Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na prvním Senior Open 2015 se hrálo hodně vysoko !!!

15. 2. 2015

Na prvním letošním Senior Open padala velká čísla a několikrát se zdálo, že by mohla padnout magická třístovka. Mělo k tomu nakročeno hned několik hráčů a nejblíže se dostal Rosťa Kala, který se zastavil až po desátém strike a v jedenáctém hodil 9 a pak dohoz. Takže z toho i tak bylo krásných 289 a nejvyšší absolutní nához turnaje. Nejvyšším náhozem žen se pochlubila Jana Lébrová s náhozem 266.
Jana také vyhrála kvalifikaci 6 her s náhozem 1387, druhý jen těsně o handicap byl Rosťa Kala ( 1359) a třetí zase je o kousek Jiří Hindrák ( 1334 ).  Bez handicapu byl tedy nejlepší Rosťa Kala s výborným průměrem 226,5 !!!
V semifinále si tito tři prozatím nejlepší pořadí vyměnili a semifinále 269 a 215 zcela ovládl Jirka Hindrák. Druhá skončila Jana Lébrová a třetí Rosťa Kala. Zdálo se , že tito tři se poperou o vítězství v turnaji, ale v závětří byli ještě další borci, kteří čekali až někdo z dosavadních leadrů udělá chybu a dostane se před něj. A to se také stalo v další fázi, v KO části turnaje.
Po změně drah Rosťa Kala neudržel nasazené tempo a podlehl zlepšujícímu se Aleši Drákovi. Tentokráte KO souboje nebyly tak vyrovnané, nejvíce Josefa Bešíka s Tomášem Rathouským, Josef vyhrál poměrem 393-385. Ale o zajímavé souboje nebylo nouze Jana Pindurová těsně podlehla Jirkovi Hindrákovi. Její výkon 404 však stačil na postup do Superfinále jako druhému Lucky loser. Lepší Lucky loser byla Dana Hanušová, která sice také prohrála s Janou Lébrovou ( Jana druhá hra 266 ), ale výkon 419 ji do Superfinále v pohodě stačil. S dalších soubojů byl ještě zajímavý výkon juniora mezi seniory Ivana Lanka, který do této chvíle měl nejhorší výkon 197. Sice byl vždy kousek za ním, ale 196 a 195, to byl jasně pohlídaný postup a vítězství nad Františkem Kolářem.
A pak přišlo vyvrcholení. Tak jako by se někteří hráči přenesli přes nervozitu z vyřazovacího kola a v Superfinále na 1 hru ze sebe chtěli vyždímat maximum.
Polovina všech her byla vyšší než 200 a 2x o vyšším umístění rozhodoval jen vyšší nához!
Nicméně svojí nejlepší hrou v turnaji (254) si sebevědomě pro první místo došel Aleš Drábek. Nutno ale podotknout, že pokud by Ivanu Lankovi v desátém frejmu nezůstalo 7-10, s velkou pravděpodobností by vyhrál on. Druhý tedy Ivan Lank st. za 235. Soustředěným výkonem, i když je o hanicap, si třetí místo vybojoval Petr Tomášek.

Prvních sedm finalistů posbíralo pěkné price money a nejvíce 1.500,-Kč si odvezl vítěz Aleš Drábek.
 

Celkové pořadí  Super finalistů :
Drábek Aleš
Lank Ivan st.
Tomášek Petr
Hindrák Jiří
Lébrová Jana
Sejkora Miroslav
Hanušová Dana
Pitaš Vladimír
Pindurová Jana
Bešík Josef

Výsledková listina

 

ssl20091.jpgFotka: nejúspěšnější hráči a hráčky, zleva Ivan Lank, Aleš Drábek, Petr Tomášek, Jana Lébrová, Jiří Hindrák, Dana Hanušová a Mirek Sejkora.