve finále se nejlépe dařilo Honzovi Fleischmannovi, který se stal vítězem jednotlivců před Jiřím Stulíkem, Františkem Kolářem a Jirkou Egertem.

V pátek 10.06. odehrálo 27 dvojic ze 4 zemí šest her. Byli jsme zvědavi, zda podobně jako v jednotlivcích se Češi prosadí. Finálová část dvojic mezi 4 nejlepšími dvojicemi rozhodla o překvapivém vítězství maďarské smíšené dvojice Paál László - Kapronczayné Magdina, před favorizovanou maďarskou dvojicí a naši v boji o třetí místo nezaváhali a v dramatickém zápase vítězí poměrem 433:421 nad Poláky. Takže i ve druhém dni česká radost.

V sobotu 11.06. odehrály trojice 4 hry každý, tedy 12 her každý tým dohromady. Do finálové čtyřky prošly i dva naše týmy: Kulhánek Vratislav + Fleischmann Jan + Egert Jiří a Štochl Marcel + Stanishevskiy Vladimír + Florík Petr. Našim se trochu přestalo dařit, v týmech je třeba, aby se zadařilo všem, jinak... Kulhánek, Fleischmann, Egert skončili druzí a Štochl – Stanishevskiy, Florík čtvrtí. Určitě to lze opět označit za úspěch českých barev. 

Zcela na závěr bylo sestaveno celkové pořadí All Events, kde se odehrály 4 hry od nuly a nejlepších 6 postoupilo do závěrečných bojů hraných Round Robinem. V této šestici nejlepších jsme měli pouze Honzu Fleischmanna, přičemž Vladimir Stanishevskiy zůstal pod čarou jen díky nižšímu náhozu a dalším v pořadí byl Petr Mráček. Honza Fleischmann přestal nacházet a chybělo i štěstí, a tak zůstal na celkovém 6. místě. All Evnts vyhrál Maďar Skobrics Zoltán, druhý skončil domácí Zoričák Rudolf a bronzovou medaili bral další slovenský hráč Martinkovič Peter.

Slavnostní zakončení třídenního turnaje bylo ve znamení předávání cen finančních i hmotných, konstatováním hráčů, že turnaj byl velmi pěkně zorganizován v příjemném prostředí komplexu BNC, kam se všichni rádi vrátí na další ročník. Tedy pokud se nebude konat v jiném zemi. České barvy rozhodně nezklamaly, naopak, v podstatě nám tak úplně dobře nevyšel jen závěrečný All Events. Celý turnaj se konal ve výborné atmosféře s opravdu velkými a hodnotnými cenami, v pátek byli všichni účastníci na velkém rautu (vše zdarma) a tak si pochutnali na zvěřinových specialitách, stejně jako na mnoha dalších jídlech. Dokonce nechybělo ani překvapení večera – taneční skupina mladých dívek přímo mezi překvapenými hráči.

Turnaj výborný, centrum skvělé, atmosféra bezvadná, určitě jdeme do dalšího turnaje. Moc děkujeme všem účastníkům, domnívám se, že všichni byli naprosto spokojeni (tím nemyslím výsledky her...).

Tak na příštím seniorském turnaji opět na shledanou, bylo to skvělé.

A ještě odkaz na oficiální stránky turnaje: http://bncsenior.webnode.sk/vysledky-results/

Fotky ještě budu přidávat tak, jak se mi je bude dařit získávat....

Milan Soušek, ESBC CZ

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2011 BNC Senior Open Bratislava