Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. Masters

Absolutním vítězem Czech Old School 2016 se stává náš maďarský kolega ZOLTÁN SKOBRICS, který ovládl superfinále! Ale to trochu předbíháme, takže pojďme od začátku na dnešní závěrečný den...

Do Masters se probojovalo 36 nejlepších hráček a hráčů na základě všech svých 18ti her z jednotlivců, dvojic a trojic. Na legální postup sem bylo potřeba mít na svém kontě 3429 bodů... To byla jistota. Kdo měl tento součet, byl v Masters. Vzhledem k pár omluvám z různých důvodů sem ale bylo možné pustit i několik málo náhradníků. Nutno říci předem, že náhradníci neuspěli...

V první části bylo třeba startovní pole prosít.. z 36 účastníků Masters se do semifinále na  základě 3 her mělo vejít pouze 12. Aleš Drábek tady skutečně zářil, a vlastně nejen tady, ale po celý „Masters“ den. Jeho součet ze 3 her? 711! Ano, jde o průměr 237,0. Sám se určil za favorita celého klání.

Semifinále Masters je boj na ostří nože, na součet 2 her a prostě dál do Superfinále postoupí jen ten lepší. V semifinále jdou na sebe 2 maďaři, 3 slováci a 7 čechů. Některé souboje byly dá se říci předčasné Superfinále. Míla Nováková posílá na židli Františka Kuziela poměrem 465:427. Aleš Drábek porazil Vladimira Stanishevského 470:422. Ani ostatní hry o mnoho nezaostávaly: Jiří Hindrák 477, Tomáš Rathouský 429.

Superfinále Masters: součet dvou her od nuly rozhodl. Formu až na úplný závěr vyladil Zoltan Skobrics z Maďarska, jeho hry 279 a 218 znamenaly součet 497 a to znamenalo jediné – 1. místo se všemi poctami, včetně maďarské státní hymny. Aleš Drábek dnes hrál v úžasné formě. Do finále si sice nechal jeho dnešní nejslabší hru (ze semifinále a finále), jejíž hodnota (232) by ale pro mnohé znamenala nedostižný sen coby hry nejvyšší. Třetí místo bere vyrovnanými hrami Jiří Hindrák (427). To jsou tedy nejúspěšnější hráči celého turnaje.

4. místo patří Vladimíru Pitašovi, který tak sesbíral v rámci celého čtyřdenního klání nejvíc ocenění vůbec. Vlastně se z tohoto pohledu stal „nejužitečnějším“ hráčem. 5. místo si přivlastňuje Tomáš Rathouský. Byl to jediný rovinář v závěrečných bojích a dnes opět potvrdil, že má to házení snad od pánaboha... 6. místo patří Míle Novákové, která ale nebyla nijak zklamána... Sem se dostat bylo snem další stovky hráčů. Míla se tak stává vlastně nejúspěšnější ženou celého turnaje. Pro to sice nebyla vypsána extra cena, ale dodatečně určitě něco do vínku dostane. To se ocenit jednoduše musí...

Nejvyšší nához vůbec zahrál Peter Martinkovič ze Slovenska, nához má hodnotu 288, k Perfect game opravdu mnoho nechybělo... Nejvyšší nához žen patří Daně Hanušové (ČR), která dnes absentovala, hodnota jejího náhozu byla 278. 

Ohlédněme se tedy ještě, jak dopadly jednotlivé země, jež své hráče do Czech Old School 2016 vyslaly, z hlediska medailových umístění: 

Země
1. místo 2. místo 3. místo
Česká Republika 1 4 2
Slovenská Republika 2   1
Maďarsko 1   1

Celkem na letošní Czech Old School přijelo 103 hráček a hráčů ze 4 zemí. Všem patří poděkování a uznání za maximální snahu a pěkné hry. Děkujeme Pardubicím za výbornou kuchyni a veškerou pomoc kolem tohoto 4-denního turnaje.

Předběžně bude Old School v roce 2017 ve 3 zemích vypadat pravděpodobně takto: 1. týden v březnu 2017 Magyar Old School (Székesfehérvár), 1. týden v červnu 2017 Slovak Old School (Bratislava) a koncem 16.-19.11.2017 Czech Old School (místo konání zatím neurčeno, zřejmě Pardubice?).

Co se ale podařilo již dnes dohodnout se všemi zeměmi: vedle klasických cen v jednotlivých zemích bude vedena společná tabulka pro všechny tři Old School turnaje 2017 a nejlepší hráči v celkové bodovací roční tabulce obdrží své ceny, na něž se složí pořadatelé všech zúčastněných zemí. Podle časového harmonogramu to tedy vypadá, že roční pořadí bude vyhlášeno právě u nás v ČR. 

Díky všem bez rozdílu a podporujte, prosím, náš seniorský bowling i nadále.  

Rozhodně si prohlédněte i všechny fotky z této akce (viz dole Fotoalbum). V průběhu pár dní přidáme na web i video z pátečního galavečera. 

Milan Soušek, 13.11.2016

Výsledky - Results MASTERS

Fotky - Photos

Fotky nejlepších z Masters

dsc03511.jpgdsc03509.jpgdsc03508.jpg