Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. turnaj ČSP, Chomutov - Výsledky

19. 8. 2018

7. turnaj: ČSP se dvěma rekordy. Nejlepší Jana Lébrová.

Seniorský Pohár hraný 18. srpna 2018 v Chomutově zaznamenal 2 rekordy. Ani jeden z nich není právě pozitivní, ale tak se prostě věci mají. Prvním je nejnižší počet hráčů na ČSP vůbec a druhým nejnižší nutný kvalifikační součet pro postup do finále. Oba rekordy mají souvislost s historicky tradiční nejnižší průměrnou návštěvností ČSP v Chomutově ze všech bowlingových center, že jsou letní dovolené v plném proudu, velmi teplé počasí, sportovní mazací model. Turnaje se zúčastnilo 43 hráček a hráčů a tak postup do finálové třicetšestky nebyl nijak extra náročný.

Kvalifikaci dnes vyhrává Standa Nejezchleba se součtem 1283 před druhým Vláďou Hübstem, a třetími Janou Lébrovou a Alešem Synkem. Standa zahrál mj. 255, což zůstalo náhozem turnajového dne. K postupu do finále stačilo mít na kontě 1013 (Josef Bešík), resp. 991 (Dagmar Stulíková). Tak nízké součty se ještě na žádném jiném turnaji nevyskytly. Pochopitelně svoji roli mělo i sportovní mazání 41 stop. Dále tedy nepostupovalo pouze 7 hráček a hráčů.

I dnes se losovaly ze všech startujících dva, kteří obdrželi hotovostní prémii 200 Kč. Dnes se z toho mohli radovat Petr Pekár a Anička Brokešová. I dnešní turnaj obdařila sponzorská firma Krahulčí svými uzeninovými specialitami, za což děkujeme!

Finále na součet 3 her rozehrál svým trhákem 253 Mirek Křesťan. Obecně vysloveně kvalitních vysokých her bylo poskrovnu, toto byla jedna z nich. Podobně jako Mirek v první, zazářil Jirka Vrážel ve druhé hře – 244. Krásných 232 dává Mirek Oliva. Třetí hra pozvedla Jirku Stulíka, zahrál 225 a z 221 se radovala i Jana Lébrová.

Ve finálovém součtu se nejlepším hráčem turnaje stává Jana Lébrová s 648, pouhý bodík za ní končí Jirka Vrážel. Spokojeni byli i Mirek Oliva, Mirek Křesťan a Vojta Plánička, všichni měli finálový průměr přes 200.

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích:

 Muži 50-57 let: Miroslav Křesťan, Miroslav Oliva, Petr Pekár

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Lenka Germanová, Ivana Šmejkalová

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, Richard Nosek, Vladislav Dedera

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Dana Soukupová, Miloslava Suchánková

Muži 65+ let: Vojtěch Plánička, Stanislav Nejezchleba, Vladimír Pitaš

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Zdenka Pláničková

Absolutními vítězi dnes jsou: Jana Lébrová a Jiří Vrážel.

Jak je vidět, dnes se k medailovým hodům dostalo i pár těch, co na ně dosáhnou jen zřídka a v případě Ivany vlastně i zcela poprvé. Bodové příděly do roční tabulky počet účastníků turnaje nijak neovlivňuje, snad je ti, co zůstali ve spodní části tabulky se i tak mohli radovat z dost zajímavých bodových přínosů. A samozřejmě připočítávány jsou i bonusové body za hry 200+, které dokáží celkovým ročním pořadím také trochu zamíchat.

Do ročního žebříčku se započítává 7 turnajů z celkem deseti. Od příštího už tedy mohou nastat bodové odpisy u těch, kteří dosud mají odehráno všech 7 turnajů. V mužích je na čele trojice Jiřích v pořadí: Vrážel, Stulík, Hindrák. V dámské části je pořadí Dana Hanušová, Jana Lébrová, Eva Štefková.

Příští turnaj ČSP 2018 se letos podruhé odehraje v novém centru Bowling Brno 22. září 2018. Obsazovací listina je na to již připravena, lze se ihned hlásit. Poslední runda je určena hráčům nejméně 150 km od Brna. TADY jsou o příštím turnaji informace.

Těším se na Vás všechny v září, týden před Czech Old School. Mazací model na zářijovém ČSP bude stejný, jako na následujícím Czech Old School.

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 18.08.2018

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Janu Lébrovou a Jiřího Vrážela.  Nezapomeňte se podívat dole do fotoalba i na další fotky.

absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-08 Chomutov