2016 Valná hromada Seniorbowling CZ - zápis

18. 6. 2017

Zápis z řádné Valné hromady Seniorbowling CZ, z.s. ke stažení v pdf souboru ZDE

*  *  *  *  *  *  *  *

Zápis z jednání Valné hromady Seniorbowling CZ, z.s.

Sídlo sdružení: Na Vrškách 81, 25203 Řitka

Místo a čas konání: 20. května 2017, Bowlingzone, Palackého třída 2748 (areál Albert), Pardubice

Začátek Valné hromady ve 14:30 hodin.

Účastníky Valné hromady přivítal stávající předseda spolku Milan Soušek a předal následně řízení Valné hromady Petru Havlovi.

Na základě zjištění počtu přítomných členů spolku podle Listiny přítomných bylo konstatováno, že Valná hromada je usnášeníschopná, když na místě bylo přítomno 78 řádných členů spolku s právem hlasovacím z celkem 142 registrovaných členů spolku, tedy  54,93%.

Předseda Valné hromady přednesl návrh Programu jednání Valné hromady:

1.             Zahájení, volba orgánů valné hromady

2.             Schválení programu valné hromady

3.             Informace o členské základně a proběhlých akcích pořádaných spolkem Seniorbowling CZ

4.             Informace o hospodářských výsledcích za rok 2016

5.             Informace o plánovaných akcích na rok 2017

6.             Diskuse

7.             Schválení usnesení valné hromady

K navrženému programu nebyly vzneseny žádné doplňující návrhy. Hlasováním byl Program přijat jednomyslně.

1.  Volba orgánů Valné hromady: předseda Valné hromady: Petr Havel, zapisovatel: Milan Soušek, ověřovatel zápisu: Petr Havel. Hlasováním byl tento návrh přijat jednomyslně

2.  Program Valné hromady byl přečten. Doplňující návrhy nebyly vzneseny žádné. Program byl hlasováním schválen jednomyslně.

3.  Informace o členské základně a proběhlých akcích pořádaných spolkem Seniorbowling CZ: zprávu přednesl Milan Soušek. Počet členů spolku je 142. V roce 2016 Seniorbowling CZ organizoval a zabezpečoval akce: Seniorská Bowlingové Liga (ve spolupráci s ČBA), Mezinárodní finále SBL, Český Seniorský Pohár, Slovak Old School (za hráče z ČR), Czech Old School, ME seniorů 2016 v Kodani, Dánsko.

4. Informace o hospodářských výsledcích za rok 2016: obrat spolku v roce 2016 činil 1.417.000 Kč, z čehož polovina příjmů i výdajů bylo v souvislosti s ME seniorů 2016. Ostatní příjmy spolku tvořily členské příspěvky a startovné ze všech akcí, pořádaných spolkem. I nadále spolek drží zásadu, že veškeré příjmy věnuje do cen pro hráče a členy spolku Seniorbowling CZ, jelikož není cílem spolku vytvářet jakékoliv zisky. Hospodářský výsledek za rok 2016 podle platné Výsledovky činí -12.000 Kč. Vyšší výdaje, než příjmy byly pokryty ze zisku minulých let, navíc hodnota zásob a materiálu na skladě činí téměř 15.000 Kč. Plánovaný rozpočet na rok 2016 byl vyrovnaný, účetně je mírně přebytkový (+3.000 Kč)..

5.  Informace o plánovaných akcích na rok 2017: pro rok 2017 jsou naplánovány akce ve stejném rozsahu, jako v roce 2016.

6.    Členské příspěvky v roce 2017 i 2018 doporučujeme ponechat v nezměněné výši.

7.  Diskuze

-          Příspěvky Vladimíra Pitaše:

a/ zrušit na ČSP celkové celoroční pořadí mužů a žen, na konci ročníku vylosovat 1 hráče a 1 hráčku pouze z vítězů jednotlivých kategorií a jim uhradit startovné na nejbližším ME seniorů

b/ bodování hráčů na ČSP zavést samostatně (odděleně) pro každou z věkových kategorií

c/ zrušit na ČSP turnajích postup mužů a žen do finále turnajů podle jejich počtu v kvalifikaci a postupovat do finále pouze podle dosažených výsledků bez ohledu na pohlaví

d/ bodovací žebříček Senior Masters: zahrnovat pouze turnaje odehrané na území ČR a pouze turnaje jednotlivců (nikoliv např. dvojic, či týmů). Finálový turnaj Senior Masters uspořádat pouze jako prestižní akci bez úhrady startovného na ME seniorů

-     Příspěvek Milana Souška: úvaha o možnosti zvážení spolku coby sportovního klubu s cílem mít lepší možnost získat dotace z různých programů. Rozhodnutí o tomto směřování by mohlo padnout na příští Valné hromadě spolku.

8.   Schválení usnesení valné hromady

Návrh usnesení:

Valná hromada zapsaného spolku Seniorbowling CZ, která proběhla dne 20. května 2017 v prostorách centra Bowlingzone Pardubice, Palackého třída 2748:

bere na vědomí přednesené zprávy o:

-  členské základně a proběhlých akcích, pořádaných spolkem Seniorbowling CZ

-  hospodářském výsledku za rok 2016

-  plánovaných akcích na rok 2017

souhlasí s navrženou výší členských příspěvků členů spolku Seniorbowling CZ:

ukládá Výkonnému výboru zapsaného spolku Seniorbowling CZ:

- zabývat se náměty na změny koncepce Českého seniorského poháru a Senior Masters, které zazněly v diskusi na řádné valné hromadě

- uvažovat o formální rozšíření zapsaného spolku Seniorbowling CZ i na sportovní oddíl

- o jednání a závěrech Výkonného výboru k uvedeným bodům informovat členskou základnu

Hlasováním Valná hromada schválila tento návrh usnesení jednomyslně, žádný hlas nebyl proti, ani se nikdo nezdržel hlasování.

V Pardubicích dne 20.5. 2017

Předseda Valné hromady: Petr Havel v.r.

Ověřovatel zápisu: Milan Soušek v.r.

Zapisovatel: Petr Havel v.r.