Jdi na obsah Jdi na menu
 


Czech Old School úspěšně proběhl (comment and photos)

12. 10. 2015

Czech Old School 2015 na vysoké sportovní i společenské úrovni

Druhý ročník této akce jsme připravili s cílem vyšší kvality po stránce sportovní a alespoň stejné, po stránce společenské a zábavy. Trochu zaúřadovaly zdravotní problémy, ale s tím už se u nás seniorů prostě občas musí počítat. Z původních asi 90 přihlášených hráček a hráčů jich nakonec přijelo rovných 75, neboť  4 byli před operací, 5 po operaci, další 3 ochořeli, dvěma přišly neodkladné pracovní záležitosti atd. Je to škoda, všichni se těšili, ale příště jim ta zas určitě vyjde, těšíme se na to.

Mazací model byl zvolen dlouhý 41 stop s 23 ml oleje. Zpočátku se zdál poněkud obtížný, ale později se ukázalo, že je velmi dobře hratelný a vysokých čísel padalo opravdu dost.

1. den turnaje: se hráli jednotlivci, 6 her. Hry jednotlivců byly u někoho spíše zkušební, ale brzy se hráči zabrali do hry a začaly padat pěkná čísla. Kvalifikaci vyhrál maďarský hráč Zoltan Skobrics se součtem 1395 ze 6ti her. Druhý skončil Jiří Hindrák s 1344 a třetí Dáša 1--13-.jpgFlegelová, která měla na kontě 1274. Jako poslední do 10ti členného finále postupoval slovák František Kuziel. Ten v play off narazil na Zoltána Skobricse. Zbylých 8 finalistů bylo z ČR. Do superfinále pro šestici nejlepších postupovala jednak 5 vítězů play off a jednak jeden nejlepší poražený. Překvapením byla porážka Stanishevského Dášou Flegelovou v poměru 375:308. Vladimirovi to prostě odešlo... Jirka Hindrák porazil janu Lébrovou 473:400. Jirkovi to tedy naopak padalo velice nádherně. Zoltán Skobrics zvítězil nad Ferem Kuzielem a protože Fero nebyl nejlepší poražený, šlo do superfinále 5 čechů a 1 maďar. Lucky looserem se stal Vlasta Ševčík. V superfinále se konal velký souboj mezi Zoltánem a Jirkou. Zoltan Skobrics nahrál nádherných 471, Jirka Hindrák 464 a Rosťa Kala 448. Finále jak má být... A to tedy bylo i závěrečné pořadí soutěže jednotlivců.

2. den turnaje: byly na pořadu dvojice. Čekalo se, zda naše zlatá dvojice z ME Seniorů opět ukáže co v nich je a zvítězí. Konkurence však byla velká. A skutečně, Hindrák - Kala vyhrávají kvalifikaci se součtem 2--5-.jpg2657, což dává společný průměr 221,4. Druhá dvojice v pořadí Hübst – Ševčík nahrála 2489, tedy o 168 bodů méně. HK tedy potvrzují svoji formu. Před námi je však záludné play off a pak ještě superfinále. Do play off jde jediná zahraniční dvojice – Zoltánové Skobrics a Hevele, jinak vše české. Slováci měli smůlu, zůstali prvními nepostupujícími. V play off výsledky nebyly ani moc natěsno, vítězové postoupili vždy s větším, než malým náskokem na své soupeře. Určitě bylo překvapení vyřazení Zoltánů naší dvojicí Bešík – Pitaš. Coby nejlepší poražení šli do superfinále Standa Nejezchleba s Michalem Poprockým. Postoupili i HK. Jirka Hindrák s Rosťou Kalou nakonec vítězí součtem 846, nicméně v patách jim byli Stanishevskyi – Štochl s 833. Třetí příčku vybojovali po zásluze Vladimír Hübst s Vlastou Ševčíkem.

2. den – gala večer: již od samého počátku se po naleštěné herně pohybovaly podivné postavy v kovbojském oblečení a občas si člověk připadal spíše jako ve westernovém filmu. Na galavečeru to už nebyl p1130878.jpgwestern, ale divoký západ. Celý večer byl situován do filmu Limonádový Joe a lze jen poděkovat všem, co se na to přichystali a že jich nebylo málo. Nakonec o tom svědčí i fotografie a krátké video. Hned na úvod jsme viděli pravou kovbojskou bitku s létajícími třískami z nábytku. Byl div, že to všichni aktéři přežili ve zdraví. Stejně jako ve filmu se hned po bitce zjevila Tornádo Lou, naše umělecká pěnice, aby odzpívala svoji krásnou písničku. Že sklidila velký aplaus, to nebyl žádný div. Po chutné večeři (děkujeme, paní domácí!) hned nastoupila kapela 2-vecer--60-.jpgLádi Schůta a ta nás svojí produkcí provázela až do pozdních nočních hodin. Občas se zhaslo a k vidění byly krátké typické hlášky a ukázky z filmu. Po jedné z nich všichni přítomní dostali milý dárek – originální lahev s Kolalokovou limonádou. Věříme, že láhev s originální vinětou se stane trvalou připomínkou dnešního večera. Dámskou část programu opět připravila Anežka Lencová se svými barovými dámami a nutno říci, že to opět bylo velmi hezké, leckdo jen stěží poznával, kdo že ta krásná barová dáma vlastně ve skutečnosti je. Dámy nás pak 2-vecer--70-.jpgprovázaly a oblažovaly celý večer. Co by to bylo za gala večer, aby nebylo připraveno nějaké to opravdové překvapení. Tentokrát to bylo něco mezi krásou a uměleckým dílem – bodypainting přímo na místě, krásná, milá a vstřícná modelka měla na sobě ztvárněny motivy kovbojské a bowlingové. Dílo se dokončovalo v průběhu večera přímo před zraky nás všech. Jak to dopadlo nejlépe vypovídají fotografie. Jen snad na okraj... i ty rukavičky a punčošky jsou skutečně namalované... Práce byla dílem mistrů Evropy v bodypaintingu a výsledek sklidil obdiv všech. Nemohlo chybět ani losování celkem 5ti věcných cen, přičemž cenu nejhodnotnější – LED TV -  převzal Mirek Oliva. Líbilo se mu to. Bodejť by ne.... V průběhu večera se čas od času děly podivné věci, dokonce i ten slepec s bílou holí zabloudil do místnosti... Občas drobná potyčka, ale hudba začala hrát vždy včas a tím se všechny nebezpečné situace zažehnaly. Večer končil asi hodinu po půlnoci, ale mnozí u baru vydrželi i podstatně déle. Krátké VIDEO z gala večera, případně lze přehrát i z Videogalérie z levého menu.

3. den turnaje: to byla sobota a čekaly na nás týmy trojic. Po kvalifikačních 6ti hrách šli do čela, jak jinak, Hindrák – Kala, kteří si pro 3--6-.jpgtuto příležitost namluvili Honzu Fleischmanna. Jejich 3729 znamenalo průměr 206,2. Druhá trojice naházela 3552 a autorem byla slovenská sestava Ondrej Šovčík – Ján Debnár – Ivan Tahotný. Třetí po kvalifikaci byli naši Vlasta Ševčík – Vláďa Hübst – Anička Breindlová. Do finále šlo 7 českých týmů, 1 maďarský, 1 slovenský a 1 kombinovaný (Blanka Hanusíková, Dana Hanušová, Fero Kuziel ze Slovenska). Do superfinále postoupily 4 české týmy, 1 slovenský a ten jeden kombinovaný. Superfinále mělo jedno docela velké překvapení, tým Hindrák – Kala – Fleischmann skončil na šestém, tedy posledním místě. Ale tohle se stává, zná to úplně každý z nás. S převahou vítězí trojka Vráťa Kulhánek – Jiří Stulík – Mirek Oliva, před slovenským týmem Šovčík – Bednár – Tahotný a další českým týmem Breindlová – Hübst – Ševčík.

4. den turnaje: se konalo vyvrcholení, tedy Masters pro 36 nejlepších z All Events. Odehrály se 3 hry, 12 nejlepších šlo do finále, 2 hry play off a šestice vítězů hrála superfinále. Základní část vyhrál maďar Zoltán masters--24-.jpgSkobrics, posledním postupujícím byl s 599 Jiří Stulík, první nepostupující s 598 byla Anna Breindlová. V první části finále to byl boj na ostří nože, kolbiště pak musela opustit i některá hodně ostřílená jména. V superfinále se utkali 4 češi s jedním slovákem a jedním maďarem. Superfinále bylo ve znamení fenomenálního souboje mezi Zoltánem Skobricsem a Vladimirem Stanishevským. Zoltán Skobrics vyhrál se součtem 503, což je průměr 251,5 na hru! Fantastické... Druhý Vláďa Stanishevskiy zahrál 471, třetí Jirka Hindrák 418. Na dalších pozicích skončili Vladimír Pitaš, Vlastimil Ševčík a Igor Lendácky.

Ve všech dnech vítězové obdrželi zcela speciální osvětlené poháry a obálky s finančními prémiemi a nejlepší šestice pak sadu uzenin z dílny slovenského mistra řeznického a uzenářského Štefana Túrociho. Uděleno bylo dále i několik sponzorských cen, za což dárcům děkujeme.

Nejlepší ženou se stala Jana Lébrová, která zahrála i nejvyšší dámský nához. Nejvyšší nához vůbec měl na kontě Vladimir Stanishevskiy – 280.

Tím byl zakončen letošní Czech Old School. Děkujeme všem hráčkám a hráčům ze všech zemí, že si přijeli zahrát a pobavit se a jistě se se všemi uvidíme na příštím ročníku. Ještě před tím je ale možnost zajet si zahrát 1. ročník maďarského Old School, který je naplánován na termín 14. až 16. ledna 2016. Informaci o této akci ale naleznete v dalším článku věnovaném pouze tomuto tématu. Slovenský Old School 2016 ještě nebyl naplánován, ale obvykle bývá o prvním červnovém týdnu. Jak maďaři, tak slováci organizátorům děkovali za krásnou sportovní i zábavnou akci, což nás upřímně potěšilo. Děkujeme nejen jim, ale pochopitelně i všem hráčkám a hráčům z ČR, a to nejen za jejich díky, ale za to, že prostě přijeli s námi „pobejt“...

Naše poděkování patří sponzorům akce a rozhodně i pardubickému Bowlingzone, které se na akci perfektně připravilo, vše klapalo jak na drátku, poruchy byly jen zcela minimální, ochotný personál, veškerá organizační pomoc při této 4-denní akci. Velmi dobré jídlo, prefektní obsluha. Děkujeme!

Milan Soušek, Anežka Lencová

(organizace akce)

 

Náhledy fotografií ze složky 2015 Czech Old School, Pardubice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář