Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 9. turnaj, Chomutov, výsledky

22. 10. 2016

Miluše, Aleš, Jan... dnešní trio lídrů

Přeskočit až na konec prostě musím… Devátý, tedy předposlední v roce 2016, turnaj Českého Seniorského Poháru byl ve znamení krátkého mazacího modelu. Dnes 36 stop. Někdo ho nemusí, někdo celkem ano, někdo „krátké“ miluje… Překvapila smršť vysokých čísel a finálové výsledky trojice dnešních jasných lídrů. Míla Nováková finálový součet 661, Aleš Synek 660, Honza Fleischmann 657. Byla to krásná finálová podívaná. Míla před dnešním turnajem věděla, že tu není Blanka a že pokud uspěje, získá obrovskou naději na zisk ročního prvenství a tím i start na ME v Irsku zdarma. Nezpanikařila a zahrála prostě skvěle. Vraťme se ale na začátek.

Chomutovského turnaje se zúčastnilo moc pěkných 60 seniorek a seniorů. Kvalifikaci zvládl suverénně nejlépe Aleš Synek se součtem 1347. Držel se jej druhý Aleš, tedy Aleš Drábek a k tomu přispěla jeho hra 289, za níž převzal hned na místě prémii 500 Kč. Ale na Aleše č. 1 to nestačilo, jeho součet byl 1323. Mezi ženami kralovala s 1174 Maruška Frýbortová. Míla v kvalifikaci hledala a hledala, něco vyšlo, něco ne, ale bylo z toho 1132. Obecně dvoustovek se urodilo asi více, než kdo čekal…

Do finále jde 36 nejlepších, dnes to bylo 10 žen a 26 mužů. Domů spěchala Hanka Chládková a dost předčasně kolbiště opustil i Ludva Horák. Oba „finalisté“ byli nahrazeni prvními nepostupujícími. Ještě před finálem proběhly dvě události: jednak rozlosování skupin A a B Finále Seniorské Bowlingové Ligy, výsledek je uveřejněn na ligových stránkách seniorů www.seniorbowling-liga.cz. A dále vylosování dvou hráčů, kterým bylo vráceno plné startovné. Štěstěna si vybrala Mílu Suchánkovou a Jirku Klečku. Dost pravděpodobně si vylepšili svůj jídelníček ve výborné chomutovské kuchyni. Finále na 3 hry od nuly měl rozpačitý úvod. Nikdo kór moc neutekl a tak se nejlepším v první hře stává Tomáš Rathouský s 220. Čekají se ale výkony o dost vyšší… Přinese je druhá a třetí hra? 275 Aleš Synek, 257 Honza Fleischmann… no vida, přišlo to. Třetí hra je ve znamení nástupu Míly Nováková. Hraje 246 a Ivan Burian 233. Co to udělá s celkovými výsledky?

Program mluví jasnou řečí: Míla Nováková je úplně nejlepší o 1 bod před Alešem Synkem a 4 body před Honzou Fleischmannem. A prvně dva jmenovaní se tak stali absolutně nejlepšími hráči turnaje.

 

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Aleš Synek, Ivan Burian, Dalibor Dědič

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Marie Vokrojová, Irena Šlechtová

Muži 58-64 let: Jan Fleischmann, Karel Levák, Jiří Stulík

Ženy 58-64 let: Jana Plešingerová, Dagmar Stulíková, Dana Soukupová

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Tomáš Rathouský, Vojtěch Plánička

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Marie Horáková

Velmi důležitým se po dnešku stává i Roční žebříček ČSP. V ročním žebříčku se odráží nejen čistý bodový zisk za umístění, ale i prémiové body za vysoké náhozy. V mužském žebříčku udržel prvenství Tomáš Rathouský, ale druhý Vláďa Pitaš již na něj ztrácí pouhý 1 bod a Standa Nejezchleba 21 bod. Na paty jim dost zblízka kouká i Jirka Vrážel. Ale pozor, máme tady dva „skryté“, jejichž šance na úspěch nejsou zanedbatelné: Ivan Burian a Jirka Hindrák mají odehráno 6 turnajů a příští, tedy sedmý, se jim bude započítávat plným počtem bodů, tedy nic neodepisují. Maximum je 120 bodů + prémiové body za náhozy 220 a výše. A to může hrát dost velkou roli. Ivan může dojít na 780 bodů, Jirka na 761 bodů. Plus ty prémiové body za náhozy. Všichni nad nimi mají nejméně 7 turnajů odehráno a tak budou body škrtat… Je to hodně otevřené a Pardubice 26.11.16 budou asi vidět hodně vypjaté souboje. Zato v dámském žebříčku se to jeví o dost jasněji. Dnešní lídryně Míla Nováková má na kontě 788 bodů, což je náskok už tak velký, že by o prvenství a tím volný start na ME seniorů v Irsku přijít neměla.

Další šance na získání volného startu na ME nabízí republikový žebříček Senior Masters. Ten je již rovněž aktualizován a je k vidění na záložce Senior Masters nebo TUDY přímo. Zde z každé kategorie jde 5 nejlepších do Finále a nejlepší muž a žena si z něho ten volný start také odnese.

Všem hráčkám a hráčům díky za účast a tradičně výbornou atmosféru a těšíme se na finálový turnaj 26.11.2016 v Pardubicích. Obsazovačka na něj již funguje a lze se tam již hlásit. Poslední rundu opět necháme hráčům z větších vzdáleností. A tady budou oceňováni i celoroční vítězové…. Poděkování rozhodně patří i Strikelandu Chomutov, kde dráhy fungovaly, jak měly a jehož kuchyně je pověstná.

Milan Soušek, 22.10.2016

Výsledková listina

Na fotce vidíte absolutní vítěze turnaje – Mílu Novákovou a Aleše Synka. Další fotky si lze prohlédnout, případně stáhnout, z přiloženého fotoalba.

dsc03187.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-10 Chomutov