Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2017-08 Praha Zličín - výsledky

17. 8. 2017

Alešové nejlepší, Jirkové hned za nimi

Téměř 80 hráček a hráčů navštívilo prázdninový Český Seniorský Pohár, na němž byl použit krátký mazací model. Jak to tak bývá, někdo na něm hrál suprově, jiný jen velmi ztěžka. Obecně však padala čísla vysoká…

Kvalifikace se stala procházkou růžovým sadem pro Aleše Synka a Jirku Hindráka. Aleš si zahrál 288 a to už nikdo nepřekonal, takže má nához turnaje. Jeho kvalifikační průměr 232 je famózní. Pro něho to ale bylo jen zahřívací kolo. Do finále se dostali se štěstím i Ota Frýbort a Dana Soukupová. Mezitím došlo k losování startů zdarma na září a tady si své štěstí vybrali Petr Tětek a Josef Kučera. Nejlepší ženou v kvalifikaci byla Míla Nováková se součtem 1211.

Finále bylo skutečně dramatické. První hrou se ujímá vedení Pavel Prokůpek (259), v patách mu je Jirka Vrážel (258), vysoce hrají i Aleš Synek (248), či Vláďa Pitaš (233). V dámské části s hrou 223 jde do čela Dáša Stulíková. Ve druhé hře přebírá otěže Aleš Drábek (287), nahoru se dere Jirka Hindrák (247), i Tomáš Rathouský (243). V ženách tlačí na pilu Dana Soukupová (218). Třetí hra patří Alešovi, tedy Synkovi, hraje 267 a tím všechny konkurenty stlačil pod sebe. Jeho průměr? 246! V dámské části se štěstěna kloní k Daně Soukupové, která zaznamenala stejný finálový výsledek jako Dáša Flegelová, ale má vyšší hru.

Aleš Synek a Dana Soukupová jsou absolutními vítězi srpnového turnaje. Gratulujeme!

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Aleš Synek, Aleš Drábek, Jiří Hindrák

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Jana Lébrová, Lenka Tětková

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, Jiří Stulík, Richard Nosek

Ženy 58-64 let: Dana Soukupová, Dáša Flegelová, Dagmar Stulíková

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Tomáš Rathouský, Jaroslav Pleticha

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Jana Plešingerová, Dagmar Prokopová

Roční žebříček se pomalu plní, máme za sebou již 7 turnajů, takže v dohledu jsou již i bodové odpisy. Aktuální je již i žebříček Senior Masters, jenž je ZDE k vidění.

8. turnaj ČSP 2017 se bude hrát v Pardubicích 23. září. Hlásit se tam je již možné, obsazovačka je na to již připravena.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, jakož i Zličínu a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích. Nejbližší je Seniorský pohár dvojic, který se odehraje 9. září v Pardubicích.

Milan Soušek, 27.08.2017

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíte absolutní vítěze turnaje, další fotky jsou ve fotoalbu – viz dole)

absolutni-vitezove---ales-synek--dana-soukupova.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-08 Praha Zličín