Jdi na obsah Jdi na menu
 


SBL 2013-14

2. 1. 2015

Informace o celostátní Seniorské Bowlingové lize.

 

Seniorská Bowlingová Liga  má své internetové stránky, vstup na stránky tudy:

www.seniorbowling-liga.cz  

23.09.13:  k dnešku je do SBL přihlášeno 31 týmů, další cca 3 přihlášky jsou na cestě. Skupiny jsou na potřebný počet týmů naplněny v centrech: Radava Ústí na Orlicí, Praha Na Ovčíně ( v těchto dvou centrech by možná mohly být skupiny dokonce dvě), Plzeň Lucerna, Ústí nad Labem Klíše, Pardubice Luka Bowling, a téměř před naplněním je i skupina v Blansku. Zde chybí již jen jediný tým. proto neváhejte, nečekejte a hlaste se do SBL co nejdříve, kromě Blanska jsou na všech centrech uzávěrky příjmu přihlášek dne 1. října 2013 s tím, že skupinu lze finálně uzavřít i dříve, ihned po kompletním naplnění skupiny. Podrobnosti jako obvykle na stránkách SBL - viz proklik nahoře. Srdečně do SBL zveme všechny seniorky a seniory!

20.06.13: SBL je dneškem realitou, vše je připraveno ke spuštění. Navštivte stránky Seniorské ligy (viz odkaz nahoře), prostudujte si Propozice, sestavte svůj tým, vyberte si centrum a zašlete přihlášku. Těšíme se na bohatou účast. Navíc ESBC CZ organizuje SBL na Slovensku a snad i v Polsku a Maďarsku, takže na samotný závěr by mohlo být velké Mezinárodní finále SBL. Ale to trochu předbíhám, uvidíme, jak to vše dopadne. Takže srdečně zvu všechny seniorky a seniory do naší seniorské ligy - SBL!

12.06.13:  Právě dnes jsme došli k dohodě s ČBA o sjednocení obou záměrů a o vzniku společné Seniorské Bowlingové Ligy v ČR. POZOR - kromě toho ale ESBC CZ rozjíždí i projekt mezinárodné, tatáž seniorská liga poběží i na Slovensku, snad i v Polsku a Maďarsku a tak se vítězné seniorské týmy jednotlivých národních lig budou moci utkat ve velkém mezinárodním finále. Tohle bude tedy opravdu zajímavé... Sledujte internetové stránky SBL, kde vkládáme všechny podrobnosti. Podle dohody budou propozice soutěže zveřejněny dne 20.06.2013 na stránkách ČBA i našich stránkách SBL. Od té doby bude možné se do ligy již skutečně hlásit.

31.05.13:  POZOR - s ohledem na avizovanou dohodu s ČBA musíme ještě pár dnů počkat, než se vše zkoordinuje. Budeme informovat, předpokládám že by vše mělo být max. o týden odloženo. Děkujeme za pochopení, věříme, že je to v zájmu seniorského bowlingu.

Jak jsme avizovali již v březnu a v květnu t.r., pravidelná Seniorská Bowlingová Liga  bude spuštěna od září 2013. Proklikněte se na uvedené stránky a projděte si je. Finální Propozice vložíme do konce května 2013, přihlášky týmů budeme přijímat od června 2013. Hrát se bude v centrech, kde budou nejméně 4 a maximálně 8 týmů. Pokud bude týmů více, bude otevřeno více lig. Liga je výhradně pro hráče a hráčky ve věku 50 a více let (posuzujeme podle roku narození, nikoliv podle přesného data). Družstva mohou být smíšená. Pro členy ESBC CZ bude přiznána sleva na registraci týmu. Informujte své spoluhráče, kolegy, kamarády, pravidelná liga Seniorů se stává realitou...

(Poznámka: Propozice jsou kompletně připraveny, chceme je zveřejnit po jednání s ČBA, pokud k němu dojde, nejpozději však do konce května 2013)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

01.03.2013:  Seniorská Bowlingová Liga nabývá reálných obrysů. Na základě výsledků ankety na toto téma jsou nyní připravovány Propozice SBL. Dáme je k diskuzi, jakmile budou dokončeny. Předpokládaný termín zahájení: září 2013. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Stále slibujeme, že podáme informace, jak to vypadá se Seniorskou bowlingovou ligou . Loňský první zkušební ročník (2011-12) se líbil, aspoň podle ohlasů hráček a hráčů, o to nic. Problém je v tom, že tuto soutěž finančně dotavalo naše sdružení ESBC CZ a nakonec se ukázalo, že tuto volnou ligu odehrála asi stovka hráček a hráčů, což bylo s ohledem na finanční prémie, které se vyplácely po finálovém dni, poměrně málo. K životaschopnosti potřebujeme alespoň 250 hráčů...

Řešením by tedy bylo buď výrazně snížit finanční prémie a tím i atraktivnost soutěže, anebo podstatně zvednout startovné, což trochu popírá smysl zahrát za co nejmenší peníze a kdykoliv. Sponzoři o tuto soutěž zájem neprojevili právě pro malé možství hráčů.

Takže to ještě musíme celé uvážit, nechceme obětovat všechny členské příspěvky členů ESBC CZ na tuto soutěž, ta by měla být samofinancovatelná. Co je ale jisté je, že pokud by SBL byla, pak ne v provedení podzim - jaro, ale jaro - podzim, s odehráním základních kole od ledna do září, regionální finále v říjnu a celostátní finále v listopadu.

V každém případě je toto jen předběžná informace, jakmile to nějak dopadne, dám všem sem zprávu... Pokud by se to podařilo podpořit sponzorsky, nebyl by s tím problém. Možná někdo z hráčů by o někom věděl, či mohl někoho "dohodit"? Zatím toho nejsme schopni více sdělit, ale o SBL dále jednáme a určitě to nechceme jen tak hodit do koše!

Díky za pochopení

Milan Soušek