Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. turnaj ČSP 2018, Pardubice - Výsledky

22. 4. 2018

4. turnaj ČSP: Jirka Stulík zaskočil všechny, v ženách vládla Dana Hanušová

Pardubice přivítaly na 4. turnaji ČSP 79 hráček a hráčů. Jejich bowlingové snažení mělo podpořit kratší mazání 38 stop. Dvoustovek padalo skutečně hodně. Na druhou stranu některým život komplikovalo. Tak už to ale bývá, co jednomu sedí, jinému moc ne, jakáž pomoc...krahulik.png

I dnes jsme byli podpořeni štědrými sponzorskými cenami – letos vlastně již tradiční Masna Krahulčí s jejich na výsost výbornými uzenářskými výrobky a dnes nově i firma Zeotrade, velkoobchodník ovocem a zeleninou. A protože sobota byla opravdu teplá, tak jsme se rozhodli naši obvyklou malou pozornost pro všechny hráče trochu obměnit: zeotrade-logo-vyrez.jpgmísto různých obvyklých sladkých pamlsků si všichni dnes pochvalovali dobře mraženého Míšu. Hodilo se to, a tomu jsme moc rádi… :-)

Kvalifikaci vyhrává v dnes krásné formě hrající Petr Tomášek (1360), před Mirkem Křesťanem (1320). V dámské části měla kvalifikaci nejlepší Jana Lébrová (1307). Nejvyšší hru dne ale zahrál Marek Mlynář (280), za což podle pravidel obdržel hotovostní prémii. Posledními, kteří se propracovali do finále, byli Míla Šolc a Maruška Konečná. V seznamu nepostupujících dnes bylo docela dost překvapujících jmen, co jindy nemají s postupem problém. Ale takový je bowlingový život…

Před finálovými hrami se losovala čtveřice ze všech hráček a hráčů, která obdržela finanční injekci pro vylepšení dnešního odpoledne. A vedle toho si šestice vylosovaných hráčů domů odnášela sponzorský ovocný balíček o váze nějakých 5 kg každý. Viz naše foto. Oběma sponzorům Masna Krahulčí a Zeotrade děkujeme. S vaší podporou i ty splity vypadají tak nějak jinak...

Finále na součet 3 her od nuly nabralo tempo hned zkraje. Petr Tomášek dává 249, Jirka Hindrák 246. Ostatní zůstali v menším, či větším odstupu za nimi. Druhá hra ale obrací dějiny – Jirka Stulík se rozhodl potrápit papírové favority a hraje 268. Standa Nejezchleba nezůstává moc pozadu – 255. Jirka Vrážel 236, Oto Kunc 233, Milan Soušek 223. Petr Tomášek a Jirka Hindrák mírně přibrzdili. Tím se otevíral před třetí hrou prostor pro celkem dost zájemců o celkový úspěch. Ten se projevuje především přítomností na bedně a v hledáčku fotoaparátu. Třetí hry přinášejí rozuzlení: Jirka Stulík pokračuje v krasojízdě – 245, Marek Mlynář dává 235, Fanda Čermák 231. Rozhodující ale nejsou jednotlivé pěkné hry, nýbrž jejich součet. A ten dává všem na vědomí: mužem dne se stává Jirka Stulík (696) před Petrem Tomáškem (678) a Jiřím Hindrákem 653). Ženou turnaje je Dana Hanušová (617), za ní s odstupem se nachází Dáša Stulíková (571) a třetí příčka patří Danuši Krejčové, což bylo při pohledu na dnešní startovní dámskou listinu docela překvapení.

 Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Marek Mlynář, Miroslav Křesťan

Ženy 50-57 let: Dana Hanušová, Jana Lébrová, Irena Šlechtová

Muži 58-64 let: Jiří Stulík, Petr Florík, Jiří Vrážel

Ženy 58-64 let: Dagmar Stulíková, Danuše Krejčová, Kristýna Janočková

Muži 65+ let: Petr Tomášek, Stanislav Nejezchleba, Vladimír Pitaš

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Dagmar Prokopová, Dagmar Tomášková

Absolutními vítězi dnes jsou: Jiří Stulík a Dana Hanušová. 

Všem úspěšným gratulujeme! Dnešní výsledky se hned propisují i do respublikového seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters 2018, kde vedle bodů za pořadí hrají velkou roli i odstupňované prémiové body za všechny hry 200 a více. Ten je již rovněž k dispozici.

Pátý turnaj ČSP 2018 je tak trochu pro všechny v očekávání, zcela poprvé se totiž hraje v novém centru Bowling Brno, kde bude Seniorský Pohár opravdovou zatěžkávací zkouškou. Hrajeme v sobotu 26.05.2018. Dosud se tam konaly akce menšího rozsahu. Nesmíme však zapomenout na nový turnaj Moravia Open (S), který se hraje v tomto centru o týden dříve 20.05.18 s předehrávkami za velmi snížené startovné v sobotu 19.05.18.

Očekáváme docela velký zájem, registrujte se do ČSP pokud možno brzy. Poslední kvalifikační runda NENÍ určena hráčům z Moravy, ty prosíme, aby se zapisovali pouze do rund předchozích. Děkujeme za pochopení.

Výsledková listina ke stažení

Těším se na Vás na všechny v květnu v Brně!

Milan Soušek, 22.04.2018

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Jirku Stulíka a Danu Hanušovou. Na další fotce Marka Mlynáře, autora nejvyššího náhozu. Nezapomeňte se určitě podívat dole do fotoalba z dnešního turnaje a vyhlašování vítězů.

absolutni-vitezove-turnaje.jpgnejvyssi-nahoz---marek-mlynar.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-04 Pardubice