Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 24.02.2024 Olomouc - výsledky

25. 2. 2024

První turnaj 14. ročníku Českého Seniorského Poháru se odehrál v sobotu 24. února 2024 v Olomouci na Šantovce za skvělé účasti seniorek a seniorů z celé ČR. Hrálo se na lehkém mazacím modelu Main Street V2 o délce 41 stop. Výsledková listina dokumentuje, že byla k vidění řada vysokých náhozů. Přivítali jsme mezi sebou i 13 zcela nových hráček a hráčů, kteří se ČSP zúčastnili poprvé. A že se neztratili, to je vidět zřetelně ve výsledkové listině.

Tradičně jako každý rok na prvním turnaji ČSP dostali členové spolku Seniorbowling CZ dárek v podobě originálních ponožek v antibakteriálním provedení díky obsahu stříbra ve spodní části. Dárek připomíná i 15ti leté trvání našeho spolku Seniorbowling CZ (2009 - 2024). Věříme, že se tyto originální ponožky budou hodit...

Kvalifikace se tradičně hrála na součet 6 her + pomocné HDC pro ženy a hráče ve věku nad 60 let. Celkem 5 hráčských skupin bylo zachováno beze změny (2 pánské, 2 dámské). Kvalifikaci ovládl Petr Tomášek se součtem 1376 před dalšími v pořadí Standou Peřinou a Vláďou Hrdličkou. Nejlepší ženou kvalifikace se stala Jana Lébrová (1329). Nejvyšší hru v kvalifikaci předvedl Fanda Mlčák (275). Dlouho, až do téměř samotného závěru se zdálo, že to bude nához celého turnaje. Nakonec nebyl... Jako obvykle největší napětí panovalo u hráčů kolem čáry postupu (36. místo). Posledním, kdo se dostal do Finále, byla Anežka Lencová se součtem 1161. Nejlepší nepostupující se tak nechtěně stala Dáša Prokopová, které chybělo 8 bodů. Snad ji aspoň z části ukonejšila cena útěchy pro prvního nepostupujícího.

Finále na součet tří her, ke kterým se připočítává 50% kvalifikačního průměru. Tyto "drobné" navíc se mohou zdát jako nicotné, avšak při pohledu na konečnou Výsledkovou listinu je zřejmé, že právě tyto "drobné" body za výkony v kvalifikaci o konečném pořadí mohou spolurozhodovat. A to občas i v případě pořadí na stupních vítězů. Hned první sada her ukázala řadu kvalitních náhozů: 255 Anna Brokešová, 245 Áda Klepáček, 237 Gábina Malcová, 236 Vláďa Hrdlička, atd. Ve druhá sadě zabrali Pavlína Maléřová (243), Ondřej Surán (243), Milan Brokeš (240), Standa Peřina (234), Jana Marešová (221). Je zřejmě, že kdo by chtěl na bednu, musí zabrat i v poslední třetí finálové hře. A to se také stalo: excelují Ondra Surán s 279, Vláďa Pitaš s 244, Milan Brokeš s 243, Jana Marešová s 225. A světě div, právě tito všichni jsou na stupních vítězů, což dokumentuje i přehled dnes nejlepších:

  Muži 50-59 let Ženy 50-64 let Muži 60-69 let Ženy 65+ let Muži 70+ let
1. místo Ondřej Surán Jana Marešová Vladislav Hrdlička Anna Brokešová Vladimír Pitaš
2. místo Stanislav Peřina Gabriela Malcová Adolf Klepáček Marie Frýbortová Petr Tomášek
3. místo Milan Brokeš Pavlína Maléřová Jiří Hindrák Jiřina Zapletalová Zdeněk Havlíček

-19--absolutni-vitezove-turnaje-do-textu.jpgAbsolutními vítězi dnešního turnaje se stali Ondřej Surán a Jana Marešová.

Oba tady vidíme na fotce...

Všem úspěšným gratulujeme! Všichni na stupních vítězů obdrželi své ceny v podobě dárkových balíčků a sponzorských uzenin firmy Masna Krahulčí (za což děkujeme Otovi). Navíc ale zde máme letošní novinku: pouze vítězové všech kategorií na všech turnajích Seniorského Poháru obdrží navíc speciální cenu: extra edice červených ponožek seniorských šampionů! A právě ti dnešní vítězové jsou jejími prvním držiteli. Pro absolutní vítěze byla samozřejmě připravena i extra cena (viz foto).

Ocenili jsme tradičním způsobem nejvyšší náhozy ve všech pěti hráčských kategoriích, tj. kolik sis naházel, tolik Kč od nás dostaneš. Což proběhlo i dnes. Ondřej Surán 279 Kč, František Mlčák 275 Kč, Zdeněk Havlíček 255 Kč, Jana Lébrová 257 Kč a Anna Brokešová 255 Kč. Vzhledem k tomu, že dnes byl první turnaj roku jsme ty částky mimořádně zaokrouhlili na rovných 300 Kč. Užijte si je...

Roční žebříček: ve Výsledkové listině (níže ke stažení) vedeme i roční žebříček, do něhož se započítává 7 turnajů s nejvyššími bodovými zisky. Ale přiznánávány jsou navíc i prémiové body za vysoké náhozy (200 a více), ty jsou všem připočítávány ze zcela všech účastí na ČSP bez omezení počtu. Dlužno podotknout, že právě ty prémiáky často rozhodují o ročním pořadí hráčů v kategoriích. Po dnešku je samozřejmě roční pořadí rovno dnešnímu pořadí. Tuto informaci dáváme zejména pro ty zcela nové hráče, abychom na systém bodování upozornili.

Výsledková listina 24.02.2024 ke stažení (excel)

Děkujeme naprosto všem hráčkám a hráčům za účast, akce byla velmi příjemná, jak už je mezi námi seniory zvykem. Díky patří bowlingovému centru Šantovka a samozřejmě našim sponzorům.

V přiloženém Fotoalbu se podívejte na fotky z vyhlašování. Příště hrajeme 7. dubna v Chomutově. Je to neděle, bohužel to mimořádně nešlo jinak s ohledem na stále ubývající bowlingová centra a zájmy těch zbývajících. Pozvánku najdete ZDE a obsazovačka je na již již připravena k registraci.

Přejeme všem hezký den a těšíme se na 2. turnaj!

 

Náhledy fotografií ze složky 2024-02-24 Olomouc