Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. turnaj Bowlingzone Senior Open - Tomáš a jeho double...

7. 1. 2015

Tomáš Rathouský vítězem Bowlingzone Senior Open podruhé za sebou !!!

V neděli se odehrál  5. turnaj ze serie BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích. Tento turnaj si přijelo zahrát 40 hráčů a hráček z celé ČR, kteří si přijeli zahrát na širší a těžší mazání.

Turnaj byl plný zajímavých zvratů a hlavně semifinálové a finálové boje byly někdy na ostří nože, protože v nich rozhodoval dokonce vyšší nához nebo jen jedna jediná kuželka. Kvalifikaci na 6 her ovládl s přehledem Petr Tomášek, kdy jeho nejhorší hra byla 193 a průměr 214,83  druhý byl nestárnoucí Mirek Sejkora a třetí byla Dana Hanušová.

Semifinálové kolo průběžné pořadí lehce přeházelo a do 1. kroku finále mezi nejlepších 16 hráčů šel z prvního místa Mirek Slamka, těsně v závěsu byl Petr Tomášek a za nimi zlepšující se Josef Bešík.Ještě musím vzdát hold Jardovi Morávkovi, který po první semifinálové hře 137 turnaj nezabalil a díky výbornému výkonu ve druhé semifinálové hře 223 se  o 2 kuželky propracoval do finále !

První finálový krok byl nejdramatičtější v celé historii této série turnajů. Jen posuďte. Marie Frýbortová s Dagmar Prokopovou 383-383, Marie Frýbortová postoupila na lepší nához, František Čermák s Vladislavem Podzimkem 373-372, Plešingerovi 386-383, Tomáš Rathouský s Danuší Krejčovou 383-377 atd.  Někde rozhodl vyšší handicap, jinde poslední hod, bylo to prostě napínavé až do konce.

Nejlepší v prvním finálovém kroku byl skvěle hrající Vladimír Pitaš, který zahrál 215 a 244.

Superfinále je ale úplně jiná káva, hraje se pouze na 1 hru a vyhrát může každý.Zajímavostí je, že i když v tomto turnaji hrají roli handicapy, tak v Superfinále nehrály, jako by ani nebyly potřeba. Dva nejlepší z prvního kroku finále neudrželi svoji formu a skončili 8. Zdeněk Havlíček a 7. Vladimír Pitaš. Na 4., 5. a 6. se nám seřadilo dámské trio a nejlepších z nich, čtvrtá, a také nejlepší žena turnaje byla Dana Hanušová.

Na 3.místě výkonem 193 skončil Jaroslav Morávek, který si tím, že nesložil zbraně v semifinále, umístění určitě zaslouží. Druhé místo si pohlídal spolehlivě hrající František Čermák, ve finále 202, a nejlépe se dařilo Tomáši Rathouskému, 222 s handicapem, který tak jako první vyhrál BZ Senior Open dvakrát po sobě !!!

Prvních šest finalistů posbíralo pěkné pricemoney a nejvíce 1.500,-Kč si odvezl Tomáš Rathouský.

Celkové pořadí :

  1. Tomáš Rathouský
  2. František Čermák
  3. Jaroslav Morávek
  4. Dana Hanušová
  5. Marie Frýbortová
  6. Jana Plešingerová
  7. Vladimír Pitaš
  8. Zdeněk Havlíček