Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. turnaj ČSP 2018 - Výsledky

23. 2. 2018

Zličínské krátké zvládli nejlépe Jaroslav Butal a Jana Lébrová

Chřipky se podepsaly negativně na dnešní účasti, přišlo 15 vesměs zdravotních omluv. Jinak ani mrazivé počasí neodradilo 73 hráček a hráčů od účasti na 2. turnaji ČSP v Praze na Zličíně. Krátký mazací model kategorie A nebyl úplně jednoduchý, mnozí se s ním potýkali, nicméně bylo spravedlivé pro všechny stejně.

Kvalifikace roztažené do 3 dnů zvládli nejlépe Aleš Drábek se součtem 1313 z 6ti her a Miluše Nováková s 1204. Po skončení kvalifikací byli vylosování 4 hráči, kteří obdrželi speciální finanční prémii ke zpříjemnění dnešního odpoledne.

Do finále postupovalo 11 žen a 25 mužů, posledními postupujícími se stali Jirka Harašta a Dáša Flegelová.

Finále na součet 3 her od nuly začali první hrou nejlépe Tomáš Rathouský a Jarda Butal, obecně ale byly hry nižší, než obvykle. Ve druhé hře si své šance na celkový úspěch zvýšil Jirka Stulík, vyšší úroveň držel i Jarda Butal. Třetí hry přinesly přece jen trochu vyšší čísla: 238 Michal Poprocký, 236 Jiří Stulík, 234 Marek Mlynář, 225 Jaroslav Butal. Už jen z tohoto výčtu vyplývá, že Jarda Butal zahrál vyrovnaně všechny finálové hry a dnes po právu vítězí. Mezi ženami hrála nejspolehlivěji Jana Lébrová, jež se tak podruhé za sebou stává letos absolutní vítězkou mezi dámami. Nához turnaje patří Ivanu Burianovi – 256. 

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích: 

Muži 50-57 let: Pavel Prokůpek, Marek Mlynář, Aleš Drábek 

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Blanka Hanusíková, Dana Hanušová

Muži 58-64 let: Jaroslav Butal, Jiří Stulík, Vlastimil Ševčík 

Ženy 58-64 let: Eva Štefková, Dáša Flegelová, Kristýna Janočková

Muži 65+ let: Michal Poprocký, Tomáš Rathouský, Oto Kunc 

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Zdenka Pláničková  

Absolutními vítězi dnes jsou: Jaroslav Butal a Jana Lébrová.  

Všem úspěšným gratulujeme! Výsledky se samozřejmě hned propisují i do seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters 2018, kde vedle bodů za pořadí hrají roli i prémiové body za všechny hry 200 a více. Ten je již rovněž k dispozici. Pár úspěšných opustilo hernu dříve, než byly vyhlášeny výsledky a tak jejich ceny u nás zůstávají uloženy do příštího turnaje s výjimkou toho, co by mohlo do té doby podlehnout zkáze...
I v letošním ročníku se opět bojuje o dvě hlavní ceny pro nejlepšího muže a nejlepší ženu ročníku 2018 – start na ME seniorů 2019 v Bologni, Itálie zdarma. Tam už jednou ME seniorů bylo a byly vyhlášeny kvóty hráčů pro jednotlivé země. Lze očekávat, že tomu tak bude i v roce 2019. Proto i my coby organizátoři ME za ČR musíme stanovit nějaké kritérium. A protože je to ME seniorů, tak kritérium vychází rovněž ze seniorských akcí konaných v ČR. Konkrétně jde o Český Seniorský Pohár. Je třeba absolvovat nejméně 4 turnaje ČSP v roce 2018. Nominace bude vycházet z ročního žebříčku ČSP a dosažených čistých průměrů, odřezávat se budou hráči odspoda, od nejnižšího průměru.

Třetí turnaj ČSP 2018 se bude hrát v Olomouci 17.03.2018 a ještě upozorňujeme, že dubnový Seniorský Pohár se bude hrát v Pardubicích a až květnový v novém centru v Brně (původně bylo v dubnu Brno, v květnu Pardubice).

Poslední sobotní runda v Olomouci je vyhrazena hráčům z Čech. Obsazovačka je již přichystána, takže se lze hned hlásit.

Speciální poděkování patří našemu sponzorovi – Masna Krahulčí a samozřejmě všem účastníkům turnaje.

Milan Soušek, 25.02.2018

Výsledková listina ke stažení 

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Jardu Butala a Janu Lébrovou. Na další fotce pak Ivana Buriana, autora nejvyššího náhozu, spolu s ním je tam Aleš Drábek. Nezapomeňte se podívat dole do fotoalba z dnešního turnaje a vyhlašování vítězů.

absolutne-nejlepsi-muz-a-zena.jpgnejvyssi-nahozy.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-02 Praha Zličín