Jdi na obsah Jdi na menu
 


SBL 2013-14 před vyvrcholením

2. 1. 2015

Seniorská bowlingová liga 2014 úspěšně jede a blíží se její historicky první finále. A pak i Mezinárodní finále.

Všech 6 skupin SBL jede plnou parou vpřed, dokonce jsou již k dnešku dvě skupiny dohrány - Ústí nad Labem a Blansko. Ostatní 4 skupiny (Ústí nad Orlicí, Pardubice, Plzeň, Praha) budou dokončeny zhruba do poloviny dubna 2014. A pak už bude jasné, které seniorské týmy z celé republiky postoupí do republikového finále , které se bude hrát 8. května 2014 v Pardubicích . Některé týmy postoupí přímo, ale 6 týmů vedle přímo postupujících má šanci dostat se tam na průměr .

V premiérovém ročníku SBL určitě byly nějaké porodní bolesti a drobné strasti, které ale vyplývaly spíše ze spolupráce dvou subjektů na SBL, jednak nás v  ESBC CZ a jednak ČBA, než z herních, či jiných důvodů. Globálně ale vzato - SBL se velmi úspěšně rozjela a soutěž je oblíbená a věříme, že bude celý 1. ročník důstojně zakončen v republikovém Finále SBL. 

Pro nejlepší ve skupinách jsou připraveny pohárky pro týmy, poprvé v ČR se stane, že naprosto všichni účastníci republikové soutěže dostanou jako pozornost a poděkování pěkný originální kovový odznak SBL. Vítězové Finále v Pardubicích získají neotřelé upomínkové ocenění a absolutní vítěz zcela originální Putovní pohár, ruční práce, krásný vzhled. Navíc 5 nejlepších z Pardubic bude mít možnost reprezentovat české seniory v Mezinárodním finále SBL , které se odehraje v září 2014. Zde bude 5 českých a 3 slovenské nejlepší týmy.

Pro SBL jsme vytvořili zcela zvláštní internetové stránky www.seniorbowling-liga.cz , kde se lze dočíst vše kolem SBL... sestavy, týmy, kalendář, výsledky, komentáře rozhodčích, naše komentáře, jsou tam fotky, atd.

Děkujeme, že nás podporujete a věříme, že jste se Seniorskou ligou panuje spokojenost. Pro druhý ročník už nyní připravujeme některé změny vycházející z našich zkušeností v tomto premiérovém ročníku a v Propozicích SBL 2014-15 se je budeme snažit zohlednit.