Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále BZ Senior Open 2018

18. 1. 2019

V ročním finále jsme rozdali ceny za více jak 29.000 Kč !

Ve finále to byl souboj, jak se patří, pořadí se ve třech hrách měnilo každou hrou a nakonec se z vítězství radoval PETR TOMÁŠEK .

Čekalo se, jestli někdo z trojice vedoucích celoroční pořadí (František Brokeš st., Dana Hanušová a Radek Barkman), pro sebe ukořistí celkové roční vítězství.

V kvalifikaci celému poli dobrých hráčů vévodila Dana Hanušová s čistým průměrem 207, hned za ní výborným závěrem Vladimír Pitaš a třetí František Brokeš st.. V tuto chvíli se zdálo , že hráči z celoročního pořadí budou na špici.

Po kvalifikaci postupovalo 24 nejlepších, kteří si to rozdali v semifinále o 12 míst a o to, kdo bude hrát roční finále a odnese si nejvyšší odměny.

Semifinále začal skvěle Standa Dohnálek (234), další dvoustovky ještě hodili Dana Hanušová, Oldřich Smékal a Tomáš Rathouský a bylo jasné, že pokud tito 4 nezkazí druhou finálovou hru, budou postupovat do velkého finále a tak se i stalo. Ve druhé hře se několik hráčů s dvoustovkami přidalo a tak byla o 12 míst do finále velká mela.

Poslední postupujícím a to velmi šťastným byl René Bejdl, který druhou hru dostrikoval a o pouhé 2 kuželky proklouzl do finále těsně před Blankou Hanusíkovou.

A finále roku, to bylo finále , jak se patří. Dana Hanušová začala 247 a kdo se jí jen trochu přiblížil byl René Bejdl s 214 a Tomáš Rathouský 203. Ve druhé hře padla dvoustovka jenom jedna, ale stála za to, Petr Tomášek 278 a rázem šel po dvou hrách do čela! A i třetí hra byla bohatá na pěkná čísla, René Bejdl 253 a poskočil na celkově třetí místo. František Brokeš st. 232 a posun na 4. příčku. Nikdo ale Petra Tomáška už z 1. příčky nesesadil.

Celkově vítězí Petr Tomášek a odnáší si i nejvyšší nához 278, na druhém místě o 19 kuželek Dana Hanušová, nejlepší hráčka turnaje i série a na třetím trochu překvapení, příjemné,  René Bejdl, který o 5 kuželek porazil čtvrtého Františka Brokeše st.

Bowlingu zdar a v dalším ročníku 2019 na Senior Open v Pardubicích na viděnou

AV

Výsledková listina ke stažení

A tady jsou fotky nejlepších: finalisté, ocenění a vítězové. Gratulujeme!

img_8755.jpgimg_8753.jpgimg_8758.jpg