Jdi na obsah Jdi na menu
 


BZ Senior Open, listopad 2015 - výsledky

9. 11. 2015

Rosťa Kala vzal Daně Hanušové čisté triple a zvítězil v předposledním Senior Open

V očekávání čistého triple, což se ještě nikomu v historii turnaje nepodařilo, začal listopadový a letošní předposlední Senior Open.

Dana Hanušová to na začátku myslela s obhajobou a triplem velmi vážně a začala nádhernými 266. Po té už se trochu „uklidnila“ a kvalifikaci dohrála na druhém místě. Lepší v kvalifikaci byl jenom stabilně hrající Vladimír Pitaš, který nahrál 1247 a Danu o 9 kuželek porazil. Třetí, který se na šest her ještě dostal přes 1200 bodů byl Petr Mráček a tak skončil třetí i v kvalifikaci.

V semifinále Dana potvrdila skvělou formu a 243 a 200 stačilo na první místo, i když jen kuželku za ní byla další zlatá medailistka z ME Jana Lébrová (215 a 227). Za nimi teprve nejlepší muž semifinále Petr Tomášek ( 188 a 220 ). Tím smutným byl v semifinále Tomáš Rathouský, trojnásobný vítěz, kterému o 3 kuželky utekl postup do KO soubojů.

Tam jsme se dočkali krásných soubojů i v partnerské rovině, kdy Rosťa Kala přehrál Janu Pindurovou, i když jako správný gentleman první hru čekal a určitě kvůli Janě zahrál 149. Petr Tomášek doháněl ztrátu z první hry a ve druhé proti Anně Brokešové zabral a postup si pohlídal. Anně ale její výkon také stačil do Superfinále, protože postoupila jako 1. lucky loser. Druhým šťastným poraženým, který postoupil do Superfinále byl Milan Soušek, i když v KO ho vůbec nešetřil Josef Bešík, který Milana porazil o 93 bodů a v KO soubojích podal nejlepší výkony. Druhá nejlepší byla se 420 body Jana Lébrová a třetí nestárnoucí Jirka Vojíř. Dana Hanušová jako obhájkyně v pohodě přehrála Františka Boru. Vyrovnaný byl také souboj mezi Františkem Brokešem a Dagmar Tomáškovou, kdy po první hře bylo vyrovnáno 168-168 a rozhodovali pouze handicapy, ale ve druhé František zabral a se 198 v pohodě postoupil do Superfinále.

Čekal se velký souboj tří zlatých medailistů ze seniorského ME a to se také potvrdilo.

Již od začátku se přestal chovat jako gentleman Rosťa Kala a dámám nedal žádnou šanci a celkem v pohodě skvělým výkonem 240 zvítězil a připravil Danu o čistý triple. To souboj o druhou příčku byl vyrovnaný až do posledního hodu, ještě okořeněný tím, že Dana Hanušová hrála s Janou Lébrovou na dráze. Střídali se strike s dohozy a v posledním hodu musela Jana Lébrová na remízu hodit strike. Hodila 9 a o kuželku skončila třetí. Skvělý výkon předvedl Jirka Vojíř, který přehrál i některé zkušenější hráče a vystoupal na čvtrté místo před dalšího rovináře Milana Souška. Dále pak s odstupem vždy 2 kuželek 6. Jiří Klečka a 7. Petr Tomášek.

Poslední Senior Open v tomto roce se odehraje v Pardubicích v neděli 6.12., kdy se ještě dají naposledy sbírat body do celoročního žebříčku, kde prvních 36 hráčů postupuje do celoročního finále.

Výsledková listina

Roční žebříček

Obsazovačka na příští turnaj

Fotky s vítězi...

wp_20151107_005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

wp_20151107_002.jpg