Jdi na obsah Jdi na menu
 


SBL 2014-15, tedy druhý ročník, je vyhlášen!

2. 1. 2015

1. ročník byl záběhový, ale dopadl dobře, snad téměř vše proběhlo, jak mělo a tak je tady ročník druhý....

 

Senioři, vítejte ve 2. ročníku SBL!

Je tomu zhruba měsíc, kdy historicky 1. ročník Seniorské Bowlingové Ligy  skončil svým republikovým finále. Nejlepších 5 týmů čeká Mezinárodní finále s nejúspěšnějšími třemi slovenskými týmy, které se odehraje 13. září 2014 v Bratislavě. I to bude zcela první akce tohoto druhu vůbec.

Na úspěšný 1. ročník SBL navazujeme ročníkem druhým. Pořadateli soutěže jsou opět společně sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ a Česká bowlingová asociace (ČBA).  Druhý ročník jsme na základě zkušeností a připomínek upravili, ale základní systém zůstává zachován...

V čem jsou hlavní změny:  SBL má zcela nové logo a změnil se image soutěže. Celá soutěž bude v ročníku 2014/15 levnější, podařilo se snížit jak registrační poplatek za tým, tak i vstupní poplatek za hráče. Náklady týmů tak budou citelně nižší. Skupiny budou 6ti až 8mi členné. Ze všech skupin postupují 2 nejlepší týmy do Národního finále SBL, kromě toho mohou postoupit i další týmy podle dodatkových kritérií pořadatele (opět pravděpodobně celoroční průměr týmů). Zkvalitnily se ceny pro nejlepší týmy ve všech skupinách bez rozdílu.

Co zůstalo stejné:  5ti bodový herní systém, minimální dojezdová vzdálenost do centra, hrát je možné v kterémkoliv centru s mazačkou a automatickými stavěči (tedy nejen v dosavadních centrech, ale v jakýchkoliv dalších), příprava drah (house), ale především hra se sobě rovnými, setkání a zábava s přáteli, aktivní seniorský život. Nejlepších 5 týmů obdrží exkluzivní ceny, vítěz i krásný putovní pohár a samozřejmě titul Mistra ČR. Všichni hráči bez rozdílu obdrží i originální upomínkový odznak navazující na líbivé provedení předávané v prvním ročníku.

Srdečně zveme do právě otvíraného 2. ročníku  SBL nejen ty hráče, kteří 1. ročník absolvovali, ale i všechny ostatní, kteří nechtějí zůstat stranou. Veškeré informace naleznete na domovských stránkách SBL www.seniorbowling-liga.cz , včetně návodu, jak se přihlásit (elektronicky přímo z těchto stránek nebo staženým formulářem zaslaným emailem). Pár týmů je již přihlášeno, proto je dobré přidat se co nejdříve, abyste si ve vaší skupině zajistili místo.

Na stránkách SBL naleznete naprosto vše kolem 1. ročníku SBL pohromadě – výsledky, komentáře, spousty fotek, ale i vše potřebné pro 2. ročník. Na stránkách ČBA (www.czechbowling.cz) pak jsou k dispozici i pěkné statistiky všeho druhu včetně hráčských vizitek s výsledky.

Pojďme společně do druhého ročníku SBL a ukažme, že senioři předvádějí nejen kvalitní bowling, ale že se umí u toho i dobře bavit a na svá setkání se těší. Přihlášky začínáme sbírat od dnešního dne, nejpozději však do konce srpna 2014. Doporučujeme nečekat a hlásit se co nejdříve. Přehled přihlášených týmů do 2. ročníku je již nyní na domovských stránkách SBL k dispozici a tento přehled je průběžně aktualizován.

Díky a těšíme se na setkání v SBL

Milan Soušek, ESBC CZ