Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letecká doprava - informace

28. 12. 2016

(vloženo 29.12.2016) Všem přihlášeným na ME byl dnes zaslán informační email o dalším postupu při zajišťování letenek. Pokud někdo tento email neobdržel, kontaktujte nás, zašleme znovu (příp. na jinou adresu).

(vloženo 28.12.2016) Již nějakou dobu vedeme jednání ohledně odbavení celé naší skupiny. Není to tak jednoduché, jak se původně zdálo. Letenky se nedoporučují rezervovat pro skupinu individuálně, Ryanair má právo takové letenky bez upozornění zrušit. Je prý nutné nás odbavit jako skupinu skupinovou letenkou přes speciální oddělení pro hromadné letenky. O to se nyní snažíme jak přímo přes Ryanair, tak i přes zprostředkovatelskou leteckou firmu. Ryanair poslal cenovou nabídku cca 5.800 Kč za obě cesty včetně zavazadla do 15 kg. Jejich nabídka však platí jen 4 dny, pak se automaticky ruší. Ta druhá společnost zatím poslala obecnou nabídku, že nás odbaví, ale nic konkrétního zatím neposlala.

Je zřejmé, že cena letenky s časem poroste. Proto velmi pravděpodobně v první polovině ledna 2017 uděláme hromadnou objednávku asi přímo u Ryanair. Ta opět bude platit 4 dny. Proto budeme potřebovat od všech účastníků ME, kteří letí hromadně letadlem, zálohu na dopravu. Rozešleme tedy všem faktury coby zálohu na dopravní a přepravní náklady v souvislosti s ME. Faktura bude v Kč a požádáme o bezhotovostní převod ve lhůtě cca týden. Z těchto záloh uhradíme kompletní společnou letenku. Případný cenový rozdíl se dorovná v rámci druhé faktury za startovné, příp. dresy, atd., resp. v této druhé faktuře se záloha odečte.

Kdo plánuje jiné datum odletu ať tam, či zpět, bude si muset letenku objednat individuálně, podklady k tomu zašleme emailem. Na ně se nevztahuje hromadná společná letenka. Zatím se to týká jen 2 hráček.