Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME seniorů 2013 - zpravodajství z místa konání

2. 1. 2015
Jana Plešingerová

ME 2013 je zde... Oficiální stránky včetně aktuálních výsledků: www.esbc2013.de  

(29.06.13):  výprava dnes opustila místo konání ME a hráči se rozjeli ke svým domovům. Kompletní jsou již i výsledky mužů. Takže se na ně podívejme...

Začneme kategorií A : v jednotlivcích z našich byl nejlepší Vráťa Kulhánek, 101. místo, průměr 187, na vítěze ztráta 242 kuželek. Ve dvojicích krásné 9. místo obsazují Vráťa Kulhánek a Jirkou Hindrákem, průměr přes 205, ztráta na nejlepší dvojici 82 kuželek. Dlouho byli na průběžném druhém a později třetím místě. Příjemně překvapili Karel Levák s Josefem Bočanem. All Event A - nejlepší Jiří Stulík, 46. místo z 242 hráčů.

Výsledky kategorie B : jednotlivce výborně zvládl Jirka Stulík, 11. místo, průměr přes 205, na vítěze ztráta 106 kuželek. Naše nejlepší dvojice hrála ve složení Vojtěch Plánička, Jiří Stulík - 29. místo ze 113 hrajících dvojic. Průměr 187,33. All Event - 46. místo z 242 startujících Jirka Stulík. Na nejlepšího mu chybělo 361 kuželek z 18ti her. 

Výsledky kategorie C : jednotlivci zvládl nejlépe Standa Nejezchleba, 105. místo z 258 startujících, průměr přes 181. O kuželku zpět zůstal Tomáš Rathouský. Dvojice -Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba, průměr přes 189, 36. místo z 99 dvojic této kategorie. All Event - nejvýše z našich je Tomáš Rathouský, 50. místo z 289 startujících, průměr přes 189. 

V trojicích  (zde se nerozlišuje podle kategorií) byla z našich nejlepší sestava Jiří Hindrák, Vratislav Kulhánek, Jiří Stulík, 26. místo, průměr téměř 195. Na vítěznou trojici ztráta 221 kuželek. Jen dodávám, že trojic bylo celkem 246, takže 26. místo je fajn. V rámci trojic nebyli hodnoceni Marcel Štochl a Vladimir Stanishevskyi, kteří přijeli vlivem nemoci později a do trojice se pořadatelům již nepodařilo nikoho dalšího delegovat. Takže jejich výsledky za trojice jsou i v All Event, nikoliv však v trojicích jako takových.

Nyní ještě zpracuji bližší zhodnocení ME 2013 a k němu přidám i další informace z ME. Věřím, že to bude během neděle 30.06.13. Do sekce Foto-Video jsem přidal poslední fotky ze závěrečného banketu, časem chci zpracovat i pár krátkých videoukázek z této pěkné akce. Budu informovat...     (MS)

 

(28.06.13): dnes máme konečně pohromadě kompletní výsledky žen. Komentář vložíme, jakmile bude připraven (ještě dnes). Muži, bohužel, ještě stále nejsou z hlediska Výsledkových listin kompletní. Zpracujeme rovněž co nejdříve. Ale vložili jsme spousty fotek  z  ME - záložka Foto-Video. 

A tady máme komentáře a konečné výsledky žen, sestavila Zuzka Lebedová (díky!):

Bohužel pořadatelé to znovu trochu nezvládají a výsledkový servis vázne. V mužské kategorii ještě nejsou načtené výsledky ze středečních dvojic, proto čekáme až vše doplní a dají online. U ženské kategorie  je již vše jasné. V soutěži jednotlivců se v kategorii A  nejlépe umístila Eva Appeltauerová s průměrem 158,6 na 53 místě, na první místo ji scházelo 247 kuželek. V kategorii B  nejlépe dopadla Marie Frýbortová, která skončila na 8. místě s průměrem 185  a na první místo scházelo 116 kuželek. V kategorii C  mezi ženami hrála jediná Alena Endersová, skončila na 73 místě s průměrem 154 a na první místo ztrácela 242 kuželek. V soutěži dvojic  v kategorii A nejlépe dopadla dvojice Eva Appeltauerová a Dáša Flegelová s celkovým průměrem 157, skončili na 37 místě. V kategorii B se nejlépe umístila dvojice Anna Breindlová a Marie Frýbortová s celkovým průměrem 171, umístili se na pěkném 11.místě. V soutěži trojic  nejlépe dopadla trojice Anna Breindlová, Dáša Flegelová a Dagmar Stulíková s celkovým průměrem 170. Tento průměr jim vynesl 17 místo. V All Event  dopadla celkově nejlépe Marie Frýbortová, která měla velkou šanci se dostat do masters, bohužel poslední hry ji nevyšly tak dobře a celkově skončila na 17 místě s průměrem 175,78. Na postup do masters ji chybělo 88 kuželek. Na dalším pěkném 20 místě se umístila Dagmar Stulíková s celkovým průměrem 173,61. Na postup do masters ji scházelo 127 kuželek. 

Na Zuzčin komentář mohu jen navázat - velká škoda, naše ženy měli na to, aby sáhly po medailích a šly i do Masters, ale tentokrát byl bowlingový osud tak trochu proti. Nicméně umístění některých žen je velice hezké a dává naděje do příštího ročníku. Ten se bude konat opt koncem června ve Finsku. A když už jsem v tom místopisu, pak vězte, že ME 2015 proběhne v italské Bologni. To už je také jisté. Pro rok 2016 proběhne prezentační boj s následným hlasováním mezi Dánskem a Anglií. V ČR ME probíhalo v roce 2009 a tak jsem se přihlásil ke kandidatuře v ČR na rok 2019 s tím, že budu doufat, že vyroste nějaké opravdu pořádné centrum, bez kterého ME prostě být nemůže. Takže teď si ještě musíme počkat na výsledky mužů a vložíme sem komentář mi k nim. Fotky jsou vloženy, po dnešku přidáme ještě nějaké ze závěrečného banketu a vložíme výsledky jednotlivých skupin hráčů (jednotlivci, dvojice, trojice, masters a také postavení našich v hráčských kategoriích. (/MS)

 

(27.06.13):  tak nám tady v Německu docela vázne zpracování dat, výsledky zdaleka na webu nejsou dostupné všechny, musíme si tedy ještě počkat... Ale co už víme, protože jsme tam byli osobně fandit, že Maruška Frýbortová svoji šanci nevyužila, ve trojicích zahrála hodně pod své možnosti a tím definitivně vypadla z Masters. Škoda, ale bojovala jako lvice. Nebyl to pro ni moc dobrý den. Čekáme na výsledky navrátivší se dvojice Štochl - Stanishevskyi, tady by nějaká šance ještě být mohla, všechno závisí na jejich dnešních hrách ve trojicích (i když hrají jen dva, hrají coby trojice). Data nejsou zpracována na webu ještě ani za včerejší dvojice, čili dost našich čeká, jak vlastně v All Eventech dopadli. Ale nezdá se, že by někdo zahrál tak, aby mohl reálně uvažovat o Masters. Bohužel, musíme si počkat. Zítra, v pátek doufejme, že bude již vše zpracováno, odpoledne je vyhlášení, tak by to být mělo. A my tak budeme moci udělat resumé celé výpravy a dát na všechny weby. Zítra bychom sem měli vložit i nějaké fotky a podrobnější zprávu zpracujeme přes víkend.

 

(25.06.13):  ženám zbývá odehrát zítra týmy, muži naopak mají za sebou sóĺo a trojice a zítra čekají již jen dvojice. I když neplatím to doslova, občas se hraje i na přeskáčku. Takže co je nového: v dámské kategorii B Maruška Frýbortová  se po dvou sadách dostala na 6 místo své kategorie a má tak reálně před sebou Masters! Je kuželku před sedmou finkou a naopak na pátou hráčku ztrácí relativně málo. Zítra stačí neztratit hlavu, zahrát tak slušně, jako až dosud a Masters bude naše... Na dráhy nastupuje v 19 hod. A co naše další dámské naděje: v kategorii A je na tom nejlépe Eva Appeltauerová, avšak na přední pozice už šanci ztratila. Podobně je na tom Alena Endersová v kategorii C. Mezi muži v kategorii A je Vráťa Kulhánek sice zatím z našich nejlepší, ale na 6. příčku ztrácí už opravdu hodně. Otevřenou možnost má před sebou ještě Marcel Štochl a Vladimir Stanishevskyi, kteří se po zdravotních problémech, odhlášce z ME opětně rozhodli přijet, čímž začal kolotoč nových přihlášek do již tak nabitého programu. Nakonec se je pořadatelům podařilo umístit do dvojic a do jednotlivců, takže pokud zvládnou opravdu nabitý program, šanci mají. Ve střední kategorii B se velmi dobře drží Jiří Stulík, který je v All Events aktuálně na 12. místě se ztrátou cca 120 kuželek na postupové 6. místo. Palce samozřejmě držet budeme! Láďa Schůt je na místě 24, ale upřímně řečeno jeho šance na postup jsou skutečně mizivé. A konečně v kategorii C je za ČR na tom nejlépe po dnešku Tomáš Rathouský - 43. místo, ztráta na postup cca 200 kuželek, takže také bez šance na postup do Masters. Takže suma sumárum - velká šance pro Marii Frýbortovou, pokud se opravdu zadaří, tak ještě může jít dál Jirka Stulík a pak si musíme počkat na výsledky Marcela Štochla a Vl. Stanishevského... Určitě zítra v noci budeme moudřejší a poreferujeme...

 

(24.06.13): po dnešku již mají všichni odehránu alespoň jednu sadu 6ti her (jednotlivci, dvojice, trojice). Kdo má v které kategorii jaké šance? V nejmladších mužích je na tom z našich nejlépe Vráťa Kulhánek s průměrem 187, prozatím je na 37. místě. Střední pánská kategorie nám dává prostřednictvím Jirky Stulíka naději, Jirka je zatím třetí s průměrem přes 205. Zda to ale vydrží, to ukáží příští dny. V nejstarší mužské kategorii je Standa Nejezchleba na 28. místě. Nejmladším dámám to prozatím moc nevychází, ve střední věkové kategorii má Marie Frýbortová pěkné 8. místo, Ani nejstarší dámské skupině se v našem podání prozatím nedaří, nahoře nefigurujeme... Do dvojic jsme zatím nezasáhli a trojice byly odehrány jen sporadicky. Hlavní dny pro tyto kategorie budou úterý a středa. Držíme palce především Jirkovi Stulíkovi, aby udržel bronz v jednotlivcích a hlavně aby podobně dobře zabojoval i v ostatních disciplínách, prozatím má dobře našlápnuto směrem do Masters. Nadějně vypadá i Marie Frýbortová. Všechno je to ale ještě velmi předběžné, hodně práce na nás ještě čeká...

 

(23.06.13):  Dorazili jsme v pořádku do místa konání. Bohužel česká výprava přišla o dva hráče - Vladimir Stanishevskyi skončil těsně před odjezdem v nemocnici a tím pro něj ME skončilo. Takže hrát nejede ani Marcel Štochl. Ale podle posledních zpráv je snad vše opět v pořádku a oba přijedou alespoň na pár dnů, i když jen fandit našim... Hned první den trochu utrpěla německá preciznost, když nepřijel oficiální autobus a tak část hráčů se nedostala na slavnostní zahájení ME. Pořadatelé se sice omlouvali, ale znejistěli jsme. Nicméně od neděle 23.06. funguje vše, jak má, takže obavy jsou zažehnány. Naším vlajkonošem byla Jana Plešingerová, bronzová medailistka z ME 2012. V neděli 23.06. odehrálo jen několik našich hráčů, výsledky jsou na www.esbc2013.de, komnetář ke hrám přineseme až zítra, kdy už každý bude mít odehránu nejméně jednu sadu her.

 

(21.06.2013) Seniorská výprava vyrazila na ME 2013.  Historicky zřejmě největší výprava českých hráčů do zahraničí vyrazila dnes na své letošní ME seniorů do Mnichova v Německu. Výprava má celkem 58 lidí, 42 hráčů, 12 hráček a 4 oficiální doprovody. Vezeme s sebou i dokumentaristku Zuzku Lebedovou a tak budeme alespoň občasně zasílat info o průběhu a zásadních výsledcích z ME a zveřejňovat v tomto článku.

Držte nám palce, ať se zadaří a senioři naváží na své dosavadní úspěchy z let minulých: Jan Fleischmann, zlato 2009, Jana Plešingerová, bronz v kategorii jednotlivců 2012. Pár želízek v bowlingovém ohni určitě máme, takže snad ambice výpravy nebudou zas až tak nereálné.

Milan Soušek, předseda ESBC CZ