Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyjádření vedení výpravy ME seniorů 2018 k závažnému úrazu naši reprezentantky

1. 7. 2018

Vloženo 18.09.2018: stále to u Dáši není dobré.. Má za sebou sice mírný pokrok, ale její ochrnutí se příliš nezlepšilo. Rodina Dáši je s ní v kontaktu denně, ale mají to těžké, velmi těžké. V této době je Dáša převezena v Praze do Motola na specializovanou spinální jednotku, kde o ní pečují a kde bude snad několik týdnů. Následně bude převezena do Kladrub, kde absolvuje rehabilitace. V Kladrubech si nějakých pár měsíců pobude a odtud ji propustí už asi domů, Její stav ale není i nadále dobrý. Pohyblivost se zlepšila jen zcela nepatrně, výhledy do budoucna jsou dost skeptické. Velice rádi bychom pomohli, zatím alespoň v podobě zajištění možnosti kontaktu se svými blízkými, aby měla možnost komunikace s nimi. K tomu je ale třeba speciální komunikační vybavení ovládané výhradně hlasem. Rádi bychom my, jako bowlingoví senioři a i jiní neseniorští kamarádi, pomohli. Proto připravujeme finanční sbírku, která by v první fázi umožnila pořídit příslušné komunikační zařízení ovládané čistě hlasově. Budeme moc rádi, když Dáše i touto formou kdokoliv pomůže. Sbírka bude otevřena nejpozději na Czech Old School 2018 (27.-30.09.2018). Kdo můžete, prosíme za sebe i za Dášu o finanční podporu, jak hotovostní, tak i bezhotovostní, podrobnosti jak a kam přispět zveřejníme zde. Vše, co se sejde, bude použito na podporu Dáši a pořízení toho, co potřebuje. Ona je bojovník, zajímá se, snaží se, bojuje, ale současně ví, co její situace obnáší... Vzkazy odtud jsme vyřídili a budeme je Dáše předávat i v budoucnu.

Vloženo 17.07.2018: není to dobré. Se souhlasem nejbližší rodiny zveřejňujeme tuto informaci: Dáša byla operována ve Vídni (krční páteř), minulý týden byla převezena do Prahy, kde byla provedena další odborná vyšetření, která ukázala, že zranění je velmi vážné a bude mít doživotní následky. Dáša je nepohyblivá, není schopná komunikace, avšak plně vnímá. Lékaři konstatovali, že změna je prakticky nemožná z důvodu poškození míchy. Přístup k ní má výhradně nejbližší rodina. Je děsivé, jak jedna vteřina dokáže totálně změnit život. Jakékoliv typy kontaktů s Dášou jsou zcela vyloučeny a rodina si je ani nepřeje. Prosím, respektujte to. Jediné, co lze v dané situaci ještě dělat, je myslet na ni, modlit se za ni, vysílat jí pozitivní léčivou energii. Pokud máte nějaké vzkazy pro Dášu, použijte k tomu Diskuzi, rádi vyřídíme, až to bude možné. Osobní návštěvy v nemocnici jsou absolutně vyloučené. Mobilní telefon Dáša u sebe nemá a ani by ho nemohla ovládat s ohledem na její stav. V současné době podporujeme především nejbližší rodinu, nabídli jsme jakoukoliv pomoc, kterou by rodina považovala za vhodnou. Zázraky se někdy dějí a my se snažíme věřit, že pokud to tak je, tak by se to mohlo u naší Dáši podařit.  

Vloženo 12.07.2018: Dáša byla operována v předchozích dnech ve Vídni a dnes byla převezena do nemocnice v Praze. Je ve stabilizovaném stavu, ale cesta k uzdravení bude ještě dlouhá. Dáša sama je optimistická a věříme, že se vše definitivně obrátí k lepšímu. Pokud byste rádi předali nějaký vzkaz, napište jej, prosím, do diskuzního příspěvku, rádi Dáše hromadně předáme.

Vloženo 07.07.2018: postupně nám do Seniorbowling CZ došly emaily od několika evropských národních asociací a také od vedení ESBC v Holandsku. Obsahem je ve všech případech přání Dáše, aby to zvládla a  uzdravila se a také nabídky pomoci. Vážíme si toho, všem jsme poděkovali za jejich podporu. Je vidět, že senioři drží pospolu nejen v ČR, ale i v jiných zemích. 

Zveřejněno 01.07.2018: V rámci Mistrovství Evropy seniorů 2018 ve Vídni došlo k těžkému úrazu naší spoluhráčky, reprezentantky, kamarádky Dáši Flegelové. Nešťastné zranění se stalo v pátek 29.06.2018 v bowlingovém centru Kugeltanz (Prater) Vídeň. Dášu transportovala přímo z centra Rakouská letecká záchranná služba do Vídeňské nemocnice, kde jí byla poskytnuta plná odborná pomoc a byla uvedena do umělého spánku. Vedení výpravy bylo přítomno u všech nutných kroků, včetně hospitalizace a konzultace s lékaři nemocnice. Rodina Dáši byla námi informována o úrazu a všech krocích, které byly podniknuty. Rodina má všechny potřebné informace a jí vedení výpravy poskytlo také veškeré související záležitosti a dokumentaci.

Uvědomujeme si závažnost úrazu a samozřejmě poskytneme veškerou potřebnou součinnost v jakémkoliv ohledu.

Důrazně žádáme kohokoliv jiného, aby se zdržel jakýchkoliv kontaktů rodiny, která si to nepřeje. Objevily se různé laické informace, možná i v dobré snaze pomoci, nicméně celá věc je velmi choulostivá, rodina má všechny informace a potřebné kontakty od vedení naší výpravy a další postup je plně na rozhodnutí lékařů z Prahy a Vídně a rodiny. Prosíme tedy všechny, aby se zdrželi jakýchkoliv kontaktů s rodinou Dáši, respektujte prosím jejich těžkou situaci, soukromí a práva...

ČBA z nám neznámého důvodu zcenzurovala náš příspěvek na stránkách ČBA a zveřejnila jen jimi vybranou část našeho příspěvku, kde byla zmínka i o naší Dáše. Netušíme, kdo tu cenzuru provádí a proč...  

Vedení výpravy je v kontaktu nejen s rodinou, ale i s lékaři, pořadateli akce a centrem Kugeltanz. Za výraznou pomoc děkujeme centru Plus Bowling Vídeň, jakož i organizátorům ME 2018 a členu vedení naší výpravy. Věříme, že vše bude mít dobrý konec. Děkujeme za pochopení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dáša

(Endersovi, 24. 7. 2018 20:47)

Tornádo Lou,bojuj.Myslíme na Tebe a posíláme pozitivní enrgii.Alena a Walter

Zázraky se dějí

(Aleš , 21. 7. 2018 21:06)

Dášo, držím pevně všechny palce a doufám v zázrak, neboť tak, jak Tě osud nepříjemně zasáhl, tak Ti to může vrátit v podobě plného uzdravení, v což silně všichni věříme.

Přání

(Dana Soukupová , 21. 7. 2018 10:05)

Moc a moc ti Dášo přeji, aby se vše v dobré obrátilo. Stále věřím, že zázraky se dějí a pro tebe je určitě připraven. Držím všechny palce světa. Dana.

Přání

(Jirka Hindrák, 19. 7. 2018 23:09)

Věřím v zázraky, a přeji ti, aby se stal.

Moc na tebe pořád myslím

(Kačka Beštová, 18. 7. 2018 20:26)

Dášo, jsi strašně silná žena. Ani vlastně nemám moc slov. Moc na tebe myslím a doufám v zázrak! Je vážně paradox, že se může něco takového stát a obzvlášť člověku, který pomáhá celý život lidem. Nejsem věřící, ale modlím se za tebe! Bojuj

Přání pro Dášu

(Marcel, 18. 7. 2018 19:33)

Dášenko držím palce i pěstičky bojuj dáš TO

Bojuj a nevzdávej se

(Jana Plešingerová, 18. 7. 2018 13:38)

Dáši, pokud je to možné posílám pozitivní energii k uzdravení, v které všichni věříme. Drž se a hlavně to nevzdávej, život přináší různá překvapení a to i v tom dobrém smyslu.

BOJUJ!!!

(Jana Lébrová, 18. 7. 2018 10:10)

Dášo, bojuj. Jsi silná žena. Ty to dokážeš.

Daso , bojuj !

(Anezka Lencova, 18. 7. 2018 9:30)

Divozenko a Carodejko ! Moc na tebe myslim, a posilam mega silnou energii ! Lekarska veda jde neuveritelne rychle dopredu ! Drzim moc palce !