Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. turnaj Bowlingzone Senior Open vyhrává Dana Hanušová

7. 1. 2015

Vánoční Senior Open o 2 kuželky vyhrála Dana Hanušová ( a to i s nedohozem v 10. frejmu )

V tuto neděli se odehrál  poslední  turnaj ze série BOWLINGZONE SENIOR OPEN na herně Bowlingzone v Pardubicích. V předvánočním shonu si našlo na turnaj cestu 23 hráčů a hráček. Hrálo se na lehčím modelu, který vybízel ke skvělým výkonům, protože před týdnem se u nás na něm zahrála PERFECT GAME. To dokazovala i kvalifikace, kterou vyhrál o parník  Jaroslav Růžička (1339 ), který hned první hrou, 244 ustanovil na dlouho nejvyšší nához dne. Druhý v kvalifikaci skončil Vráťa Kulhánek (1279 ), tady je nutno podotknout, že Vráťa díky své mladistvosti nemá žádný handicap a tedy by se plně prvnímu místu vyrovnal. Třetí skončil Stanislav Nejezchleba (1250), kterému se skoro celý den dařilo. Skoro vysvětlím později.Semifinále bylo hodně napínavé a o pěkná čísla nebyla nouze. Prvním nepostupujícím ze semifinále byl František Kučírek, kterého z finále vystrnadil Boris Fencl. Mezi 16-ti nejlepšími byl celkově rozdíl jenom 75 kuželek což je průměrně mezi umístěními necelých 5 kuželek, to je málo vídané.

Semifinále přesvědčivě vyhrál Stanislav Nejezchleba (460), před překvapením Dášou Flegelovou (447) a stále se zlepšující Janou Lébrovou (445). Zajímavostí je, že v semifinále bylo mezi prvními osmi 5 žen z celkových 7 startujících žen!

V prvním kroku finále, KO systému se k překvapení zahráli 2 nejlepší hry turnaje, i když jsou většinou hráči pod tlakem. Nejlepší hru turnaje zahrál Oldřich Jadrný 268, kterému spadlo snad úplně všechno. Byl jsem u toho. A druhou nejlepší hru, tedy v tomto případě nejvyšší nához žen 249, zahrála Dáša Flegelová. I díky tomuto náhozu porazila Petra Tomáška o 5 kuželek. Ale ten nesmutnil, protože stejně postoupil do superfinále jako nejlepší Lucky Loser s 436. Druhou postupující, taky se skvělým výkonem, byla Jana Lébrová se 420. V ostatních KO hrách byly velmi těsné výsledky a nebo jasné rozdíly. Vláďa Podzimek o 6 kuželek porazil Jaroslava Růžičku, který hrál prakticky celý den výborně. Dana Hanušová porazila o 13 kuželek Františka Brokeše, který o postup přišel pouze druhou hrou. Vyrovnaný byl také souboj mezi Milanem Souškem a Janou Pindurovou. Milan po první hře vedl, ale ani teď neprolomil svoje prokletí KO systému na Senior Open a do superfinále nepostoupil.

Finále bylo dlouho vyrovnané, do posledního frejmu nebylo jasné kdo bude vítěz! Dana Hanušová  si dokonce dovolila v 10. frejmu nedohodit. Ne že bych chtěla, ale netrefila se a těch slov co u toho řekla… Výborně superfinále zahrál Petr Tomášek  a pouhé 2 kuželky ho dělily od prvního místa. Možná Dana nedohodila proto, aby Petra naštvala.  O třetím místě rozhodl handicap a tím šťastnějším o 1 bod byl Vladimír Pitaš  před Oldou Jadrným. Pátá byla Dáša Flegelová, která dle mého názoru hrála celý den moc dobře. Na 6. místě, bohužel 1. nehonorovaném, skončila Jana Lébrová a další pořadí je následující

7. Tomáš Rathouský

8. Vladislav Podzimek

9. Stanislav Nejezchleba

10. Jana Pindurová.

Do nové série v příštím roce 2015 chystáme několik změn i s tím, že série vyvrcholí finálovým turnajem o opravdu zajímavé ceny.

Výsledková listina