Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. turnaj ČSP 2018, Brno - Výsledky

23. 9. 2018

Autobahnem projeli nejlépe Jirka Vrážel s Maruškou Frýbortovou

Brněnské centrum Bowling Brno hostilo již osmý turnaj Českého Seniorského Poháru. Což mimo jiné znamená, že už se začínají odepisovat body v roční tabulce. Protože z 10ti turnajů se jich započítává 7 těch pro každého lepších. Dnes byl připraven sportovní mazací model Autobahn, což je trochu delší a mastnější model s nejednoznačnou strukturou. Každý hledal a hledal, někdo našel, někdo ještě ne… Stejný model zde bude i na Czech Old School 2018 za týden. Celkové průměry šly trochu dolů, většinou však nikoliv drasticky. Kamarádi na Slovensku si ho nechali namazat na jejich turnaji a byli na tom prakticky stejně, jako my v Brně dneska. Takže asi nelze očekávat na Czech Old School náhozové nářezy, ale spíše se uplatní ti, kdo hledali a našli. Přesnost, přesnost, přesnost, to bude zřejmě hlavním motivem úspěchu. Uvidíme. Ale vraťme se k dnešnímu Českému Seniorskému Poháru.

Kvalifikaci ovládli Jirka Hindrák, Jirka Vrážel, rovinář Tomáš Rathouský, Vláďa Hübst. V dámské části na tom byly nejlépe Dana Hanušová a Jana Lébrová.

O mazací pauze před finálem počítač vybral trojici hráčů, v níž každý obdržel mimořádnou hotovostní prémii 200 Kč. 

Do finále dnes postupovalo 25 mužů a 11 žen, tedy podobně, jako v celém roce 2018. První finálovou hrou jde do čela Petr Mráček s 244. Velmi slušný výkon. Druhé hry zvládl nejlépe Jirka Vrážel s 238. Třetí a poslední hra rozhodla: Aleš Drábek dává 246, což mu stačí na prvenství v jeho kategorii, 244 hraje Jarda Růžička, ale předchozí hry nic moc, takže nic. Takže 206 Jirky Vrážela stačilo na prvenství nejenv jeho věkové kategorii, ale i v celkovém součtu v kategorii mužů. V dámách byla nejlepší Maruška Frýbortová před Janou Lébrovou a Blankou Hanusíkovou.

Poděkovat se sluší sponzorské firmě Masna Krahulčí.

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Aleš Drábek, Jiří Hindrák, Jiří Harašta

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Blanka Hanusíková, Lenka Germanová

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, Petr Mráček, Richard Nosek

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Hana Chládková, Danuše Krejčová

Muži 65+ let: Jaroslav Růžička, František Brokeš, Tomáš Rathouský

Ženy 65+ let: Jana Plešingerová, Dagmar Prokopová, Anna Brokešová

Absolutními vítězi se dnes stávají: Jiří Vrážel a Marie Frýbortová

Nejvyšší nához turnaje 255 zahrál Jarda Růžička. Děkujeme všem příchozím hráčkám a hráčům za krásné odpoledne, gratulujeme ke skutečně skvělým výsledkům. Ty už jsou zabudovány i do aktuálního republikového bodovacího seniorského žebříčku Senior Masters.

Roční žebříček se už stává velmi důležitým, z celkem 10ti turnajů se jich do celoroku započítává 7 nejlepších. V žebříčku mužů je pořadí na čele Jiří Vrážel, Jiří Stulík, Jiří Hindrák. Zdá se, že jméno Jiří je synonymem pro úspěch. Volný start na ME 2019 ale bude patřit pouze nejlepšímu z nich. V dámské kategorii je na tom celkem jasně nejlépe Jana Lébrová, druhá je Dana Hanušová a třetí Marie Frýbortová.

Výsledky dnešního 8. turnaje ČSP jsou už zapsány i do republikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters 2018. A nejlepší muž a žena po roce 2018 obdrží od Seniorbowling CZ vstupné na něj zdarma. Šanci má ještě docela dost hráček a hráčů. Podívejte se na to...

Devátý, tedy předposlední turnaj ČSP 2018 se bude hrát v Pardubicích 20. října 2018. Poslední runda je vyhrazena pro hráče min 150 km od Pardubic. Informace a přihlášky do 9. turnaje jsou již dostupné. Obsazovačka je na to připravena a lze se sem hlásit.

Milan Soušek, 23.09.2018

Výsledková listina ke stažení

Fotky: absolutní vítězové turnaje Jiří Vrážel a Maruška Frýbortová. Dále pak Jarda Růžička coby majitel nejvyššího náhozu. V přiloženém fotoalbu pak jsou další fotky, včetně vítězů jednotlivých kategorií.

 

absolutni-vitezove---jiri-vrazel--marie-frybortova.jpgnejvyssi-nahoz---jaroslav-ruzicka.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-09 Brno