Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. turnaj ČSP (Finále), Brno - Výsledky

25. 11. 2018

Finálový 10. turnaj: Ivan Burian a Dana Hanušová, ale roční pořadí patří jiným: Jiří Hindrák obhajuje, Jana Lébrová poprvé v historii

Na závěrečný finálový turnaj Českého Seniorského Poháru 2018 se do Brna přišlo pokusit uspět 70 hráček a hráčů. Děkujeme nejen těm dnešním, ale naprosto všem, kteří v roce 2018 ČSP absolvovali. Díky vám všem je ČSP nejnavštěvovanější měsíční turnajovou sérií. Věříme, že to vydrží i v příštím roce.

Nebudeme se příliš zabývat kvalifikací, máme toho dneska na srdci hodně… Mazání Stonehenge přivedlo hodně lidí k výkonovému nadšení, část lidí k rozpakům, to už tak bývá. Ale sem tam jsme zaslechli i nějaký ten údiv (s tímhle krásným průměrem jsem až… - dosaďte si sami). Tak jen krátce, v této fázi byl nejlepší Ivan Burian (1317) a Josef Bočan (1304), v dámách Dana Hanušová (1280) a Marie Frýbortová (1204). Co do náhozu ale všem vytřel zrak Vlastík Chládek (268!). Poznámka: já jsem s ním hrál na dráze, Vlastík si vybíral strajky, já parohy, takže nám to spolu krásně fungovalo…). Na postup do finále bylo třeba mít na kontě 1125 (Walter Enders), resp. 1090 (Marie Konečná).

Finále bylo smrští „modrých her“, tedy výkonů 200+. Dana Hanušová jde do čela famózně: 259. Druhou hrou famozitu přebírá Ivan Burian, taky 259. Třetí hra udělala velkou radost Mirkovi Křesťanovi: 249. Nerozhodují ale jednotlivé hry, nýbrž finálové součty. A tady se ukazuje realita: Ivan Burian 749, Petr Tomášek 727, Mirek Křesťan 673. V dámské části Dana Hanušová 693, Anežka Lencová 655, Marie Frýbortová 631. To je šestice dnešních lídrů. Gratulujeme všem k nádherným výkonům!

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Ivan Burian, Miroslav Křesťan, Jiří Hindrák

Ženy 50-57 let: Dana Hanušová, Blanka Hanusíková, Ivana Bočanová

Muži 58-64 let: Petr Mráček, Jiří Vrážel, Karel Levák

Ženy 58-64 let: Anežka Lencová, Marie Frýbortová, Hana Chládková

Muži 65+ let: Petr Tomášek, Tomáš Rathouský, Jan Lakomý

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Alena Endersová, Dagmar Prokopová

Absolutními vítězi dnešního turnaje jsou: Ivan Burian a Dana Hanušová.

V ročním žebříčku 2018 bylo už předem pár věcí jasných, ale další několik se rozhodlo právě až dnes. Konečný roční žebříček ČSP definoval absolutní vítěze, kteří obdrželi tradiční speciální cenu: poukaz na startovné na ME seniorů 2019 zdarma. Ostatní nejlepší na prvních 3 místech všech kategorií dostali speciální ručně vyráběné keramické poháry, které se stanou ozdobou obýváků, případně ložnic.

Roční konečné pořadí ČSP 2018:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Miroslav Křesťan, Aleš Drábek

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Dana Hanušová, Blanka Hanusíková

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, Jiří Stulík, Vladislav Dedera

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Eva Štefková, Dagmar Stulíková

Muži 65+ let: Petr Tomášek, Vladimír Pitaš, Tomáš Rathouský

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Dagmar Prokopová

Absolutními vítězi ročníku 2018 jsou: Jiří Hindrák a Jana Lébrová.

V souvislosti s vyhlašováním celoročních výsledků máme jednu velkou omluvu a současně prosbu: Při softvérovém zpracování výsledků a jejich přenosu do ročního žebříčku se na místě vyskytly problémy. Na základě prezentovaných žebříčků bylo v kategorii mužů 65+ vyhlášeno pořadí Vladimír Pitaš, Petr Tomášek, Tomáš Rathouský. Po nočních opravách nesprávně spočítaných ročních výsledků je ale pořadí v této kategorii Petr Tomášek, Vladimír Pitaš, Tomáš Rathouský. Omlouváme se tímto Petrovi i Vláďovi, netušili jsme, že jsou v softvéru nějaké chyby, Pepa nás na to neupozornil, možná to ani sám v té chvíli nevěděl… Prvenství náleží Petrovi a prosíme tedy, aby si Vláďa Pitaš s Petrem Tomáškem prohodili příležitostně předané pamětní sošky za 1. a 2. místo. I na fotce je tím pádem pořadí chybné, vítězem kategorie M 65+ se stal Petr Tomášek, který v závěrečném turnaji exceloval a Vláďu v celkovém pořadí přeskočil… Chlapci, naše omluva!

Na základě dnešních výsledků jsme již publikovali aktualizovaný žebříček Senior Masters 2018, podívejte se na to. Do Finálového turnaje Senior Masters 2018 postupuje 10 nejlepších mužů, 10 nejlepších žen a z každé kategorie 5 nejlepších. Změnit stávající pořadí může již jen poslední turnaj Moravia Open. Termín konání Finále Senior Masters je v jednání, pravděpodobný je leden 2019, centrum Bowlingzone Pardubice. Informace zveřejníme, jakmile bude termín definitivně potvrzen.

Máme ještě jednu zajímavost – a to statistickou. Podívejte se na historické tabulky shrnující všechny ročníky Českého Seniorského Poháru - viz níže. Celkem se ČSP zúčastnilo ve všech ročnících 286 seniorských hráček a hráčů. Je to docela zajímavé pokoukání….

A závěrem snad ještě informace o roku 2019: termíny ČSP 2019 najdete už dnes v Termínovém kalendáři 2019. První turnaj ČSP 2019 se koná 26.01.2019 v Pardubicích. Hlásit se tam už je možné TUDY, kde jsou i potřebné informace. Jako obvykle je poslední runda vyhrazena pro hráče min. 150 km od Pardubic. Prosím, respektujte to, víme, že každý by chtěl přijet, odehrát, do finále a domů, ale hráči z velkých vzdáleností to mají výrazně časově náročnější. Co do Propozic ČSP 2019 se toho mnoho nemění, snad jen dvě nové věci: při registraci do prvního startu je nutné uhradit současně všechny objednané restarty bez možnosti návratku startovného za restarty. A druhá věc: zavádíme Black list se seznam těch, co se přihlásili a bez omluvy na turnaje nepřijeli. Ti nebudou moci jednak startovat v poslední rundě následujícího turnaje a jednak po nich budeme chtít 50% startovného za objednaný a neuskutečněný start. Nejsou to časté případy, ale trápí nás to, protože tito lidé blokují start jiným, odpovědnějším. Díky za pochopení.

Na fotce vidíte absolutního vítěze ročníku 2018 Jirku Hindráka, bohužel Jana Lébrová, nejlepší žena, dnes nebyla. Nezapomeňte se podívat do Fotoalba níže na všechny fotky.

Ještě jednou díky všem seniorkám a seniorům, užijte si zbytku roku, hezké Vánoce a veselého Silvestra vám všem přeje seniorkám (a seniorům) oddaný

Milan Soušek, 24.11.2018

Výsledková listina ke stažení

Historický souhrn Českého Seniorského Poháru

 

21---rocni-poradi---absolutni-vitezove--jana-lebrova-chybi-.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-11 Brno