Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, říjen 2016 - Výsledky

2. 10. 2016

 

Další turnaj série vyhrál v Pardubicích Jarda Chaloupka

V neděli 2. října se odehrál na herně Bowlingzone v Pardubicích další turnaj letošní série BOWLINGZONE SENIOR OPEN.

Tento turnaj si přijelo zahrát 22 hráčů a hráček a hrálo se na velice příjemném mazání dlouhém 39 stop, na kterém to našim seniorům opravdu padalo.

Kvalifikaci na 6 her odehrál nejlépe Petr Tomášek, který nahrál 1255 s handicapem, druhý byl Jarda Chaloupka 1253 s handicapem a třetí byla Blanka Hanusíková, která nahrála 1230 s handicapem.

Po kvalifikaci nastoupilo 16 nejlepších hráčů do semifinále, hraného KO systémem, 1. proti 16., 2. proti 15., atd. Tyto souboje vyzněly jednoznačně lépe pro hráče umístěné v kvalifikaci výše, i když některé z nich byly opravdu velice vyrovnané a rozdíl mezi vítězem a poraženým činil v jednom případě dokonce pouhou 1 kuželku. Vítězové těchto soubojů a 2 nejlepší poražení, postoupili do finále.

Ve finále, které se hraje na součet dvou her včetně handicapu, začal výborně Jarda Chaloupka, který nahrál 237 s handicapem (který má ovšem 0) a byl jediný, který v první finálové hře nahrál přes 200. Jarda výrazně nepokazil ani druhou hru, kdy nahrál 179 a to mu v součtu stačilo na vítězství v dnešním turnaji. Jak sám vykřikoval, vyhrál turnaj snad po 20 letechJ. Druhou finálovou hru zahráli výborně Vláďa Pitaš a Dalibor Polívka, oba shodně 210 bez handicapu a to jim vyneslo druhé, respektive třetí místo v turnaji.

Konečné pořadí dnešního turnaje je tedy následující: první Jarda Chaloupka 416 včetně handicapu, druhý Vláďa Pitaš 383 včetně handicapu a třetí místo vybojoval Dalibor Polívka náhozem 381 včetně handicapu.

Nejvyšší nához turnaje předvedl vítěz dnešního turnaje Jarda Chaloupka a to 248, který hodil v kvalifikaci a za který má start na příštím turnaji série zdarma.

Aktualizován byl i seniorský republikový žebříček Senior Masters.

Výsledková listina

Fotky ukazují vítěze turnaje a jeho finalisty.

2016-10--2-.jpg2016-10--1-.jpg