Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. ročník Slovak Old School - výsledky, komentář, fotky

5. 6. 2016

6. ročník Slovak Old Schoool skončil. Co k tomu říci? Naši, tedy češi, opět excelovali a uspěli velmi dobře ve všech kategoriích. Velmi hezké výsledky, tradičně pěkné setkání s přáteli ze 4 zemí...

Na turnaj se sjelo 99 hráček a hráčů ze 4 zemí. Našich tam bylo celkem 44.

Jednotlivci (čtvrtek): kvalifikačních 6 her nejlépe zvládli Ján Debnár, Josef Bešík, Miluše Nováková, Zoltán Skobrics, Jana Lébrová. V nejlepší osmičce, která jde do prvního finálového kola, jsme měli 4 zastoupení. V první hře play off uspěli Josef Bešík, Viktor Špindor, Jirka Stulík a Jana Lébrová. V dalším kole jsou úspěšní Jana Lébrová a Jirka Stulík, Právě tito dva v posledním finálovém zápase hráli o vítězství. Jana zvítězila nad Jirkou poměrem 268:194. Tím získává 1. místo, Jirka 2. místo. V boji o 3. místo Pepa Bešík nezvládl Viktora Špindora a končí na 4. místě. V jednotlivcích tedy máme zlato a stříbro.

Dvojice (pátek): opět 6 kvalifikačních her. Do nejlepší osmičky se z našich dostali Bešík - Pitaš (4. místo), Mráček - Lébrová (6.) a Stanishevskiy - Pekár (8.) Opět přichází na řadu play off a zde narazili Vladimir a Petrem, zbylé naše dvě dvojice jdou dále. Jana Lébrová s Petrem Mráčkem podlehli slovenské dvojici, ale Pepa Bešík s Vláďou Pitašem zdolali maďary. O zlato tedy bojuje Pepa s Vláďou a jsou úspěšní. Slovenskou dvojici Takács - Tahotný porážejí 362:328. Naši si tedy došli pro zlato, i když ne zrovna perfektními čísly. V boji o bronz deklasuje Jana Lébrová s Petrem Mráčkem maďary 407:305. Zoltánovi s Istvánem se vůbec nedařilo, naši zahráli solidně, takže mají bronz. Z dvojic jsme vydolovali zlato a bronz.

Večerní zábava (pátek): tradiční posezení se zábavou a bohatým jídelníčkem se vydařilo, přítomné oblažovaly ve 3 vstupech tančící dívenky a losovalo se mnoho tentokrát bowlingových cen. A že se vylosovaným hodily, o tom netřeba pochybovat. Tříkoulové tašky a 5 excentrů tak získalo své nové majitele. Po večeři k zábavě do noci hrála živá kapela, tancovalo se, hodovalo, pilo, klábosilo... Hodně lidí zůstalo v družné zábavě ještě dlouho po skončení oficiální části večera.

Trojice (sobota): mezi nejlepších 8 týmů se z našich dostali Bešík - Pitaš - Mráček, kteří dokonce kvalifikaci vyhráli, dále Dedera - Ševčík - Hübst, kteří skončili druhí a třetím našim zástupcem, který do finálové části prošel s odřenými zády byli Stanishevskyi - Lébrová - Pekár. První nepostupující měl o pouhé 4 body méně... Do druhé části se ovšem dostávají jen jedni naši, a to ti s těmi "odřenými zády": Vladimír Stanishevskiy - Jana Lébrová - Petr Pekár. V dalších kolech ale vystupují už suverénně, nejprve porážejí slovenský tým, aby ve finále stejně jasně přehráli další nebezpečný slovenský tým Kečkéš - Jurinyi - Martinkovič. A tak i z trojic máme díky našemu triu zlaté medaile!

Masters (sobota): do Masters postupovalo 32 nejlepších na základě všech dosud odehraných 16ti her. Zastoupení našich bylo silné, měli jsme zde 18 českých želízek v ohni. Systém Masters byl letos upraven - hrálo se na součet pěti her bez obvyklé finálové části. Zde se naplno ukázalo umění českých seniorů: obsazujeme všechna medailová místa, navíc máme i 4. místo (Dáša Stulíková), 7. místo Láďa Schůt (překvapení), 8. místo Vláďa Dedera, 9. místo Jana Lébrová. A kdo že si veze z Masters ocenění nejvyšší? 1. místo Vladimir Stanishevskyi (průměr 220,8), 2. místo Jiří Stulík a 3. místo Vojtěch Plánička (oba měli průměr 207,40, shodný součet 1062 a tak rozhodovala výše max náhozu, který měl Jirka o 2 kuželky lepší, než Vojta). Z Masters si tedy vezeme vše, co bylo možné!

Navíc nejlepší ženou se stala Jana Lébrová a nejvyšší nához celého turnaj zahrála rovněž naše Jana (277).

Celý turnaj se nesl ve znamení kamarádských vztahů, hezkých her a českých úspěchů. Moc jsme toho našim soupeřům nenechali a opět se ukázalo, jak na tom jsou naši senioři dobře. Výborná parta, skvělé výsledky...

Mezinárodní seniorské setkání bude pokračovat v červnu na ME seniorů v Kodani a pak v listopadu na českém Old School.

Poděkování za celou tuto slovenskou akci rozhodně patří centru a celému zázemí a samozřejmě všem našim, co se do Bratislavy vypravili.

Poznámka: zpracování výsledků bylo trochu náročnější, originální soubory byly nepoužitelné, kompletní výsledky bylo třeba přetahat do zcela nového souboru, který naleznete níže ke stažení. Chybí v něm ještě jediná věc - přehled všech her všech hráčů pro ČBA (již doplněno a na ČBA odesláno). Zkontrolujte si své výsledky, pokud naleznete nějakou chybku, dejte mi, prosím, vědět).

Fotky jsou již také hotovy a vloženy ve Fotoalbu. Tak kdo je ještě neviděl, má už možnost, včetně jejich stažení.

Ahoj, Milan

Výsledková listina

Fotek úspěšných by tady mělo být opravdu hodně, všichni by se sem ale nevešli a tak ukazujeme jen naše "zlaté" seniory a seniorku... Jinak všechny fotky jsou ve Fotoalbu - buď na něj jděte níže nebo přes levé menu Fotoalbum.

sos-2016--18--jana-lebrova--1.-mito--jednotlivci.jpgsos-2016--40--dvojice---josef-besik--vladimir-pitas--1.-misto.jpgsos-2016--94--tymy---1.-misto-vladimir-stanishevskyi--jana-lebrova--petr-pekar.jpgsos-2016--112--jana-lebrova--l--udovit-jurinyi---nejvyssi-nahozy.jpgsos-2016--115--vitez-masters---vladimir-stanishevskyi.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2016 Slovak Old School

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(Marcel Stochl, 6. 6. 2016 14:12)

Všem gratuluji letošní výsledky to je bomba Marcel