Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME 2019 - Výsledky, komentáře, fotky

21. 6. 2019

Sem se budeme snažit přidávat přímo z místa šampionátu informace o našich výsledcích, nějaké ty komentáře a snad i aktuální fotky.

Stránky s oficiálními výsledky jsou TADY. Z nějakého důvodu jsou aktuální výsledky často TADY (zde proklikněte velké logo ESBC), takže pokud nepůjde první odkaz, jděte na ten druhý...

Pondělí 08.07.: dnes jsme přidali do Fotoalba dalších 38 fotek od Petra Mráčka. Jde o malý průřez akcí, fotky najdete na konci přiloženého fotoalba. Obdrželi jsme také video ze slavnostního zahájení - Jana Lébrová coby česká vlajkonoška. TUDY se na něj dostanete.

Pondělí 01.07.: Jana Lébrová natočila video - Jirka Vrážel na stupních vítězů. Podívat se na něj můžete TADY. Dále jsme do fotoalba (viz úplně dole) přidali další fotky. Pokud dostaneme fotky ještě i od jiných lidí, rádi je zde budeme publikovat. Kompletní výsledky všech CZ hráček a hráčů naleznete ZDE ke stažení v excelu. Současně jsme soubor odeslali do ČBA v úterý 02.07.2019 v 18:30 hod.

Sobota 29.06.: poslední den ME. Na pořadu jsou Masters všech kategorií. Nás těší Jirka Vrážel, jelikož je v kategorii muži B mezi finalisty, postoupil sem na základě All Event jako druhý. Finále se hraje až na 5 her s tím, že po každé hře vypadne 1 nejslabší. Jirka zdárně postupuje až do samotného superfinále se Skotem Alanem Keddie. V této chvíli už má jistou stříbrnou medaili. Zcela poslední utkání bylo jako na houpačce, první dva frame vedl Jirka, pak taktovku převzal až dosud bravurně hrající Alan. Vytvořil si nepříjemný náskok a vzhledem k jeho kvalitám a suverénním hrám se zdálo, že je již skoro rozhodnuto. Pak ale Alan parohy, nedohoz a Jirka strike, strike, strike. Předposledním hodem hry musel Jirka dát strike a tím by měl zlato, jelikož Alan párkrát jen dohazoval, nestrikoval. Chvíle napětí a... málem žlab, spadlo 7 kuželek a bylo rozhodnuto. Ač číselně to tak nevyznívá, byl to boj na ostří nože, až překvapivě vyrovnaný. Alan o pár bodů vyhrál a Jirka bere stříbro. Tím se Jirka Vrážel pasoval do role českého spasitele, všechny medaile česká výprava získala díky jemu. Takže suma sumárum: Zlatá medaile za singly - Jiří Vrážel, stříbrná medaile za All Event - Jiří Vrážel, stříbrná medaile za Masters - Jiří Vrážel. Proto je na fotce kdo jiný, než Jiří Vrážel. Jirko, děkujeme! Jinak bude celkem dost fotek a video z vyhlašování, sejde se to v pondělí, takže v pondělí 01.07. někdy do půlnoci si prohlédněte jak spoustu fotek, tak i video. Pár fotek jsme do fotoalba dnes dostali, ale nějak to blbne... takže všechny fotky až v pondělí. Poděkování patří všem našim, hrál každý co to dalo, ne vždy se pochopitelně dařilo, ale špatné to nebylo. Díky Jirkovi vlastně velmi pěkné...

1.-misto-singly-a--jirka-vrazel--3-.jpg1.-misto-singly-a--jirka-vrazel--5-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pátek 28.06.: máme tady konečné výsledky, jež rozhodly o všem kromě Masters, jež se koná zítra od 10:30 hod. Hned po něm medailový ceremoniál a večer pak slavností rozlučkový galavečer...Podívejme se na pánské týmy, které se hrály až do pozdních nočních hodin: naše nejlépe umístěná trojice je Jiří Hindrák, Jiří Uhlíř, Aleš Drábek, konečné umístění je 16. místo se součtem 3473 (z 18 her). Další jsou na 25. místě Jiří Vrážel, Petr Mráček, Mirek Křesťan. 

All Event, konečné výsledky: kat. A - do finálové šestice Masters se nikomu nepodařilo probojovat, poslední 6. postupující místo má Nor s 3707. Z našich je na tom nejlépe Jirka Uhlíř - 15. místo, 3598, dále pak Jirka Hindrák 21. místo, 3536. Kat. B - Jirka Vrážel nakonec postupuje z 2. místa se součtem 3735, přeskočil jej díky trojicím Alan Keddie ze Skotska. Zítra tedy bude Jirka bojovat o medaili v Masters od 10:30 hod na Renobowling. Fandit samozřejmě přijdeme! Kat. C - nejlépe zde skončil na Vláďa Pitaš na 11. místě. Dalším našincem v pořadí je Standa Nejezchleba na 41. místě.

Pátek 28.06. poledne (ještě ke včerejším výsledkům): naše dámské týmy podle předpokladu klesly po výsledcích posledních rund, naše nejlepší trojice Jana Lébrová, Dana Hanušová, Blanka Hanusíková klesla na 9. místo. Poslední dámská runda zahrála až překvapivě dobře, na což naše ženy citelně doplatily. V All Event kat. A: Blanka Hanusíková klesla na 14. místo, Dana Hanušová na 18. místo a Jana Lébrová na 19. místo. Kat. B: Maruška Frýbortová spadla na 9. místo, Eva Štefková má 10. místo. V kat. C Anička Brokešová 47. místo. Škoda, letos to našim ženám moc nevyšlo, medaili nepovezou domů letos žádnou. Budeme si tedy muset počkat na Berlín 2020.

Poslední, co nás dnes čeká, jsou trojice mužů. V ideálním případě kromě šance zasáhnout do pořadí na bedně v trojicích, bychom mohli mít svého zástupce v Masters kat. A. Uvidíme... Jistotu má Jirka Vrážel v Masters kat. B, stále je první a postup je tak téměř jistý.

Čtvrtek 27.06.: (chtěli jsme upřesnit a doplnit aktuální výsledky podle možností lehce po půlnoci zejména ohledně dámských trojic a Masters, ale bohužel veškeré databáze jsou beze změny, tudíž nevíme nic nového a musíme čekat do zítřka... Singly dohrány kompletně, už se hrají jen týmy dnes a zítra a dnes se dohrávají pánské dvojice. Dámské trojice běží dnes až do pozdních nočních hodin, naše pánské budou kompletně zítra. Naše ženy mají v týmech odehráno a v průběžném pořadí jsou Jana Lébrová, Dana Hanušová, Blanka Hanusíková na 3. místě, že by tedy bronzová medaile? Je to odvážné, náhozy nejsou extra velké, takže uvidíme, ještě hraje nějakých 30 trojic... Bude to napínavé a doufejme s pro nás šťastným koncem. Důležité byly hry i z hlediska Masters. Výsledkové listiny nejsou srovnané podle součtů, spočítali jsme v kat. A Blanku Hanusíkovou na 6. místě. V kat. B Maruška Frýbortová ještě nemá započítané trojice, ale vypadá to na průběžné 3. nebo 4. místo. V kat. C jsme bez šance. Sledujte tedy, jak se budou měnit výsledkové listiny a samozřejmě držte palce, šance tady jsou!

V pátek je poslední hrací den kvalifikací, dojedou se trojice dámské a pánské. Tím bude jasné, zda se nám podařilo probojovat se do Masters v různých kategoriích. Něco je téměř jisté, něco nejisté, ale v očekávání, něco je v dohledu, ale záleží na hrách jednotlivců v trojicích. Jisté šance jsou ještě i v pánských trojicích jako takových. Palce držíme, pátek očekáváme s nadějemi...

Středa 26.06.DOUBLE ŽENY (konečné pořadí): kat. A - Blanka s Danou (háčka) klesly podle předpokladu na konečné 6. místo, což je nesporně pro naše barvy velice slušné umístění. Eva Štefková s Janou Lébrovou mají 13. místo. Kat. B - Maruška Frýbortová s Anežkou jsou na  konečném 7. místě, Dáša Stulíková s Danou Soukupovou na 27. místě. Kat. C - 26. místo mají Anička Brokešová s Dášou Prokopovou. DVOJICE MUŽI: průběžně jsou v kat. A na 10. místě Mirek Křesťan s Petrem Mráčkem. Kat. B - nádherné 4. místo zatím mají Vláďa Pitaš s Petrem Pekárem. Třetí místo jim uniká o 5 bodů. Kat. C - výsledky souboru obsahují kategorii B, musíme si počkat na opravu. TROJICE MUŽI: průběžné pořadí: 15. místo Petr Mráček, Mirek Křesťan, Jirka Vrážel. TROJICE ŽENY: hrají se ve čtvrtek.

ALL EVENT: Ženy A: 11. místo Blanka Hanusíková, na 6. místo v této chvíli deficit cca 46 bodů,  Daně Hanušové už chybí bodů moc. Ženy B: Maruška Frýbortová je na průběžném 3. místě, skvělé. Na 1. místo jí chybí pouhých 6 bodů a naopak na 6. místo má náskok 22 bodů. Pokud vyjdou trojice, Masters je reálnou záležitostí!. Příjemné pokoukání, snad to vydrží. Ženy C - z našich nejlepší zatím Anička Brokešová, to už je ale prakticky bez šance na Masters. ALL EVENT: Muži,  Kat A - 8. místo Mirek Křesťan, ale další nemají ještě dohráno, například Jirka Hindrák by v trojicích musel zahrát dnes 1076, aby se dostal na 6. místo. Ovšem hraje ještě dost mužů a tak to číslo bude muset být podstatně vyšší. Kat. B - Jirka Vrážel stále drží 1. místo, jeho šance na postup do Masters je skutečně značná. na 11. místě je zatím Petr Mráček. Kat. C -  Vláďa Pitaš je první, ale... spousta mužů nemá dohráno. Vláďův celkový průměr je 197.50. Bude to na postup stačit??? Doufáme a věříme... Třetí je Standa Nejezchleba a šestý Zdeněk Havlíček. Tady by to byl spíš zázrak, ten případný postup, ale kdoví, je to kulaté, že...

Úterý 25.06.: den třetí. Singly dohrány. A hned zkraje pěkně zostra: Jirka Vrážel má zlatou medaili v singlech kategorie B! Úžasné, skvělé, velikánská gratulace! Jeho průměr 225,17, tj. součet 1351 nikdo nepřekonal. Další našinec v pořadí je Ríša Nosek, 14. místo, 205 průměr. Krásný základ pro případné Masters... Na 22. místě je Petr Mráček s průměrem 198,17, tj. součet 1189. Kategorie A: Jirka Hindrák bohužel spadl na 4. místo, bronz unikl o 4 bodíky. Nicméně i u Jirky bojovníka je velmi pěkná šance, že se prodere do Masters. Jirka Uhlíř na 14. místě s průměrem přes 206 na tom rozhodně se svými vyhlídkami také není špatně. Aleš Drábek skončil na 27. místě s průměrem přes 195. Kategorie C: nejlepší z nás je Vláďa Pitaš, 21. místo, průměr 195,33. Standa Nejezchleba končí na 29. místě s průměrem přes 194. Ženy kat. A: 13. místo Blanka Hanusíková, průměr přes 181. Kat. B: 7. místo Maruška Frýbortová, průměr přes 178. Kat. C: Anička Brokešová 19. místo, průměr přes 170.

Rozehrány byly i dámské dvojice a pánské trojice. V dámách kat. A jsou prozatím na 2.  nadějném místě "háčka". Jejich součet je 2188, což je společný průměr 182,33. Zda to vydrží na stupně vítězů je veliká lotérie, budeme s napětím sledovat. V kat. B jsou na 5. místě Dagmar Stulíková s Danou Soukupovou, toto místo však rozhodně nevydrží. Dále jsou na průběžném 3. místě Maruška Frýbortová s Anežkou Lencovou, ale podobně i tady toto pořadí zcela jistě nevydrží. Dámských dvojic všech kategorií bude hrát ještě opravdu hodně. 

Trojice muži: dnes hrají 2 naše trojice, výsledky budou známy až večer... Přidáno 26.06.: Vrážel, Mráček, Křesťan zatím naše nejlepší trojice 15. místo. Všechny zbývající trojice kromě 2 již odehraných se hrají v pátek.

Zítra, tedy ve středu 26.06. hrají všichni naši muži dvojice. Reportovat bychom to měli ve středu někdy večer až v noci... Horká želízka tam máme, snad se to podaří zúročit.

Pondělí 24.06.: dnes hráli sinlgy všichni muži. A musíme říct: MÁME RADOST! V kategorii A Jiří Hindrák drží 3. místo s průměrem 219,67, tedy 4 body za druhým a 20 bodů za 1. místem. V kategorii B nás rozzářil Jiří Vrážel, s průměrem 225,17 je na 1. místě! Máme tedy naděje na zlato a bronz... Poslední dvě rundy singlů mužů se hrají zítra ráno a dopoledne... držte palce, medaile jsou na dosah!!! V kategorii C máme 16. a 17. místo, zasloužili se o to Vladimír Pitaš a Stanislav Nejezchleba. Dokončeny byly singly žen: v kategorii C je Anna Brokešová na 19. místě s průměrem přes 170. Nejlepší v kategorii B je Marie Frýbortová, s průměrem přes 178 končí na krásném 7. místě. Kategorie A má chybné výsledky, tady si musíme počkat do zítřka na opravu. Jinak další naši muži mají dobře našlápnuto na solidní All Event, případně i na Masters. Gratulujeme, řada našich bojovala hrála příkladně... Zítra hrají naše ženy dvojice a o svou šanci se poperou i 2 pánské trojice. Rozhodně by to mohlo být pro naše barvy zajímavé...

Neděle 23.06.:hned ráno od 9 hod hrály naše ženy singly, kategorie A, B i C. Nelze říci, že to bylo úspěšné, spíš se naše ženy trochu trápily. Přesto ale nelze házet flintu do žita, samozřejmě se dá ještě leccos vytáhnout. Zatím v singlech jsou na tom hráčky s průměrem kolem 200, příp. něco přes. V pondělí hrají singly muži (A, B, C) od 9 hod. V úterý pak jdou naše ženy na dvojice od 12:30 hod. Držíme samozřejmě palce...

Sobota 22.06.: slavnostní zahájení ME bylo poznamenáno krátce před začátkem silným krupobitím s bouřkou, což zničilo již přepravené venkovní stoly a akce, mj. poškodilo řadu aut... Slavnost tak byla narychlo přeloženo provizorně do vnitřních prostor, kde proběhlo představení států, projevy a pohoštění účastníků. Naší vlajkonoškou byla Jana Lébrová. Slavnost netrvala dlouho, hry začínaly hned druhý den ráno. V sobotu odpoledne se odehrálo pár her italů.

2019-06-22--2-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2019 ME Seniorů Bologna, Itálie