Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2020-09-12, Brno - Výsledky

12. 9. 2020

Pátý turnaj Českého Seniorského Poháru měl několik specifik. Jednak šlo o přeloženou akci z důvodu konání Finále ABL v našem původním termínu, kterému jsme po dohodě ustoupili. Jednak se proti nám dnes vypravil turnaj Ebonite v Praze, který se hraje obvykle vždy o první sobotě v měsíci. Dnes byla  ale druhá sobota. A samozřejmě, rostoucí covid-19 a související obavy. s čímž souvisela i řada odhlášek z turnaje. Nakonec se nás v Brně na mazání Middle Road sešlo přesně 50. Za to patří poděkování všem přítomným. Bylo skutečně teplo, nejen venku, ale i v centru, a tak se olej velmi rychle rozplýval, roztahoval a způsoboval tak obtíže excentrikům především. Nikoliv však všem, o čemž svědčí konečná výsledková tabulka. Nicméně pojďme popořadě...

Kvalifikaci vyhrává Tomáš Rathouský s 1283, jemuž se prostě dařilo a padaly mu věci i někdy neuvěřitelné. Marně jej stíhali ostatní: Jirka Vrážel, Ondra Surán a další. Nejlepší ženou v kvalifikaci byla Maruška Frýbortová. Do finále šlo jako obvykle 36 nejlepších, dnes 10 žen a 26 mužů. Posledním postupujícím do Finále se stal Jirka Zelinka, v ženách Jiřinka Zapletalová. Cenu útěchy obdrželi Pepa Kučera za prvního nepostupujícího a Tonda Osička za samotný chvost kvalifikace. Vylosovanému Pepovi Colonovi bylo vráceno startovné.

Finále na 3 hry (plus průměr z kvalifikace jako 4. hra) bylo docela zajímavé. V první hře Standa Nejezchleba dal 223, což bylo nadějné do dalších her, ale za ním byli ještě další 4 dvoustovkáři. Druhou hru uchopil do své režie Milan Soušek číslem 235, Pavel Nádvorník zahrál 201, ostatní trochu zaostali, možná pod očekáváním, co bude dál? Milan Soušek zahrál 217, Jirka Vrážel dal 209, Evča Štefková 200. Takže dnešek byl v dámách ve znamení vlastně už tradice a v mužích se zrodilo překvapení. Milan Soušek v kvalifikaci letargický až apatický se ve finále z ničeho nic chytil a vše dovedl až ke skutečně překvapivému konci. I samotný Jirka Vrážel po Finále řekl, že "tohohle jsem si nepohlídal". A to je vlastně co říct...

Připomínáme, že dámské kategorie střední a starší byly podle propozic sloučeny do jedné, ale... Počet žen v kategoriích je velice nevyrovnaný, někdy se v jednotlivých kategoriích vyskytuje skutečně málo jedinkyň, jednou v nejmladší, příště v nejstarší, a tak dnes padlo rozhodnutí, že zbývající 3 turnaje budou odehrány v dámských kategoriích 50 až 63 let a 64+ let. Snad se to usadí... Dnes se to projevilo v tom, že v kategorii A byla jedna jediná hráčka, která tak získala prvenství, aniž měla s kým bojovat.

Konečné výsledky absolutní i v kategoriích ukazuje tabulka:

Muži 50-59

Muži 60-69

Muži 70+

Ženy 50-59

Ženy 60+

Pavel Nádvorník

Milan Soušek

Stanislav Nejezchleba

Hana Matoušková

Marie Frýbortová

Miroslav Křesťan

Jiří Vrážel

Tomáš Rathouský

x

Eva Štefková

Václav Hrdlička

Josef Colon

Michal Poprocký

x

Jana Plešingerová

Absolutní vítěz: Milan Soušek

Absolutní vítězka: Marie Frýbortová

Gratulujeme všem hráčkám a hráčům na stupních vítězů a zejména pak absolutně nejlepšímu muži a absolutně nejlepší ženě.
V ročním žebříčku to znamená docela zajímavé přesuny, nicméně dnes byl pátý turnaj a naplánováno jich je celkem osm. Takže další 3 jsou ještě před námi. Do celoroku se počítá 6 nejlepších výsledků. 
Děkujeme brněnskému vyšperkovanému centru s mnoha možnostmi dalších zábav pro děti i dospělé, osazenstvu kuchyně a novému obsazení postů bowlerů.
Příště hrajeme 28. září 2020 v Olomouci, jde o šestý turnaj série, který se hraje o svátečním dnu a tak očekáváme rapidně vyšší počet hráčů bojujících nejen o denní umístění a celoroční pořadí, ale také o 2 osobní vozy, které na celý rok dostane propůjčen absolutní vítěz ČSP 2020 a 1 vylosovaný ze všech dosavadních účastníků ČSP. Každý start = 1 los v osudí. Informace o dalším turnaji naleznete ZDE. Zveme všechny seniorky a seniory a věříme, že se stejně jako dnes a na minulých turnajích pobaví s přáteli, jakož i vlastní hrou. Snažíme se věřit, že nyní stále se rozšiřující covid-19 nezastihne nikoho z nás a hlavně, že zůstaneme zdrávi a natěšeni na další akce ČSP.
Na fotce vidíte dnes dva nejlepší - Milan Soušek, Marie Frýbortová. Podívejte se ale i na přiložené Fotoalbum s dalšími fotkami z Brna a dnes nejlepších.
absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2020-09-12 Brno